Simbolizmi i dhelprës & Kuptimi

Jacob Morgan 18-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i dhelprës & Kuptimi

Dhelpra si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie është një udhëzues i mençur për ata që kërkojnë drejtim në zgjedhjet e jetës. Keni nevojë për ndihmë në zgjedhjen e rrugës për të ndjekur? E keni humbur sensin e humorit, apo perceptimet tuaja janë të turbullta në iluzion? Fox ju mëson se si të qëndroni lozonjare, duke e mbajtur gjithë syrin te qëllimi. Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Fox për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju mbështesë, ndihmojë dhe frymëzojë.

  Simbolizmi i Fox & Kuptimi

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i kalit & Kuptimi

  Fraza “dinak si dhelpra” erdhi për arsye të mira. Pothuajse çdo kulturë e konsideron simbolizmin e Fox-it si lëvizje të fshehtë, pothuajse të heshtur, sepse krijesa është shumë e përshtatur me hapësirën ku banon. Menjëherë, Fox përfaqëson dinakërinë, pakapshmërinë, misteriozen dhe përshtatshmërinë.

  Disa kultura, duke përfshirë ato të Kinës dhe Perusë, sugjerojnë se Fryma e Dhelprës ka fuqi të ngjashme me Zotin dhe Kafsha mund të shndërrohet në formë njerëzore. Në traditën vendase të Amerikës, Fox është zjarrdhënësi që posedon aftësi shëruese dhe ka lidhje të forta me praktikat shamanike. Simbolika e dhelprës ka lidhje me Hyjnoren, aftësitë e mbinatyrshme, shërimin holistik dhe njohuritë misterioze. Me fjalë të tjera, Fox është një aleat i jashtëzakonshëm shpirtëror.

  Si një udhëzues shpirtëror dhe një lajmëtar i mençur, Fox mund të vijë tek ju kur të keni filluar një projekt ose marrëdhënie të konceptuar keq.drejt suksesit për shkak të veprimit si ndërmjetës. Një dhelpër gri që ju shfaqet është një shenjë pozitive. Vetëbesimi juaj rritet, po bëheni më mjeshtërorë dhe jeni të gatshëm të qëndroni në këmbë për besimet tuaja.

 • Kit Fox: Kit Fox janë më të voglat në Amerikën e Veriut. Ata preferojnë shkretëtirën dhe fushat në zona të thata dhe me furça për të ndërtuar shtëpitë e tyre. Kit Fox mban pseudonimin "i shpejtë" sepse ata mund të vrapojnë deri në 25 milje në orë. Kjo aftësi është e dobishme pasi madhësia e tyre i bën ata të prekshëm ndaj grabitqarëve. Një mesazh nga Kit Fox është, "është koha për të LËVIZUAR se ka rrezik afër."
 • Dhelpra e Kuqe: Red Fox është plot me Elementin e Zjarrit. Të shohësh një të tillë pasqyron energjinë tënde pasionante dhe entuziazmin për jetën. Ata janë pak më të shpejtë se Kit Foxes (30 mph), dhe mund të kërcejnë deri në gjashtë këmbë në ajër (shikoni ... lart në qiell ... është një zog ... është një aeroplan ... është një dhelpër???)
 • Referencat biblike për Fox-in

  Bibla nuk ka shumë respekt për Fox-in. Përmendjet e Fox zakonisht nuk janë shkruar me mirësi. Për shembull, në Këngën e Solomonit 2:15, vargu thotë: "Na kapni dhelprat, dhelprat e vogla që shkatërrojnë vreshtat, vreshtat tona që janë në lulëzim". Ekziston edhe Ezekieli 13:4 që thotë: “O Izrael, profetët e tu kanë qenë si dhelpra mes rrënojave.

  Kuptimet simbolike të dhelprave amerikane vendase

  Ndërsa fise të ndryshme shpesh kishin histori unike për Dhelprat,Tema themelore për këtë Udhëzues të Kafshëve është ajo me Fox si një shpirt dashamirës. Dhelpra përfaqëson shqyrtimin, dinakërinë dhe mprehtësinë. Disa tregime e portretizojnë Foksin si një Zot të Krijimit, si ato midis fisit Blackfoot. Fox vodhi zjarrin nga qiejt për t'ia dhënë njerëzimit, duke u bërë një legjendë kulturore. Miwok e vlerëson Silver Fox për rolin e tij në krijim, si dhe për të mësuar njerëzit se si të mbijetojnë.

