Simbolika e Porcupine & Kuptimi

Jacob Morgan 27-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i derrit & Kuptimi

Doni të thjeshtoni jetën tuaj? Jeni lodhur duke u përballur me një konflikt pas tjetrit? Porcupine, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Porcupine mëson se si të kapërceni pjesët e vështira të jetës, të gjitha duke shmangur konfrontimet e panevojshme. Gërmoni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Porcupine për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju udhëheqë, mbështesë dhe edukojë.

  Simbolizmi i derrit & Do të thotë

  "Gjërat janë aq të vështira në Çikago sa në kohën e Pashkëve, për lepurushët, fëmijët e vegjël përdorin porcupins."

  - Fred Allen

  The i ëmbël Porcupine është një vegjetarian i butë që ecën në një rrugë të qetë dhe të vetmuar. Në pamje të parë, 30,000 gërvishtjet në një trup kaq të vogël, me madhësi sa mace, duken të frikshme (dhe pak të pavend), por Porcupine preferon t'i mbajë ato qime; kjo krijesë shpreson që grabitqarët të largohen ose që Porcupine mund të lëvizë në një hapësirë ​​të pazbuluar në vend që të përfshijë kundërshtarin. Shmangia e grindjeve të padëshiruara dhe të panevojshme e bën Porcupine një simbol të pasivizmit.

  E vetmja herë kur Kuilët hyjnë në veprim është përballë rrezikut ose kërcënimit. Kjo është kur Porcupine tërheq një vijë të fortë; mbështillet lart, duke i shtrirë kupat e tij në të gjitha drejtimet. Çdo gjë që përpiqet të kafshojë merr një mësim të dhimbshëm. Në këtë pozicion, Porcupine gjithashtu mund t'i bëjë gjilpërat të trokasin në një paralajmërim.

  Kur gjithçka tjetër dështon, Porcupine lëviz bishtin e tij nëTrimëria

 • Kufijtë
 • Zgjedhjet & Masa paraprake
 • Dashuri, përkushtim, besnikëri
 • Kuriozitet, mirësi, & Gëzimi
 • Pafajësia, Fëmija e Brendshme, & Rinia
 • Pasivizmi
 • Mbrojtja, Mbrojtja, & Mbrojtja
 • Besimi
 • Vitaliteti, Forca, & Dielli (Zjarri)
 • Shiko gjithashtu: Simbolizmi i miut & Kuptimi

  goditi një grabitqar? Sapo të vendosen, ato gunga nuk janë të lehta për t'u hequr, duke pasur një grep të vogël me pamje nga pas. Ndoshta kjo është arsyeja pse francezët e adoptuan Porcupine si emblemë të një luftëtari trim.

  Një atribut interesant i gjilpërave Porcupine është zgavra e tyre. Kur Porcupine i zgjat ato, ato mbushen me ajër; kjo do të thotë që Porcupine është i gjallë dhe mund të notojë larg ujërave të trazuar. Një mesazh nga Porcupine është se ka më shumë se një mënyrë për të shmangur konfrontimin dhe për t'u ngritur mbi rrethanat tuaja.

  Pastaj është ndikimi mbresëlënës vizual i gjilpërave. Një vështrim në një Porcupine në modalitetin mbrojtës të jep përshtypjen e një dielli në shkëlqim me dritë që rrezaton në të gjitha drejtimet. Një histori nga Afrika zbulon se ishte Porcupine ai që i dha zjarr njerëzimit. Veprimi e vendos Porcupine në domenin e Elementit të Zjarrit. Elementi mishëron energjinë, shëndetin, lumturinë, fuqinë, dashurinë dhe shpresën.

  Marrëdhëniet e derrit janë paksa të çuditshme në fillim. Një femër përdor aromat për të joshur një Porcupine mashkull në hapësirën e saj. Nëse ai arrin përpara se femra të jetë gati për të ovuluar, Porcupine mashkull pret dhe shikon. Nëse vijnë kërkuesit e tjerë meshkuj, fillon një betejë. Edhe fitimtari mund të mos ketë rrugën e tij me Porcupine femër. Nëse femra nuk e miraton, ajo kafshon mashkullin ose ikën dhe kërkon një partner tjetër të mundshëm. Zgjedhja e kujdesshme e një bashkëshorti nga femra është e qartë; Porcupines çiftëzohen për jetën, duke e bërëKafsha është një emblemë e monogamisë, përkushtimit, martesës dhe kimisë së mirë.

