Simbolizmi i devesë & Kuptimi

Jacob Morgan 21-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i devesë & Kuptimi

A po kërkoni mënyrën më të lehtë për të ecur përpara? A e ushqeni shpirtin tuaj? Deveja, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Deveja ju mëson se si të duroni përmes sfidave duke ushqyer shpirtin! Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e devesë për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju forcojë, mbështesë dhe udhëheqë!

  Simbolizmi i devesë & Kuptimi

  Zemra e një deveje është ajo e një udhëtari. Devetë janë jashtëzakonisht të afta për të udhëtuar në distanca të gjata në nxehtësi të tmerrshme ndërsa mbajnë thesarin e pronarit të tyre. Në shumë mënyra, sa herë që Deveja shkon diku, është një lloj pelegrinazhi që na bën pyetje si, "Ku po shkon dhe pse" ose "çfarë lloj sfidash do të përballem përpara?"

  Vetë jeta është një udhëtim i frikshëm, por që Camel e përqafon me dinjitet dhe qëndrueshmëri të jashtëzakonshme. Nuk ka udhëzues më të mirë për kafshët për njerëzit që e gjejnë rrugën shumë të gjatë ose shumë të vështirë. Shpirti i devesë na mbron dhe na ndihmon të shmangim grackat ose tundimin për t'u dorëzuar.

  Mendojeni në këtë mënyrë. Tregtarët dhe pelegrinët njësoj i besuan Devesë që t'i çonte atje ku duhej; kjo hapi rrugët tregtare, veçanërisht për erëzat. Nga ana tjetër, njerëzit u ekspozuan ndaj kulturave, gjuhëve dhe ideve të ndryshme. Në të vërtetë, në Azi dhe Afrikë, kjo rritje ndërvepruese e tregtisë mund të mos ketë ndodhur kurrë pa Devenë:Kjo është një letër rekomandimi mjaft mbresëlënëse. Në një nivel metafizik, cilat "rrugë" të reja dëshironi të eksploroni me Devenë në krah?

  Atributi më i dukshëm i një Deveje është gunga e saj që ruan yndyrë dhe ujë; kjo i mundëson Camel-it të rregullojë përdorimin e ujit, duke ecur me kaq kujdes. Për ata që janë të interesuar në Tarot, karta e Kryepriftërisë ka një simbol në hebraisht që përkthehet si "Deveja". Si lidhet Kryepriftërja me këtë krijesë? Ajo përfaqëson të panjohurën në horizont, të ndryshimeve të jetës dhe që ju nuk mund ta merrni si të mirëqenë ujin tuaj proverbial.

  Përveç lëvizjes dhe ruajtjes së burimeve tona, simbolika dhe kuptimi i devesë mbeten të lidhura me bindjen, qëndrueshmërinë, vetë-mjaftueshmërinë dhe në të vërtetë mbijetesën. Nëse e mendojmë këtë shpirtërisht, nga e merrni atë "ushqim" mbështetës për shpirtin tuaj?

  Ndër kazakët e Azisë Qendrore kanë respekt të madh për Devenë. Në kohët e lashta, Deveja ishte një objekt adhurimi. Vrasja e njërit ishte e neveritshme dhe ndonjëherë çonte në dënim. Ekziston një këngë e lashtë kazake, e ruajtur në historinë gojore, për një nënë Deve që humbi foshnjën e saj në ujë të rrjedhshëm; kjo u përkthye në njerëzit që përdorin devetë për të transportuar të vdekurit. Kishte një besim të pashprehur mes popullit të këtij vendi dhe Devesë. Bariu u dha atyre shumë vend kur pinin, dhe Deveja bëri të njëjtën gjë.

  Një ngaAspekti më interesant i folklorit kazak për Devenë është se pjesët e trupit të tij ngjajnë me kafshë të tjera, veçanërisht disa nga ato që lidhen me Zodiakun Kinez.