  Për njerëzit me motivim të shkëlqyer, Fox Spirit bëhet një ndihmës në zgjidhjen e problemeve. Për individët krenarë, krijesa bëhet Mashtruesi dhe dora e drejtë e karmës. Ndër fiset veriore, Fox është një lajmëtar. Disa fise kanë klane dhelprash, duke përfshirë fiset Hopi dhe Muscogee Creek.

  Dhelpra si një simbol i kafshëve kelt

  Keltët studiuan kafshët dhe sjelljen e tyre në të njëjtën mënyrë thellësisht shpirtërore si amerikanët vendas. Ata nderuan të gjitha Kafshët për Urtësinë dhe Mjekësinë e tyre të Shenjtë. Atë që njerëzit keltë mësuan, ata e zbatuan në praktikë.

  Ashtu si të gjitha krijesat e pyllit, dhelprat kanë një njohuri intime për rrethinën e tyre dhe mbeten të shkathët me lëvizjen e tyre. Simbolika e Celtic Fox ka të bëjë me lëvizjen nëpër botën e shpirtit dhe rrafshin tokësor me familjaritet dhe lehtësi. Ashtu si tregimet e tjera nga e gjithë bota, tiparet e Foksit përfshijnë depërtimin e mprehtë dhe mençurinë e pashembullt.

  Sipas keltëve, Fox mund të kalojë kufijtë përmes dinakërisë së plotë. Kjopërkthehet në të folur në mënyrë figurative për njerëzit që në një farë mënyre arrijnë gjithmonë të lëvizin nga pikat e ngushta. Ata kanë një aftësi unike për të marrë atë që duan.

  Druidët e respektonin Fox-in, duke e konsideruar atë një krijesë me fat dhe magji në anën e saj. Dhelpra e Zezë, në veçanti, i barti ato energji së bashku me dinakërinë. Në këtë mjedis, Fox ishte me të vërtetë një kafshë e mbinatyrshme.

  Besimet e dhelprës norvegjeze

  Besimet e dhelprës norvegjeze janë të ngjashme me shumë të tjera. Ata mendonin se Fox mund të ishte fylgjur i një personi, një frymë që e shoqëron një person gjatë gjithë jetës së tyre. Ky shpirt vepron si një udhërrëfyes i mençur.

  Ka një histori midis Samiëve të një dhelpre gjigante. Emri i saj ishte Tulikett dhe kishte fuqi të mëdha mistike. Ai vrapoi aq shpejt sa bishti i tij prekte borën, ajo krijoi shkëndija magjike kudo. Ato shkëndija u zhvendosën në qiell, duke u bërë aurora borealis, e njohur gjithashtu si dritat veriore.

  Greqi: Simbolika e Dhelprave

  Ezopi ishte një shkrimtar grek i fabulave, disa prej të cilave përfshinin dhelprat. Një histori mund të jetë baza për shprehjen "rrush i thartë". Historia thotë se një dhelpër donte dëshpërimisht pak rrush në një hardhi. Pavarësisht se sa lart kërceu Fox, nuk mund t'i arrinte. Në fund, Fox largohet, duke thënë: "Ata ndoshta janë të thartë gjithsesi."

  Disa mite greke tregojnë se një qen i egër dhe një dhelpër u përdorën si një lajmëtar nga hyjnorja, duke marrë dënimin. Megjithatë, Zeusi vendosinë vend që t'i kthejë Dhelprat në gur. Zeusi më pas i hedh lart në qiell, ku u bënë yjësitë Canis Major dhe Canis Minor.

  Africa Fox Folktail

  Ka një thënie midis Tsvanës së Afrikës Jugore. "Vetëm dhelpra me baltë jeton." Proverbi aludon për suksesin që vjen nga puna e palodhur (duke i ndyrë duart).

