Kuotat e Dragonfly & thënie

Jacob Morgan 02-08-2023
Jacob Morgan

Citate për Dragonfly & Thënie

“Kush do ta nxirrte pilivesën nga larva, irisin nga sythi, avokatin nga foshnja? …Ne të gjithë jemi ndërrues të formës dhe rishpikës magjikë. Jeta është me të vërtetë një emër në shumës, një karvan i vetvetes.”– Diane Ackerman “Dashuria e tyre si një pilivesë, duke rrëshqitur mbi Echo Park, duke ndaluar për të vizituar zambakun. Ata nuk do të ishin si gjithë të tjerët, ata ishin Blaise dhe Jeanne, duke ngrënë ëndrra dhe duke pirë qiell blu.”– Janet Fitch “Shko të flesh, vogëlushe, Mamaja do të këndojë. Me flutura blu dhe krahë pilivesa. Drita e hënës dhe rrezet e diellit, rroba kaq të bukura. Argjend dhe flori, për fëmijën tim. Shko të fle, fëmijë. Motra do të tregojë, për ujqër, për qengjat dhe për demonët që ranë.”– Kim Harrison “Reflektuar në syrin e pilivesës – malet.”– Kobayashi Issa “Kjo pilivesa erdhi deri te mua. Ai po rrinte pezull përpara fytyrës sime, dhe unë vërtet po e ekzaminoja, duke menduar: Si më sheh? Unë u ndriçova.”– Ziggy Marley “Koha është për pilivesa dhe engjëj. Të parët jetojnë shumë pak dhe të dytët jetojnë shumë gjatë.”– James Thurber “A e dini se në kohën e dinosaurëve, insektet mund të rriteshin duke u bërë të mëdhenj? Disa pilivesa mund të jenë aq të mëdha sa një skifter.”– Paulette Morin “Thellë në rritjet e kërkuara nga dielli miza e dragoit/varet si një fije blu e liruar nga qielli/Kështu që kjo orë me krahë bie në ne ngalart/ Oh! na shtrëngo në zemrat tona, për dokë pa vdekje/Kjo orë e paartikuluar e shoqëruar nga afër/Kur heshtja e dyfishtë ishte kënga e dashurisë.”– Dante Gabriel Rossetti “Unë ende mund të shoh vetëm një pilivesë, me krahët e saj të hollë dhe i lehtë si mëndafshi dhe trupi i tij ngjyrë ylberi. Por në krahët e kësaj pilivesa unë ngrihem dhe fluturoj, sepse shpirti im nuk ka peshë. Janë trupat tanë – këto mjete të huazuara prej mishi dhe kockash – që na rëndojnë. Shpirtrat tanë janë përjetësisht të lirë dhe të pathyeshëm.”– Daniela I. Norris “Miza e dragoit po kërcen/Është duke vështruar mbi ujë/Ajo fluturon me krahë të shkathët/Gjendja që dridhet, fluturon, e shqetësuar./ Të gjithë e admirojnë / Veshjen e saj blu të çelët, si garzë, të rregullt / Ata lavdërojnë ngjyrën e saj blu / Dhe mendojnë përsosmërinë e saj në formë…”– Heinrich Heine “Vallëzimi i pilivesa e bukur/Nga valët e vështrim i luginës/Ajo vallëzon këtu dhe vallëzon atje/Panairi i flutteringut vezullues dhe vezullues./Plot një brumbulli me duartrokitje të forta/Adhuron veshjen e saj me garzë të kaltër/Admiron shkëlqimin e ndritshëm të trupit të saj/Dhe gjithashtu figurën e saj kaq të hollë…”– Heinrich Heine “Pilivesa janë përkujtues se ne jemi dritë/dhe ne mund ta reflektojmë dritën në mënyra të fuqishme nëse vendosim ta bëjmë këtë.”– RobynNola.com “Një pilivesa për të më kujtuar edhe pse ne jemi të ndarë, shpirti juaj është gjithmonë me mua, përgjithmonë në zemrën time…”– Autori i panjohur – Pinterest “Realizimi i potencialit tuaj të vërtetë në një mënyrë që u sjell përfitime edhe njerëzve të tjerë, është shprehja përfundimtare e fuqisë së pilivesës.”