  Deveja kishte:

  Veshët e miut

  Hundën e lepujve

  Flokët e majmunit

  Thundrat e kaut

  Qafa e dragoit

  Krehër gjeli

  Bishti i luanit

  Sytë e gjarprit

  Ngjashmëritë e çuditshme të devesë me kafshët e tjera mund të kenë frymëzuar Sir Alec Issigonis kur tha: "Një deve është një kalë i projektuar nga komiteti".

  Fjalët kyçe të lidhura me simbolin dhe kuptimin e devesë përfshijnë sigurinë, qëndrueshmërinë, këmbënguljen, përshtatjen, udhëtimin, përulësinë, qëndrueshmërinë, mbijetesën dhe respektin.

  Kafsha me shpirt deveje

  Deveja, si një kafshë shpirtërore, shpesh vjen tek ata që janë gati të udhëtojnë shumë kilometra, qoftë në realitet apo në mënyrë metaforike. Duhet të jeni të fortë dhe t'i mbani pranë zemrës ato gjëra që i mbani të dashura. Deveja mbizotëron me ju. Kur jeni të lodhur, mund të hipni mbi kurrizin e tij me siguri dhe siguri të plotë. Ndonjëherë ka rrezik të përfshirë në këto lloj udhëtimesh, por Camel gjithashtu e di këtë. Le të të udhëheqë mençuria e tij.

  Një mësim i dytë nga Shpirti i Camelit është ai i përkushtimit. Ju duhet t'i besoni Devesë dhe Deveja duhet t'ju besojë juve. Pa besim, rruga bëhet shumë e pasigurt; kjo është e vërtetë në marrëdhëniet, marrëdhëniet e biznesit,partneritetet, etj.

  Deveja është një kafshë shpirtërore që do të thotë me ju në një kohë të gjatë. Deveja ju mban të qetë, të përkushtuar dhe të sigurt. Ka gjithashtu një nivel durimi që Camel këshillon. Udhëtimi është po aq i rëndësishëm sa destinacioni, nëse jo më shumë. Mos humbisni informacione të reja gjatë rrugës.

  Ka pak dobësi që duhet të lejoni me Camel.

  Për t'ju ndihmuar vërtet, ata duhet të dinë të vërtetën. Cilat janë rezervat tuaja? Çfarë do t'ju mbështesë më mirë dhe do t'ju mbajë të ecni me vëmendje derisa kërkimi juaj të përfundojë? Është e rëndësishme t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve për veten tuaj dhe për Camel për të mbështetur qëllimet tuaja. Deveja ecën, mendon dhe jeton në sferën e mundësive.

  Kafshë Totem Camel

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i dhelprës & Kuptimi

  Ata që kanë lindur me një Kafshë Totem Deveje janë njerëzit që mund të bëjnë gjithmonë një milje shtesë dhe ta bëjnë atë të duket e lehtë. Ju jeni gjithashtu personi i fundit i posterit për mbijetesë. Pavarësisht se çfarë ndodh në jetë, ju duket se dini saktësisht se ku të ecni dhe të veproni për të qëndruar i sigurt.

  Nëse kjo është kafsha juaj Totem, ju preferoni vetë-mjaftueshmërinë. Ju me të vërtetë nuk ju pëlqejnë njerëzit që ofrojnë ndihmë. Ju më mirë t'i kuptoni gjërat vetëm. Nga jashtë, kjo mund të duket e pakëndshme sikur nuk e vlerësoni kontributin. Pra, është e rëndësishme që njerëzit e Camel të tregojnë mirënjohje edhe kur përgjigja është "jo". Ekziston një arsye tjetër për të jetuar kështu - ju pëlqen të merrni tuajënkoha. E juaja nuk është një ekzistencë e nxituar. Ju dëshironi të vendosni fuqinë dhe fokusin tuaj drejt gjërave shumë specifike në vend që të shpërndani energji tek erërat pa marrë parasysh.

  Totemët e devesë shpesh janë të barabartë me jetëgjatësinë. Ju e ndjeni këtë në kockat tuaja dhe dëshironi të matoni veten në përputhje me rrethanat. Merrni vetëm atë që ju nevojitet, kur ju nevojitet; ulni barrat që nuk mund t'i mbani dhe jini të dobishëm duke kujtuar ende nevojat tuaja; këto janë tiparet kryesore të mjekësisë së devesë.