  Shumë zona të Afrikës e konsiderojnë Fox-in si një mashtrues të zgjuar. Fennec Fox e mori këtë reputacion për shkak të shkathtësisë së saj, duke përdorur shpejtësinë për të mposhtur grabitqarët. Fox ka fuqinë për të marrë atë që dëshiron përmes fuqive të saj të mashtrimit ose keqdrejtimit.

  Disa njerëz mendojnë se njerëzimi nuk do të kishte mbijetuar pa Fox. Ai solli lajme të mira dhe gëzim, si dhe përmirësim të pasurisë. Sigurisht, çdo fis ka një këndvështrim paksa të ndryshëm.

  Fisi dhe vlera simbolike e dhelprës

  • Fulani: Bujari, nxitje për sukses
  • Herero: Për të shmangur fatkeqësinë, lini ushqim për Dhelprën
  • Tswana: Një ogur rreziku përpara
  • Zulu: intuitë, mençuri, zgjuarsi përballë telasheve

  Persia: Perspektiva e Dhelprave

  Përpara se Irani të ishte islamik, historia e dhelprës thotë se ishte një nga dhjetë llojet e qenve të krijuar për të mbrojtur kundër një demoni të dukshëm, xabag dēw. Si i tillë, askush (veçanërisht në mesin e hanefitëve) nuk duhet të konsumojë kurrë Fox dhe ta trajtojë atë me mirësi. Sidoqoftë, përdorimi medicinal i Fox u lejua. Kjo është ndoshta sepse dhelprat në natyrëdinë të kurohen duke ngrënë rrënjë ose llamba specifike.

  Literatura e Persisë e përshkruan dhelprën si dinak, por edhe mashtrues. Disa madje nënkuptojnë se Fox është një frikacak. Megjithatë, shumica e portretizojnë Fox-in si dinak dhe shpeshherë duke ndihmuar disi heroin e tregimit.

  Kina & Japonia: Portretizimi i dhelprave

  Në mitologjinë e Lindjes së Largët, dhelprat dikur ishin njerëz, shpirtrat e të cilëve u zhvendosën në trupat e një dhelpre. Si rezultat, ekziston një ndjenjë që Fox është një komunikues, duke bartur mesazhet e fantazmave dhe të paraardhësve.

  Historitë kineze e pikturojnë Dhelprën në një dritë negative. Këtu, Fox është një ndërrues formash që shndërrohet në një grua për të tunduar burrat me vullnet të dobët. Dhelpra mund të bëhet gjithashtu një bimë ose krijesë tjetër përpara se t'i afrohet një njeriu me një sfidë.

  Për krahasim, përrallat japoneze e përshkruajnë Dhelprën si të mençur, magjike dhe të zgjuar. Disa tregime sugjerojnë se Fox bëhet një kujdestar për disa njerëz me fat dhe madje mund të martohet me personin që ata udhëheqin. Një mit thotë se Fox është një lajmëtar për perëndeshën Shinto të Rajs.

  Legjendat japoneze thonë se Fox fiton më shumë mençuri dhe fuqi të mbinatyrshme me kalimin e moshës. Disa nga aftësitë e tyre magjike përfshijnë krijimin e zjarrit dhe rrufesë, përkuljen e kohës dhe hapësirës dhe hyrjen në ëndrrat e njerëzve. Pavarësisht se ku është, shpirti i dhelprës mund të largojë të keqen.

  Korea: Fox Outlooks

  Në Kore, Dhelprat janë një ikonë e kafshëve. Ky vend ka përralla popullore brezash që i rrethojnë. Legjendat thonë se Fox kafuqitë mbrojtëse të mbinatyrshme dhe sjell fat. Ata thonë se Fox është një shok i perëndeshës së shërimit, Magu. Ky Aleat i Kafshëve shfaqet edhe në mitet koreane të krijimit.

  Beëtytnitë thonë se të shohësh një dhelpër të bardhë këshillon të kesh kujdes. Ka diçka për të cilën duhet pasur kujdes, veçanërisht një Dhelpër e Kuqe. Dhelpra e Bardhë përfaqëson pasurinë, prandaj imazhet e saj shfaqen në festime të lumtura.

  Dhelpra në Folklorin Britanik

  Britishët e përshkruajnë dhelprën si mjaft të pakapshme për të mposhtur gjahtarin më të aftë. Këtu, Dhelpra e Kuqe ka magjinë në bisht, së bashku me aftësinë për të transformuar veten. Mjeshtëria e tyre e ndryshimit të formës shfaqet në shumë legjenda dhe përralla.