– Autori i panjohur – QuotesGram “Pilivesa sjell ëndrrën në realitet dhe është lajmëtar i urtësisë dhe ndriçimit nga sferat e tjera.”– Autori i panjohur “Mund të prekni pilivesa dhe yje, kërceni me zanat dhe flisni me hënën.”– fb/Our Minds Meadow “Pilivesa na kujton të përqafojmë ndryshimin… duke e jetuar jetën në maksimum. Ajo largohet nga bota nënujore që e ka quajtur shtëpi prej vitesh për të jetuar sipas tekave të erërave në kohën e saj të shkurtër si një qenie e bukur fluturuese.”– Autori i panjohur – Kuotegram “Pilivesa simbolizojnë ndryshimin në këndvështrimin tuaj .”– SignsofAngels.com “Pilivesa mishëron shpirtërisht heqjen e negativitetit që na mban prapa, duke na ndihmuar të arrijmë ëndrrat dhe qëllimet tona. Pilivesat janë rojtarët e ëndrrave, energjia brenda që sheh të gjithë potencialin dhe aftësinë tonë të vërtetë. Pilivesat frymëzojnë spiritualitetin dhe kreativitetin, ato na ndihmojnë në rrugën e zbulimit dhe ndriçimit. Ata na kujtojnë se çdo gjë është e mundur.”– E bukura dhe e gjelbra “Unë jam pilivesa që ngrihet mbi krahët e ëndrrave të hapura në prag të gjërave magjike.”– Aimee Stewart “ Dragonfly sjell ëndrrat në realitet dhe është lajmëtar i mençurisë dhe ndriçimit nga sferat e tjera.”-Autori i panjohur “I lidhur nga gjaku, i shënuar nga pilivesa.”- L.L. Akers "Pavarësisht venave të saj të errëta, transparenca e krahëve të pilivesës më siguron një botë të pastër dhe të pafajshme."– Munia Khan “Kush do ta nxirrte pilivesën nga larva, irisin nga sythi, avokatin nga foshnja?... Ne të gjithë jemi ndërrues të formës dhe rishpikës magjikë. Jeta është me të vërtetë një emër në shumës, një karvan i vetvetes.”– Diane Ackerman “Çdokush mund të blejë një makinë ose një natë në qytet. Shumica prej nesh i lëmojnë ditët si kikirikë. Një në një mijë mund ta shikojë botën me habi. Nuk e kam fjalën për të këputur në ndërtesën e Chrysler. E kam fjalën për krahun e një pilivesa. Përralla e shkëlqimit të këpucëve. Duke ecur nëpër një orë të panjollë me një zemër të panjollosur.”– Amor Towles “Pra, kjo ishte mënyra e Natyrës. Mushkonja ndjeu dhimbje dhe panik, por pilivesa nuk dinte asgjë për mizorinë. Njerëzit do ta quajnë atë të keqe, pilivesa e madhe që shkatërron mushkonjat dhe injoron insektet e vogla që vuajnë. Megjithatë, njerëzit i urrenin edhe mushkonjat, duke i quajtur të egra dhe gjakatarë. Të gjitha këto fjalë, fjalë si 'e keqe' dhe 'e keqe', ato nuk kishin asgjë për Natyrën. Po, e keqja ishte një shpikje njerëzore.”– John Marsden “Pilivesa është një transformues i njerëzve sepse ata besuan se shkuan në Kombin Yll dhe u kthyen si pilivesa. Pilivesat kanë lindur në ujë si ne dhe si ne ata kur lindin dhedalin nga uji nuk mund të kthehen atje ku ishim të gjithë bebe uji. Uji do të tërheqë gjithmonë njerëzit me dy këmbë të kësaj toke.”– Agnes Baker-Pilgrim

Fjalët e urta për pilivesa

“Si një pilivesa që përshkon sipërfaqen e ujit; prek diçka pa u futur thellë në të."– E panjohur “Në krahët e pilivesës me çaj vaji”.– Indian “Në korrik milingona punon, pilivesa del në pah.”– Rusisht “Vështirë se mund të besohet se një pilivesa ka hedhur vezët e shqiponjës.”– Gjeorgjisht

Jacob Morgan

Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.