Simbolika e Zogut të Parajsës & Kuptimi

Jacob Morgan 11-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i Zogut të Parajsës & Kuptimi

A po kërkoni të shihni të gjithë bukurinë në botën apo realitetin tuaj? Dëshironi të tërhiqni vëmendjen tek vetja? Zogu i Parajsës, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Zogu i Parajsës ju mëson se si ta përjetoni jetën me ngjyra të gjalla, ndërkohë që ju ndihmon që bukuria juaj e brendshme të shkëlqejë! Thelloni në simbolikën dhe kuptimin e Zogut të Parajsës për të zbuluar se si mund t'ju ndriçojë, trazojë dhe zgjojë ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve!

  Simbolizmi i Zogut të Parajsës & Kuptimi

  Puplat me ngjyra të gjalla të Zogut të Parajsës u përkasin meshkujve krenarë. Dhe kush nuk do të ishte i kënaqur me një shfaqje kaq madhështore të ngjyrës blu, të kuqe të ndezur, të verdhë dhe jeshile? Zogu i Parajsës renditet, në fakt, ndër zogjtë më të lavdishëm dhe magjepsës në botë, edhe pse i sekuestruar në Guinenë e Re. Një mesazh nga Zogu i Parajsës është i qartë: Nëse e keni, tregojeni atë!

  Trafshoni atë që ai e bën, ndërsa tërheq një shoqëruese femër. Zogu mashkull i Parajsës realizon një produksion teatror magjepsës - duke pozuar, kërcyer dhe kërcyer sipas qëllimit të tij, duke u ndalur herë pas here për efekt dramatik; shfaqja seksi mund të zgjasë me orë të tëra. Njerëzit e gjejnë ritualin duke memorizuar dhe nuk mund të mos shpresohet që edhe femra të ndihet po ashtu. Është e qartë se z. Zogu i Parajsës do ta vendosë veten "atje" për marrëdhënie. Pa qoshe prerëse dhe pa mbajtjekthehu!

  Meqë ra fjala, i pari ynë nuk është i vetëm. Dhjetra meshkuj shfaqin shfaqjet e tyre në një pemë në të njëjtën kohë; ky nuk është thjesht një hark, por një pemë brezash ku një grumbullim ka ndodhur për breza. Zogu i Parajsës nderon traditën. Nëse ata e çojnë ritin e tyre në tokë në vend të kësaj, ata së pari pastrojnë degët dhe gjethet, kështu që skena e tij përgatitet.

  Duke folur për marrëdhëniet, besnikëria midis Zogjve të Parajsës varet nga lloji. Nga 43 speciet e njohura, vetëm tetë janë monogame. Këto 8 kanë pendë shumë më pak shumëngjyrëshe, ndoshta sepse nuk është e nevojshme t'i ekspozoheni një femre çdo sezon çiftëzimi. Për krahasim, Zogjtë poligamë të Parajsës kanë bishta shumë fantastikë dhe nganjëherë kurora me pupla, që aludojnë për mbretërinë dhe fisnikërinë.

  Shiko gjithashtu: Simbolika chinchilla & Kuptimi

  Madhësitë midis Zogjve të Parajsës ndryshojnë jashtëzakonisht shumë. Këto krijesa variojnë nga një shpend i vogël që peshon pak 2 ons dhe mat 6 inç në një specie të madhe që peshon një kile dhe mat 17 inç të gjatë, kryesisht pupla! Nuk është çudi që pendët e tyre luajnë një rol kyç në kuptimin dhe simbolikën e Zogut të Parajsës. Në mbarë botën, pendët përfaqësojnë lidhje me Shpirtin, urtësinë qiellore, lutjen dhe transcendencën.

  Ka një ajër pavarësie në botën e Zogut të Parajsës. Ata preferojnë të jenë vetëm, zakonisht mblidhen vetëm për çiftëzim. Më vonë, vezët çelin pas rreth 20 ditësh. Vetëm 16-30 ditëmë vonë, zogjtë e lënë folenë dhe nisen në aventurën e tyre të vetmuar.