  Një fabel e rrëfyer në piktura dhe poezi është ajo që ndodh natën e hënës së plotë. Dhelprat dalin të kërcejnë dhe të luajnë, palltot e tyre kthehen në një ngjyrë të argjendtë si vetë sfera hënore. Të tilla janë gjërat nga të cilat krijohen përfytyrimet.

  Mesopotamia: Shikim në Fox

  Mesopotamia lulëzoi në rajonin e lumenjve Tigër dhe Eufrat. Këtu, Fox ishte e shenjtë. Ishte lajmëtari i Ninhursag, perëndeshës së tokës dhe pjellorisë. Dhelpra është e shenjtë për të, së bashku me Qenin, Korbin, Ujkun, Bufin, Peshkaqenin dhe Shkaba. Fox shfaqet gjithashtu në tregimet e Enlil, perëndisë së erës, ajrit, tokës dhe stuhive.

  Përfaqësimet aztec të dhelprës

  Kodiku Aztec Maglabechiano përshkruan një hyjni dhelpre, Techalotl, i cili jeton në tëshpellat. Kjo Qenie mund të fluturojë. Motivet mbizotëruese për Techalotl paraqesin kryesisht ngjyrat e bardha dhe të kuqe. Jeta e tij në shpella aludon në mister dhe të mbetur i fshehur. Fluturimi, nga ana tjetër, është një shprehje e fuqishme e hapur.

  Perspektivat budiste rreth Dhelprës

  Shkrimet budiste tregojnë se dhelpra e zezë sjell fat të mirë, ndërsa e bardha parashikon telashe përpara. Dhelprat janë "kitsune", qenie magjike që janë ekspertë në maskim.

  Ka një Zen Koan (një histori e mbushur me aludime dhe lojëra fjalësh homofonike) që rrëfen fatin e një murgu që pretendonte se një person i shkolluar nuk bie në shkak dhe pasojë. Mjeshtri Zen e ktheu atë në një Dhelpër të Egër për të jetuar pesëqind jetë. Më në fund, ai kthehet te mjeshtri i Zenit, duke kërkuar një frazë që do ta çlironte nga forma e Fox-it. Ai tani pranoi se shkaku dhe efekti nuk mund të mohoheshin, dhe kështu u lëshua përsëri në trupin e tij njerëzor.

  Kuptimi simbolik Inuit për Fox

  Njerëzit inuit jetojnë në Alaskë, Grenlandë dhe pjesët veriore të Kanadaja. Dhelpra Arktike mban pseudonimin "e bardha e vogël" (e bardha e madhe është Ariu Polar).

  Ka një histori që shpjegon periudhat e errësirës dhe dritës në botë. Kohët para kohe, menjëherë pas krijimit, Raven dhe Fox filluan të grindeshin. Raven donte ditë të gjata për shkak të shikimit të tij të mprehtë. Dhelpra donte të ishte errësirë ​​që të mund të gjuante. Më në fund, ata arritën në njëpërputhje e ekuilibrit, të dyja të kënaqur me rezultatin.

  Fox Dreams

  Fox është një ndihmës i shkëlqyer në peizazhin e ëndrrave. Kur krijesa futet në vizionet tuaja gjatë natës, është një shenjë për të vazhduar me kujdes në marrëdhëniet ose situatat që lidhen me punën. Ëndrrat e dhelprave janë shpesh paralajmërime për të mos nxituar me kokë në asgjë pa e ditur se çfarë keni kundër. Në vend të kësaj, vini në dyshim "vipat" që ndjeni. Ndaloni dhe merrni një moment për të bërë një spastrim energjik të mjedisit përreth.

  Nëse dhelpra fshihet në hije ose imazhet e ëndrrave përfshijnë sytë e Fox-it, këtu ka më shumë se sa duket në një marrëdhënie ose situatë në jetën tuaj të zgjuar. Kur veshët e Fox-it janë fokusi i ëndrrës, ajo parathotë përvoja të shikuesit, ose ëndrra ju thotë të vëzhgoni dhe dëgjoni atë që po ndodh përreth jush; Marrja e rolit të vëzhguesit të heshtur ju lejon të zbuloni ndryshimet më delikate në tonalitetin, zërin, shprehjet dhe dridhjet aurike të një personi.