  Kafshë me fuqi të devesë

  Kur e gjeni veten në një shkretëtirë pa asnjë ide se ku të shkoni apo çfarë të bëni, thirrni Devenë si një kafshë të fuqishme. Ai mund t'ju udhëheqë në mënyrë të sigurt në destinacionin tuaj dhe t'ju ndihmojë të mësoni disa mësime gjatë rrugës. Nuk është si Camel të përdorësh kohën pa kujdes.

  Një tjetër kohë e mirë për të kërkuar Kafshët e Fuqisë së Camelit është kur ndihesh sikur energjia jote ka arritur fundin. Camel do të ndajë me ju sekretet e rezervimit të fuqisë dhe mbijetesës tuaj kur ka pak furnizime.

  Nëse jeni thirrur në shërbim të një natyre, Camel Power Animal ofron ndihmë me atë detyrë. Shërbimi është një gjuhë dashurie. Jepini me mençuri.

  Kini parasysh Kafsha e fuqisë së devesë ka sensin e vet të kohës dhe ritmit. Nëse jeni në një nxitim, ky nuk është Shpirti për të thirrur. Nga ana tjetër, nëse jeni të gatshëm t'i merrni gjërat ngadalë dhe me kujdes, Camel do të jetë i lumtur t'ju japë ndihmë.

  Deveja si arabSimboli

  Në vijim është Historia beduine e origjinës së deveve arabe. Ekziston një legjendë beduine që fillon me një zbulesë. Fiset hebraike kishin deve para beduinëve. Hebrenjtë jetojnë në Hixhaz, ku kishte male ndërsa beduinët mbetën në shkretëtirë. Beduini qëndroi larg maleve, duke i menduar ato shumë të rrezikshme derisa një udhërrëfyes erdhi tek ata duke u premtuar një udhëtim të sigurt. Mjerisht, udhërrëfyesi humbi pa shpresë dhe e gjithë trupa endej për ditë të tëra, duke u bërë aq të uritur sa hëngrën disa kuaj. Fatmirësisht, një udhëtar i sjellshëm i gjeti dhe i çoi në fushën ku jetonin hebrenjtë.

  Sajti para tyre ishte i mahnitshëm. Tenda ishin kudo së bashku me kafshët e çuditshme, Devenë. Beduinët vendosën të fshiheshin deri në fillim të ditës për të marrë Devetë dhe çdo thesar tjetër që mund të gjenin. Pas kësaj, hebrenjtë nuk kishin më deve dhe filluan të kultivonin dhi dhe dele. Disa hebrenj mbushën enë me ujë dhe i vendosën jashtë çadrës së tyre, duke u lutur për kthimin e Devesë së tyre. Mjerisht, kjo nuk ndodhi kurrë dhe lindi Deveja Arabe.

  Devetë në traditën beduinike

  Devetë dhe beduinët ndajnë një histori të përbashkët. Në fund të fundit, Deveja është krejtësisht e përshtatshme për jetën në shkretëtirë. Këta njerëz përdorin devenë për transport, mish, qumësht dhe ndonjëherë përdorin lëkurën e tyre për krijime të tjera si enë uji. Ekziston një thënie e zakonshme midis beduinëve që një arab dashurondjali i tij, Deveja e tij dhe gruaja e tij në atë renditje, por ndonjëherë njëri bëhej parësor mbi të tjerët (askush nuk tregon se kush!). Devetë me një gunga janë dromedarë. Ky lloj i dytë ka një habitat natyror në Arabi dhe Afrikën e Veriut, askund tjetër. Dhe ndërsa ata duken mjaft të butë, ata do të luftojnë për ujë, duke mos lënë asgjë t'u pengojë. Flisni për vendosmërinë.

  Një deve e etur do të pijë deri në 21 litra ujë në një seancë. Ndërsa ata pinë këndojnë beduinët, besimi në të i ndihmon disi Devetë të marrin mjaftueshëm ushqim. Beduinët gjithashtu ndihmojnë Devetë 6 të gjejnë ushqimin e tyre. Ata nuk duken aq të përqendruar sa kafshët e tjera te gjahu për shkak të shqisës së tyre të dobët të shikimit dhe nuhatjes. Dy gjestet tregojnë se sa e ngushtë është marrëdhënia mes beduinit dhe devesë.