  Zogjtë e Parajsës jetuan të fshehur nga sytë e shumicës së njerëzve deri në vitin 1996. Ishte atëherë David Attenborough lëshoi ​​imazhet e tyre në lidhje me udhëtimin e tij në Papua , Guinea e Re; krijesa pushtoi zemrën e tij dhe ai vazhdoi t'i gjurmonte nëpër xhungla, duke eksploruar mitet dhe sjelljet e tyre. Attenborough e quajti krijesën "zogun më magjepsës në botë".

  Një mit thotë se një Zog i Madh i Parajsës me pendë bishti të artë është një emblemë e shpirtit dhe e jetës së përjetshme. Disa folkloristë ia besojnë Zogut mitit kinez të Feniksit.

  Kafshë shpirtërore e zogut të parajsës

  Kur Zogu i Parajsës fluturon në rrugën e tij si shpirt Kafshë, mund të vini bast se gjërat do të mbushen me kaleidoskopi me forma dhe dinamika të papritura. Nëse keni ndjerë se jeta juaj ka qenë e mërzitshme, Kafsha Shpirtore e transformon atë shpejt. Mund të jetë një udhëtim intensiv, por më emocionues.

  Shiko gjithashtu: Simbolika Loon & Kuptimi

  Zogu i Parajsës, si një kafshë shpirtërore, ka energji të forta mashkullore dhe shpesh vjen tek ata që përpiqen të përmirësojnë ato dridhje tradicionale. Është Zogu mashkull i Parajsës ai që shfaq nuancat më të shndritshme sikur shpërthejnë nga një ylber i atributeve të lavdishme. Kur mendojmë për Mashkullin e Shenjtë, gjejmë forcë, udhëheqje, atësinë, guxim dhe këmbëngulje.

  Ndihmuesi i kafshëve Zogu i Parajsës gjithashtu mund të arrijëkur po përpiqeni të tërhiqni vëmendjen e dikujt dhe ata nuk ju shohin për "ngjyrat" tuaja të vërteta. Duhet pak kohë që Zogu Mashkull i Parajsës të tërheqë vëmendjen, kështu që ju mund të shfaqni një padurim të tillë. Miqësia dhe marrëdhëniet afatgjata kërkojnë punë. Megjithatë, ju nuk mund t'i detyroni ata. Tregohuni me ndershmëri dhe shikoni se kush përgjigjet.

  Ndonjëherë kafsha shpirtërore Bird of Paradise vjen me një paralajmërim. Gjuetia për pendën e tyre zbukuruese ishte e zakonshme deri në shekullin e 20-të. Pra, kush po ju gjuan? A jeni një anëtar "trofe" i një grupi atje për të forcuar statusin dhe numrat? Hidhini një sy bashkëpunëtorëve tuaj dhe sigurohuni që njerëzit të vlerësojnë kontributin tuaj, jo vetëm "emrin".

  Më në fund, Zogu i Parajsës vjen kur përballemi me çështje të traditës dhe zakoneve. Ne presim disa gjëra në ndërveprimet tona, edhe nëse ato nuk na pëlqejnë gjithmonë. Ajo që është e rëndësishme këtu është se si pjesëmarrja juaj ndikon në marrëdhëniet e përfshira në këtë Rreth. Për shembull, nëse gjyshja dëshiron që ju të shkoni në kishë sepse kjo ka rëndësi për të, mendoni të shkoni (edhe nëse nuk jeni të atij besimi); kjo është pjesë e zakonit të saj, ritualit të saj që dëshiron të ndajë me ju. Nderimi i dashurisë është një akt i denjë mirësie.