  Nëse një grua ëndërron një dhelpër, një sekret do të dalë së shpejti në dritë , shpesh në lidhje me besueshmërinë e dikujt që ajo e njeh mirë. Nëse Dhelpra është duke u ndjekur, ju keni një rival në marrëdhënien tuaj (e mbani mend atë sekret?). Më pas, marrëdhënia bëhet nën standard dhe shpesh dështon.

  Kur Dhelpra kërkon ushqim në ëndrrën tuaj, është një shenjë që t'i përdorni burimet tuaja me mençuri. Kërkoni burime të sigurta për të gjitha nevojat tuaja.

  Një dhelpër që ju sulmonëndrra juaj ka disa kuptime të mundshme. Së pari, ju ndiheni të sulmuar nga një person ose situatë dhe luftoni për të gjetur një zgjidhje. Së dyti, që dikush po ju nënçmon dhe po zvogëlon besimin tuaj. Nëse po, është koha për ta prerë atë kordon.

  Kur Fox fshihet në ëndrrën tuaj, kujdesuni. Dikush në rrethin tuaj po fsheh informacione të rëndësishme (ndoshta për përfitime personale). Kujdes nga gjysmë të vërtetat dhe mashtrimet.

  A ka hyrë dhelpra në shtëpinë tuaj në ëndërr? Nëse po, një vizitor që vjen së shpejti nuk është plotësisht i besueshëm. Mos e pranoni fjalën e tyre.

  A e keni parë dhelprën në ëndrrën tuaj të zbulonte një rezervë ushqimi të fshehur? Ky është një kujtesë për të pasur gjithmonë atë "fondin e ditëve me shi". Ofron një ndjenjë stabiliteti më të madh.

  Të parashikosh që Fox të vrapojë me ty në ëndërr, sugjeron që të kesh një konkurrent. Qoftë një projekt i një personi me interes, nuk jeni i vetmi që kërkoni çmimin. Ji dinak dhe dinakë si dhelpra ndërsa punoni drejt qëllimit tuaj

  Që një dhelpër t'ju kafshojë në ëndërr dhe ju tërhiqeni shpejt pa hakmarrje, do të thotë që keni një ndjenjë të fortë nderi. Edhe përballë dyfytyrësisë së dukshme, ju ruani një ndjenjë hiri dhe dinjiteti. Aftësia juaj për të mbajtur emocionet tuaja ndriçon sjelljet dhe qëllimet e këqija të personit tjetër.

  A ka hedhur leshin dhelpra në ëndrrën tuaj? Nëse po, edhe ju duhet të derdhni – hidhni poshtë atë që nuk ju nevojitet dhe vazhdoni përpara. Nëse jeni duke kërkuar për Dhelprën, juetje për sfida të reja.

  Kur një Dhelpër gri shfaqet në peizazhin e ëndrrave, ju keni diçka të fshehur brenda që e mbani të sigurt nga të gjithë rreth jush.

  A jeni kthyer në një Dhelpër në ëndërr? Secili prej nesh mban shumë fytyra. Çfarë po ndodh që ju ndjeni nevojën për të dhuruar Fox tani? Apo po luftoni me një dhelpër në ëndrrën tuaj? Ju keni një luftë brenda… diçka që po luftoni për ta kontrolluar. Është e rëndësishme të përballesh me atë “diçka”

  Mëso më shumë rreth Fox Spirit duke lexuar Fox in Dreams – Është kuptimi dhe simbolika mund të të befasojë! në !

  Fox në Astrologjia & Shenjat e zodiakut

  Në Astrologjinë Amerikane vendase, nëse keni lindur midis 23 nëntorit dhe 21 dhjetorit, karakteristikat dhe sjelljet tuaja të personalitetit bien nën sundimin e Dhelprës së Kuqe. Personat me këtë shenjë kanë nevojë për socializim. Komuniteti dhe fisi janë të rëndësishëm për ju.