  Mjekësia e Porcupine ju mëson shumë gjëra. Ai ofron vizionin e fëmijës tuaj të brendshëm, të mbushur me lojëra, pafajësi dhe kuriozitet. Gjithashtu ju tregon një ekuilibër midis guximit dhe paqes. Disa shamanë besojnë se Porcupine Spirit ndonjëherë sjell mesazhe nga Paraardhësit, kështu që dëgjoni me vëmendje.

  Kafsha e Shpirtit Porcupine

  Kur Porcupine Spirit Animal vjen në jetën tuaj, është është koha për të parë çdo dobësi që keni dhe për t'i matur ato. Ku qëndron dobësia? Si mund ta korrigjoni atë? Introspeksioni dhe meditimi me Porcupine i drejtojnë këto pyetje drejt zgjidhjeve efektive.

  Porcupine ju mëson se të gjithë mund të jenë "i fortë nga jashtë dhe i butë nga brenda" nganjëherë. Mburojat e jashtme kanë një qëllim që të heqin ato energji që nuk janë të shëndetshme. Bota juaj e brendshme mbetet e hapur ndaj prekjes së një shpirti të butë dhe dashurisë së vërtetë.

  Një mesazh tjetër nga Porcupine Spirit Animal është të jetosh jetën me gëzim dhe në thjeshtësi. Njerëzit shpesh e ndërlikojnë jetën e tyre dhe, me kalimin e kohës, u rrëmbejnë shumë kënaqësi. Mos u kapni në kaos. Ngadalësoni. Merrni gjërat me një ritëm ku nuk do t'ju mungojnë ato momente të bukura dhe të gjithë ata yje vezullues.

  Një mesazh qendror nga Porcupine Spirit Animal për shumë njerëz përqendrohet te vetëmbrojtja, qoftë mendore, fizike aposhpirtërore. Ju dëshironi që bota të jetë e mrekullueshme dhe e sigurt, por nuk është ashtu. Porcupine ju ngarkon me detyrën e shenjtë për të mbrojtur veten dhe gjithçka që doni.

  Kafsha e shpirtit të derrit që hyn në mendimet tuaja mund të sinjalizojë një kohë për reflektim. Cilat janë ëndrrat tuaja? Cilat pasione keni hequr dorë ose keni lënë mënjanë për shkak të presioneve? Porcupine mbërrin për të njoftuar se tani është koha për vetë-aktualizim. Ri-angazhohuni me ata njerëz dhe gjëra që ushqejnë shpirtin tuaj; kjo është një mundësi e përkryer për të shëruar plagët e vjetra që ende "shpojnë" zemrën dhe mendjen tuaj në të gjitha mënyrat e gabuara.

  Nëse Porcupine Spirit Animal ofron udhëzime për marrëdhënien tuaj, gjërat kanë ndryshuar gjemba mes teje dhe atij që do. Mund të ketë sekrete, zemërim të fshehur ose mashtrime në përzierje, ose emocione të papërpunuara dhe fjalë të ndezura që fluturojnë si kamë. Në secilin rast, Porcupine këshillon të jeni të kujdesshëm me zemrën tuaj. Besimi është diçka që njeriu fiton. Bëhuni një dëgjues aktiv dhe mos harroni t'i zgjidhni fjalët tuaja me kujdes: Ashtu si gjembat në gjilpërat e Porcupine, fjalët lënduese kanë një mënyrë për t'u ngjitur, ndërsa rezultojnë pothuajse të pamundura për t'u rikthyer një herë të thënë.

  Kafshë Totem Porcupine

  Ata me një kafshë Totem Porcupine kanë një personalitet fëmijëror. Ata janë gjithmonë kureshtarë, të ëmbël, energjikë dhe të lumtur. Kur Njerëzit Porcupine zgjedhin të tjerët për rrethin e tyre, ata i përkushtohenmiqtë dhe shokët. Këta individë duan marrëdhënie afatgjata dhe të investuara.

  Nëse Porcupine është Totemi juaj i lindjes, gjërat më të vogla mund t'ju bëjnë të qeshni ose të buzëqeshni. Ju jeni të përulur dhe të bazuar. Vendosmëria dhe pavarësia jetojnë në thelbin tuaj. Të trokasësh nervat është e vështirë, por ato gunga mund të dalin kur dikush ose diçka të shtyn shumë larg, veçanërisht kur njerëzit sulmojnë ose provokojnë të dashurit tuaj.