  Kafsha Totem e Zogut të Parajsës

  Ata me kafshët toteme të Zogut të Parajsës janë disa nga më fantazmat, personazhet më të zgjuar që do të takoni ndonjëherë. Ata mendojnë të mëdha , ëndërrojnë të mëdha jetoni i madh dhe preferoni shoqërinë e njerëzve që bëjnë të njëjtën gjë kur shoqërohen; këta njerëz gravitojnë drejt karrierave të performancës si aktrimi ose kërcimi. Dhe ndërsa, në fillim, mund të duket e lartë, me kalimin e kohës, njerëzit që e rrethojnë këtë individ kuptojnë se janë të aftë në arritje.

  Nëse Zogu i Parajsës është Totemi juaj i lindjes, ju jeni një pjesë -Ëndërrimtar i kohës dhe duhet të kujdeset që të mos përfshihet shumë në mbledhjen e leshit. Jeni të sigurt, të pëlqyeshëm dhe magnetik. Edhe me gjithë personalitetin tuaj, ju kurrë nuk përfitoni nga aftësitë tuaja natyrore me njerëzit. Manipulimi nuk është në librin tuaj të lojërave. Në fakt, ju e urreni atë.

  Ju pëlqen të tregoni aftësitë tuaja, veçanërisht me njerëzit me të cilët ndani një lidhje respekti ose dashurie. Ju e vlerësoni ndershmërinë dhe e flisni sinqerisht, edhe pse ndonjëherë ju ofendon. Një gjë e bukur e tërheq vëmendjen tuaj për atë që duket të jetë një jetë e gjatë, kur jeni brenda pamjes suaj.

  Në dashuri, nuk jeni xheloz apo ngjitës. Shumica e njerëzve me këtë Totem kanë shumë dashnorë në jetën e tyre, ndonjëherë disa në të njëjtën kohë si pjesëmarrës të gatshëm në një mënyrë jetese të ndryshme. Ju mendoni se një nuk mund të "zotërojë" një tjetër. Ata që ndajnë intimitet duhet ta bëjnë këtë në mënyrë të barabartë, pa pakënaqësi apo zili.

  Në përgjithësi, ju jeni një shpirt pyetës. Pyetjet e vjetra se kush jeni, ku po shkoni dhe pse jeni këtu janë gjëra që ju dhembin shpirtin tuaj. E bukura je tikeni një shpirt të lashtë që di të fluturojë dhe zbuloni kontratën e tij në këtë jetë. Ju ndihmon të mbani mend se ndriçimi i vërtetë nuk është aq një destinacion, por një udhëtim.

  Kafsha e fuqisë së Zogut të Parajsës

  Shikoni zogun tuaj të brendshëm e Paradise Power Animal kur e kërkon të vërtetën pa fre dhe pa pretendime. Qartësia qëndron atje, por mund të mos jetë një zgjim i lehtë.

  Zogu i Parajsës na ndihmon gjithashtu kur përpiqemi të kuptojmë profesionin tonë, duke mos harruar se kush jemi në thelbin e qenies sonë. Vërtetë, ne duhet të vendosim ushqim në tryezë, por Zogu i Parajsës përpiqet ta bëjë procesin argëtues (të paktën pak).

  Kur ndiheni të këputur në marrëdhënie dhe gjithashtu ndjeni thirrjen për të shijuar më shumë se një partner, Zogu i Parajsës Power Animal është një ndihmës dhe udhëzues i shkëlqyer i kafshëve. Të kujton se arsyeja për një mënyrë jetese të tillë është dashuria , jo epshi dhe pak praktike. "Duhet një fshat" për të arritur sukses në shumë nga çështjet e jetës. Të qenit besnik ndaj ndjenjave tuaja është e rëndësishme për lidhje të qëndrueshme, thjesht shmangni me çdo kusht xhelozinë.

  Gjithashtu, kur e shihni se lidhja juaj me Energjitë Hyjnore ose të Shenjta mungon, energjitë e Zogut të Parajsës ju kthejnë në rrugën e duhur. Ai zbulon natyrën e shpirtit tuaj dhe mësimet e shumë mishërimeve.