  Dhelpra Njerëzit janë karizmatikë. Ata pëlqejnë t'i bëjnë njerëzit të qeshin, por janë gjithashtu mendimtarë kritikë. Bisedat e gjata rreth filozofisë janë të mirëseardhura, por jo pa kohë për të luajtur për të balancuar gjërat.

  Në Astrologjinë Celtic, Fox korrespondon me një datëlindje midis 13 majit dhe 9 qershorit. Nëse kjo është shenja juaj, ju jeni një udhëzues natyral për të tjerë, veçanërisht në sferat e shpirtrave. Ju mund ta gjeni veten të tërhequr nga shamanizmi dhe magjia e kafshëve, duke forcuar lidhjet tuaja me Fox. Binjakët: Dhelpra

  Citate dhe thënie të dhelprave

  “Dhelpra nuk gjeti kurrë njëShumë inteligjent dhe pak mashtrues, Fox e di shumë mirë kur ka probleme me qëllim të keq. Pamja e krijesës shpesh shërben si një paralajmërim, duke ju nxitur të rritni vetëdijen tuaj për kushtet përreth.

  Fox ju ndihmon të gjeni zgjidhje të zgjuara për të adresuar çështjet në fjalë. Përgjigjet shpesh kërkojnë që ju të këmbëngulni përballë telasheve dhe të qëndroni të vendosur derisa të shihni rrugën tuaj përmes vështirësive aktuale. Fox gjithashtu ju inkurajon që të mendoni seriozisht për çdo veprim që planifikoni të ndërmerrni për të parandaluar probleme shtesë që lindin nga veprimet e nxituara. Krijesa dëshiron që ju të kaloni iluzionet, të përshtateni me zbulimin tuaj dhe t'i shihni gjërat me qartësi të përsosur përpara se të ecni përpara.

  Dhelpra është një personazh qendror në Fabulat e Aesopit; shpesh, tregimet e përshkruajnë Foksin si një mashtrues të shkëlqyer. Por tregimet e Aesop-it gjithashtu e portretizojnë Foksin si një mësues që u tregon njerëzve se si të kapërcejnë frikën nga e panjohura. Edhe me atributet negative të Fox-it, kuptimi simbolik i sjelljeve të krijesës ka një qëllim pozitiv. Prandaj, është e mundur të shikohen dhe të merren parasysh hijeshitë e Fox-it dhe veprimet e ngjashme me Trickster-in pa marifete. Dhelpra, si një Shpirt Kafshë, mund t'ju mësojë për artin e fshehjes - diçka nga e cila mund të përfitoni kur ndiheni të ekspozuar shumë. Krijesa ndan gjithashtu mësime rreth vëzhgimit dhe përshtatjes me mjedisin tuaj.

  Duke marrë një shënim të veçantë për Fox'slajmëtar më i mirë se ai vetë.” – Proverb irlandez

  "Ai që dëshiron të kapë dhelpra duhet të gjuajë me pata." – Fjalë e urtë daneze

  “Zogu i hershëm merr krimbin dhe dhelpra e hershme merr zogun”. – Matshona Dhliwayo

  “Ne komunikojmë si strofullat e dhelprave, në heshtje dhe errësirë, nën tokë. Ne jemi të minuar nga besimi dhe dashuria.” – Henry David Thoreau

  “Dhelpra e dhelprave. Një dhelpër e vërtetë e quan të papjekur jo vetëm rrushin që nuk arrin, por edhe atë që ka arritur dhe ua ka hequr të tjerëve. – Friedrich Nietzsche

  “Askush nuk ju ka zbutur dhe ju nuk keni zbutur askënd. Ti je ashtu siç ishte dhelpra ime. Ai ishte vetëm një dhelpër si njëqind mijë të tjerë. Por unë e bëra atë mik dhe tani ai është e vetmja dhelpër në botë.” – Antoine de Saint-Exupéry

  “Njerëzit e kanë harruar këtë të vërtetë”, tha dhelpra. “Por ju nuk duhet ta harroni atë. Bëhesh përgjegjës, përgjithmonë, për atë që ke zbutur.” – Antoine de Saint Exupery

  “Për një jetë të mirë: Puno si qen. Hani si një kalë. Mendoni si një dhelpër. Dhe luani si lepur." – George Allen