  Një luftë që mund të keni me një kafshë totem derri është që të bëni nuk kam lëkurë të trashë. Oh, pa dyshim, gjilpërat janë aty, por nuk ju pëlqen t'i përdorni, kështu që u jepni njerëzve ose situatave të pasigurta një paralajmërim për të qëndruar në një distancë të sigurt; që të bën të dukesh i paarritshëm kur nuk je. Është vetëm për të mos u lënduar.

  Në jetën tuaj të rritur, ju shpesh e largoni veten nga ndikimet e këqija si lakmia. Nuk keni kohë apo interes për negativitetin. Vetëm mos harroni të vazhdoni të ushqeni fëmijën tuaj të brendshëm çdo ditë; ky është guri juaj themelor, veçanërisht kur jeni rreth njerëzve që janë shumë solemntë.

  Duke folur për seriozitetin, Totemi Porcupine shpesh shfaq një sens humori të keq, duke i mbajtur njerëzit të qeshin për orë të tëra. Meqenëse jeni të ndrojtur, humori thyen barrierat dhe ofron një mjet komod komunikimi. Do të zbuloni se shakaja dhe e qeshura janë gjithashtu mekanizma të mirë përballues.

  Do të kërkoni një person që keni ndërmend ta mbani pranë, të lumtur dhe përgjithmonë. nëse tikeni një familje, e kuptoni se mjafton vetëm një fëmijë. Ju mund t'i jepni kohën dhe energjinë tuaj atij shpirti të vogël dhe partnerit tuaj.

  Porcupine Power Animal

  Arrijuni nga brenda te Kafsha juaj e Fuqisë Porcupine për mbrojtje. Ju keni mënyra për të mbrojtur veten, por mos u besoni gjithmonë aftësive tuaja. Porcupine ju jep energji dhe ofron energji mbrojtëse.

  Kur jeta juaj është bërë komplekse, shikoni te Porcupine Power Animal për sugjerime se si t'i thjeshtoni gjërat. Mos e teproni dhe mos lidhni gjithçka me burokraci të panevojshme. Mund të gjesh një ekzistencë paqësore dhe të kënaqur me qasje më pak të komplikuara.

  Porcupin është kafsha e fuqishme për mbështetje kur dëshiron të kapërcesh kufizimet personale ose të mos dyshosh në aftësitë e tua. Porcupine gjen mënyra për të përmirësuar disponimin tuaj dhe për të pastruar mendjen tuaj, në mënyrë që t'i shihni vizionet tuaja me qartësi më të madhe. Aleati juaj i kafshëve ju ndihmon të rizbuloni vetëbesimin, besimin dhe një rrugë drejt ngecjes.

  Nëse ndiheni "me gjemba" dhe keni nevojë të tregoni anën tuaj më të butë, Porcupine Medicine ju ndihmon. Frika dhe pasiguria ju bëjnë të vendosni mure, por ju duhet t'i rrëzoni për të krijuar lidhje në marrëdhënie të ngushta. Porcupine ju mundëson të çliroheni nga barrierat emocionale që ju pengojnë të krijoni një intimitet më të madh me një tjetër.

  Kafsha juaj Porcupine Power jep gjithashtu ashpërsi dhe egërsi kur një situatë e kërkonpër atë. Në çdo çështje që kërcënon etikën tuaj, vendosni ato kunja! Mbroni veten; gjeni rrugën e sigurt. Mbani kontakt me kafshën tuaj të fuqisë Porcupine për t'ju ndihmuar të çliroheni nga negativiteti.

  Kuptimet simbolike të Porcupine-it të Amerikës vendase

  Shumica e fiseve vendase të Amerikës e konsiderojnë Porcupine si një Shpirt të vogël Kafshësh që lidhet me qëndrimin e kujdesshëm. Hopi përqafon Porcupine si një emblemë për modestinë dhe përulësinë. Fise të tjera e konsiderojnë Porcupine si një ogur fat për gjuetarët. Innu kanë sundimtarë të Shpirtit të Kafshëve, me Kakuapeu si Mjeshtri i Porcupine.

  Midis Arapahos, Porcupine është një ndërlidhës me mbretërinë e Shpirtit, veçanërisht për luftëtarët; fisi admironte mekanizmin mbrojtës të Porcupine-it dhe besonte se Kafsha Shpirtore mund të lidhte hendekun midis anëtarëve të fisit dhe Hyjnores. Respekti i Arapahos për Porcupine dhe metafora e forcës dhe fuqisë vazhdojnë në simbolizmin mistik modern.