  Kuptimi simbolik i Zogut të Parajsës Amerikane vendase

  Gjuhët amtare të NewGuinea aludoi për ta si Zogjtë e Zotit. Në këtë rajon, yjësia e Apus përfaqëson Zogun e Parajsës. Historitë e treguara në rajon për vizitorët nga Evropa rezultuan në udhëtarët që pretendonin se zogjtë fluturuan përjetësisht lart nëpër retë, pendët e ngjyrosura nga rrezet e diellit dhe ekzistuan vetëm në vesë qiellore.

  Zogu i Parajsës është i rëndësishëm në kulturën e Papua-s. Pendët e saj u bënë pjesë e veshjeve rituale dhe mbulesave të kokës, të cilat, kur vishen, kthejnë një pjesë të thelbit të jetës në trup. Njerëzit kujdeseshin për këto pjesë si thesare, duke i kaluar ato brez pas brezi.

  Disa klane na thonë se Zogu i Parajsës mund të jetë një paraardhës i kthyer në tokë në një formë më të lavdishme; krijesa shfaqet në flamurin e Papua Guinesë së Re për respekt.

  Një histori që besohet se e ka origjinën në Guinenë e Re fillon me një Zog të Parajsës të kapur. Atje zogu i bukur nënë vuri një vezë, por vdiq shpejt pas kësaj. Foshnja Zogu i Parajsës u rrit në kafaz, gjatë gjithë kohës duke menduar se ishte në një hapësirë ​​normale jetese. Askush as që mendoi ta mësonte si të fluturonte.

  Një ditë, një Zog tjetër i Parajsës e pa Zogun dhe erdhi në kafaz; miku i mençur i tha Zogut të vogël se ai duhej të fluturonte i lirë në qiell. Zbulesa e habit Zogun e ri dhe ishte shpresëdhënëse që ky shoqërues i ri do të ndante më shumë. Sipas udhëzimeve të Zogut më të vjetër të Parajsës, zogut të vogëllufton me hapjen e kafazit të tij dhe përfundimisht gjen sukses.

  Zogu më i madh bëri që i riu ta shikonte atë në fluturim. U deshën disa përpjekje, por ai u largua. Çlirimi dhe lumturia që ndien zogu i vogël janë pa paralele. Ai gjen natyrën e tij të vërtetë në këtë moment të mrekullueshëm dhe, më në fund, është i lirë.

  Ëndrrat e zogut të parajsës

  Zogu i parajsës që arrin në ëndrrën tuaj paraqet diçka të çuditshme, por jo gjithmonë si negativ. Shikoni lëvizjet e tjera të Zogut. Nëse ju duket e kënaqur ose e lumtur, atëherë ka momente lozonjare përpara ku mund t'i lini të liroheni.

  Nëse Zogu i Parajsës në ëndrrën tuaj i ka krahët të shtrirë, kjo do të thotë se edhe ju po i shtrini krahët në drejtime të reja dhe më interesante. Jeni të lodhur nga mënyra e vjetër, e shurdhër e të jetuarit dhe e punës; është një mundësi e shkëlqyer rritjeje.

  Dy Zogj të Parajsës në ëndrrën tuaj përfaqësojnë një marrëdhënie: Një që është e gjallë për të dyja palët. Nëse një zog i tretë bashkohet në ëndërr, ju mund të shkoni drejt një marrëdhënieje të hapur me dy ose më shumë partnerë.

  Nëse Zogu i Parajsës troket me krenari në ëndrrën tuaj, kjo do të thotë që ju gjithashtu duhet të jeni krenarë për të dyja gjërat tuaja natyrore. talentet dhe arritjet, veçanërisht kur njerëzit për të cilët kujdeseni duken të pavëmendshëm.

  Zogu i Parajsës Kuptimi simbolik kyç

  • Bukuria
  • Përjetësia
  • Liria &Çlirimi
  • Mashkulloriteti
  • Polyamory
  • Krenaria
  • Marrëdhëniet
  • Ritualet, Tradita, & Vallja e Shenjtë
  • Seksualiteti & Çiftëzimi
  • Shpirti & Transcendenca

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.