  “Në sistemet mitike nga pjesë të tjera të botës, dhelpra mund ta udhëheqë një të ri nga një fazë e jetës në tjetrën.” – Martin Wallen

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i salmonit & Kuptimi

  “Shumë dhelpra bëhen gri, por pak bëhen të mira.” – Benjamin Franklin

  “Një dhelpër është vetë finesë.” – Aristofani

  “Dhelpra e dënon kurthin, jo veten”. – William Blake

  “Një dhelpër është një ujk qëdërgon lule.” – Ruth Brown

  “Nëse korbi i flet dhelprës, ai i flet nga maja e pemës.” – Charles de Leusse

  “Dhelprën do ta kapësh me dinakëri dhe ujkun me guxim”. Fjalë e urtë shqiptare

  “Dhelprat e vjetra nuk duan mësues”. – Fjalë e urtë latine

  “Çdo dhelpër le të kujdeset për bishtin e vet”. Fjalë e urtë italiane

  Fox Supersititons

  Për shkak se Fox ka një ndjenjë nuhatjeje shumë të përshtatur, besohet se kur shihni një të tillë, Fox ka një aromë të pakëndshme dhe paralajmëron për probleme të mundshme.

  Në mënyrë të ngjashme, Fox ka dëgjim të shkëlqyer. Besohet se Fox dëgjon Shpirtrat dhe komunikon mesazhin e tyre.

  Një shqisë tjetër, shikimi, i lejon Fox-it të shohë larg, edhe në errësirë. Pra, nëse takoni një dhelpër dhe ajo bën zhurmë, dikush po përpiqet t'ju dëmtojë me magji.

  Kur një dhelpër kalon rrugën tuaj nga e majta në të djathtë, një fitim i rëndësishëm qëndron përpara.

  Të shohësh vetëm një dhelpër përfaqëson fat. Më shumë se një parashikon telashe.

  Nëse shfaqet një foshnjë Fox, kjo do të thotë marrëdhënie të përmirësuara dhe dashuri më e madhe.

  Në Persi të dëgjosh një leh dhelpre është një shenjë shiu.

  Kuptimi i dhelprës së vdekur

  Prania e një kafshe e gjallë, e vdekur ose si shpirt ka kuptim në jetën tuaj aktuale. Nëse takoni një dhelpër të vdekur, asaj i atribuohen kuptime të ndryshme. Së pari, mund të veprojë si një kujtesë për të jetuar momentalisht dhe me vëmendje. Besoni në njohuritë dhe mirëkuptimin tuaj të akumuluar përudhëzim.

  Së dyti, një dhelpër e vdekur është një kujtesë e ekuilibrit të brishtë midis jetës dhe vdekjes. Mos harroni të respektoni kalimin e kohës dhe të qëndroni të vëmendshëm ndaj shenjave që ofron Universi.

  Së treti, Dhelpra e vdekur sinjalizon një ndryshim të rëndësishëm në jetën tuaj. Siç thotë shprehja, "Një derë mbyllet dhe tjetra hapet". Mos kini frikë nga e panjohura. Ky është një tranzicion pozitiv. Fitorja juaj është e arritshme. Jepini gjithçka.

  Së katërti, dhelpra e vdekur mund të veprojë si këshillë për të qëndruar e adaptueshme, e ndershme dhe autentike. Tani nuk është koha për manipulime. Gjithashtu, mos hiqni dorë nga një pjesë e dashur e mençurisë, edhe nëse situata duket e tmerrshme. Besojini instinkteve dhe aftësive tuaja psikike.

  Nëse po përballeni me një problem dhe ndiheni të pashpresë, ndaloni dhe mendoni. Ju keni një zgjidhje të mirë. Tani ju duhet ta vini në veprim.

  Tatuazhet e Dhelprës

  Njerëzit e tërhequr nga tatuazhet e dhelprës janë shpesh mendjemprehtë dhe të sigurt, me aftësi të jashtëzakonshme vendimmarrëse. Ata zbulojnë dritën e tyre të brendshme me lojëra dhe dashuri.

  Disa mund t'ju përshtatet një tatuazh Fox sepse ju dini si të përshtateni kudo. Ju jeni një ndërrues formash energjik, dinak dhe dinak.