  Shiko gjithashtu: Struci & Simbolizmi Emu & Kuptimi

  Një vend interesant në çdo ditë të caktuar mund të jetë një deve që rrotullohet në shpinë si një mënyrë për të ftohur veten. Kur një ose disa gjejnë vetëm tokën e duhur, fillimisht gjunjëzohen dhe më pas kthehen të rrokullisen, të katër këmbët drejt qiellit. Ekziston një besim se kjo sjellje forcon nyjet e një deveje duke e ftohur atë në një farë mënyre. Jo, mos u shqetësoni, nuk duhet të ndiqni shembullin nëse keni një Totem të devesë ose një kafshë shpirtërore, por të keni pak papastërti në altarin tuaj do të ishte e përshtatshme. Bëjeni Devenë të ndihet si në shtëpinë tuaj.

  Devetë ishin gjithashtu një prikë e përshtatshme për dasmanjerëz të ngritur nga ana sociale.

  Ëndrrat me devenë

  Disa mendojnë se shfaqja e një deveje në ëndrrën tuaj është krejt e rastësishme. Dridhjet e Universit janë në anën tuaj. Gjërat duhet të fillojnë të bien në vend, duke rezultuar në gëzim, pasuri, dashuri dhe pak pushim dhe rekreacion për një masë të mirë. Kudo që të shkoni, do të gjeni njerëz të gatshëm për t'ju ndihmuar.

  Një tjetër interpretim i Devesë në ëndrrën tuaj është arritja e një qëllimi afatgjatë me qëndrueshmëri të plotë. Mund të ketë disa ngarkesa gjatë rrugës, por ju mund t'i përballoni ato me guxim dhe të dukeni të shkëlqyera! Për personat e varur nga puna, Camel përfaqëson nevojën për t'u tërhequr pak. Nuk ka nevojë të mbani mbi supe peshën e botës. Lëshoni ato gjëra që nuk ju nevojiten më dhe jetoni të vërtetën tuaj.

  Kur shihni shumë deve duke mbajtur tufa, është një ogur ëndërr që sugjeron se së shpejti do të merrni pasuri ose një tjetër fat të mirë. Ëndërrimi për një deve ndonjëherë mund t'i referohet udhëtimeve të ardhshme të brendshme të një natyre personale ose shpirtërore, ose që ju duhet të mbani një qëndrim pozitiv dhe të përgatiteni për atë që ju pret. Të shohësh Devetë në peizazhin e ëndrrave mund të të inkurajojë të marrësh frenat e kontrollit në jetën tënde; pamja e krijesës është një kujtesë se ju krijoni fatin tuaj. Së fundi, devetë në ëndërr mund të tregojnë se ju duhet ta pranoni jetën ashtu siç vjen dhe të përgatiteni për t'u përshtatur me çdo gjë që nuk funksionon.

  Deveja e Lindjes së LargëtKuptime simbolike

  Devetë me një dhe me dy gunga janë të dobishme në Feng Shui për fat të mirë dhe pasuri. Imazhet e devesë me një gungë mbrojnë financat tuaja. Deveja me dy gunga kapërcen shqetësimet monetare. Zyrat duhet t'i kenë të dyja Devetë të vendosura në sektorin Juglindor të një dhome që rregullon pasurinë.

  Në Kinë, Devetë vlerësoheshin shumë për ndihmën e tyre në tregtimin e mëndafshit. Karvanët erdhën nga perëndimi; ata u kthyen në Lindje duke tregtuar gjëra të tilla si leshi ose lodh për mëndafsh. Devetë bartnin qindra paund mallra për tregtarët dhe tregtarët.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të devesë

  • Përshtatja
  • Qëndrimi
  • Përulësia
  • Këmbëngulja
  • Elasticiteti
  • Respekti
  • Siguria
  • Kokëfortësia
  • Mbijetesa
  • Vizioni

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.