  Ojibway ka një hero dashamirës, ​​kulturor, Wenabozho , i cili vepron si një transformator, mashtrues ose skandal në varësi mbi tregimin. Ai lindi nga era perëndimore dhe humori ishte mjeti i tij i preferuar për të mësuar përulësinë. Ishte Wenabozho ai që i dha porcupine quills.

  Anishinaabe zgjeron këtë ide me të njëjtin hero me drejtshkrimin e ndryshëm të Nanabozho . Historia fillon me Porcupine thellë në pyll. Ariu po afrohej, kështu që Porcupine u ngjit në një majë peme përsigurinë. Të nesërmen, Porcupine u fsheh nën një pemë murriz. Duke vënë re se sa të mprehtë ishin ferrat, ai kapi disa degë dhe i vuri në shpinë për t'u mbrojtur. Herën tjetër që Ariu doli mbi Porcupine, ishte për një surprizë të madhe dhe të pakëndshme.

  Nanabozho e pa këtë të ndodhte dhe e pyeti Porcupine se si e mësoi një mashtrim kaq të zgjuar. Porcupine tha se duke parë gjembat, thjesht kishte kuptim t'i përdornin ato. Duke dëgjuar këtë, Nanabozho mori më shumë degë Murrizi, qëroi lëvoren e tyre dhe i vendosi në shpinën e Porcupine duke përdorur argjilë. Tani ishte koha për të parë përsëri; kësaj radhe, Ujku u hodh mbi Porcupine dhe iku duke ulëritur. Ariu erdhi dhe tashmë e dinte më mirë; kjo është arsyeja pse të gjithë Porcupinët kanë ende gjilpëra.

  Porcupine si një simbol i kafshëve kelt

  Ka shumë pak fjalë në mitet kelt për Porcupine, por për një nga Irlanda. Këtu ka një përrallë për një Porcupine gjigant, i cili kishte kunja të mëdha hekuri. Ky Porcupine lëviz në kopshtet e fermerëve të cilëve u mungon shërbimi i së dielës, duke u rrotulluar në fruta duke i mbledhur mjeshtërisht në petët e tij.

  Ka shumë pak fjalë në mitet kelt për Porcupine, por për një nga Irlanda. Këtu ka një përrallë për një Porcupine gjigant, i cili kishte kunja të mëdha hekuri. Ky Porcupine lëviz në kopshtet e fermerëve të cilëve u mungon shërbimi i së dielës, duke u rrotulluar në fruta duke i mbledhur mjeshtërisht në kupat e tij.

  Ëndrrat e derrit

  Porcupine që shfaqet në peizazhin tuaj të ëndrrave ka disa kuptime të mundshme. Nëse Porcupine është në strofkën e tij, atëherë është koha të dilni nga fshehja dhe të bëheni më social. Izolimi nuk ju ndihmon, as të qenit në mbrojtje.

  Një porcupine me gjilpërat e tij lart në ëndërr vepron si një paralajmërim. Është koha për t'u përgatitur për dëmet e mundshme. Diçka kërkon kujdes dhe mençuri, kështu që akordoni shqisat tuaja psikike në gatishmëri të lartë.

  Nëse Porcupine në ëndrrën tuaj po godet dikë ose diçka me bisht, shikoni dhe përcaktoni pikën qendrore të sulmit; kjo përfaqëson një dëm të mundshëm emocional, psikologjik, fizik ose shpirtëror mbi të cilin duhet të veproni për të mbijetuar. Kur Porcupine në ëndrrën tuaj i lëshon gjilpërat, edhe ju duhet të ulni muret tuaja dhe të përmbushni mundësitë alternative me një mendje të hapur.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i peshkut & Kuptime (Përfshin krustacet)

  Kuptimet simbolike të derrit të Lindjes së Largët

  Gurët bezoar të kaluar nga një porcupine sistemin tretës dhe kishte fuqinë magjike për të luftuar helmin. Kur marrim parasysh se porkupinët kanë një tolerancë të lartë për disa toksina, kjo lidhje ka kuptim. Kur u gjetën, gurët u futën në Mjekësinë Tradicionale Kineze për lehtësimin e dhimbjeve, pastrimin e temperaturës dhe mbështetjen e sistemit imunitar të trupit. Në Feng Shui, Porcupine si çdo krijesë me një mekanizëm mbrojtës të dukshëm përfaqëson mbrojtjen.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të derrit

  • Veprimi, Fuqia, &

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.