  Praktikuesit e magjisë ndonjëherë zgjedhin një Tatuazh Fox për të përfaqësuar mençurinë shpirtërore.

  Një tatuazh Silver Fox nënkupton shije të mirë, pjekuri dhe sofistikim.

  Të bësh një tatuazh White Fox përfaqëson kërkimin për qartësi në jetën tënde.

  Mbrojtja e dhelprave

  Ashtu sishumë krijesa, Dhelprat përballen me një humbje të habitatit dhe mjediseve toksike. Nëse dëshironi të përfshiheni me një organizatë që përpiqet të mbrojë dhelprat, këtu janë disa.

  Fox Protection International

  Mbështet synimet ndërkombëtare për ruajtjen e Dhelprave dhe habitati i tyre nëpërmjet arsimit, shkencës, investimeve dhe avokimit.

  Shoqëria Humane – Dhelprat

  Fokusuar në modën pa gëzof, edukimin se si të trajtohet një Dhelpër nëse haset, dhe praktikat e luftimit të gjuetisë.

  Smithsonian Kopshti Zoologjik Kombëtar dhe Instituti i Biologjisë së Konservimit: Rimëkëmbja e Shpejtë e Dhelprave

  Përpjekjet e tyre fokusohen në kthimin e Dhelprave të shpejta në tokat fisnore. Studiuesit do të gjurmojnë lëvizjet e tyre dhe shkallën e mbijetesës, si dhe do të vëzhgojnë preferencat dhe sjelljet.

  Mbrojtësit e kafshëve të egra: Dhelprat

  Duke filluar përpjekjet për të mbrojtur kafshët e egra arktike, duke përfshirë Arktikun Dhelpra. Ata bashkëpunojnë me koalicione të ndryshme për të ruajtur habitatet e livadheve.

  Organizata Botërore e Kafshëve të Egra (Swift-Fox)

  Swift Foxes vazhdojnë të përjetojnë rënie të kafshave. WWO bashkëpunon me universitetet, komunitetet fisnore dhe agjencitë qeveritare për të rivendosur një popullsi të shëndetshme.

  ngjyrosja mund të zbulojë më shumë për kuptimin dhe simbolikën e krijesës kur ajo hyn në vetëdijen tuaj si një udhëzues për kafshët. Një dhelpër e bardhë Arktike nënkupton pastërtinë dhe hyjninë. Ndoshta Fox po shfaqet në ekzistencën tuaj të përditshme për t'ju bërë të ditur se është koha që të gjitha mendimet, fjalët dhe veprat tuaja të vijnë nga një vend ose një qëndrim pozitiv.

  Një dhelpër me portokalli të zjarrtë ose të kuqe -Leshi me ngjyrë ka lidhje me Elementin e Zjarrit dhe simbolikën diellore. Ndoshta krijesa duket se ndez pasionet tuaja, nxit krijimtarinë tuaj ose ju ndihmon të shfrytëzoni ndikimin energjik të Elementit të Zjarrit në fuqi përmes kushteve që nuk ju shërbejnë më. Si një shembull tjetër, një dhelpër me ngjyrë gri simbolizon konservatorizmin, por gjithashtu simbolizon gjetjen e harmonisë dhe ekuilibrit. Një dhelpër gri nënkupton se mund të keni vështirësi të ndani faktin nga trillimi ose se e vërteta e një situate bie diku në mes.

  Atributet fizike unike të Fox japin gjithashtu të dhëna për kuptimin e saj si një Udhëzues Frymë. Për shembull, Fennec Fox ka veshë të gjatë, duke sugjeruar se është koha për të dëgjuar atë që thonë të tjerët ose për të përshtatur atë që nuk thuhet. E njëjta Fox mund të shfaqet kur ju duhet të përdorni aftësitë e lindura si shikueshmëria.

  Në punën me Fox si një udhëzues shpirtëror i kafshëve, mund t'i gjeni shqisat tuaja mbinatyrore më të mprehta se zakonisht në muzg dhe agim. Këto janë "kohë në mes" që varen në buzë të sferave dhe realiteteve të tjera. Disa thoneFox do t'ju udhëheqë në punën me Fae dhe Devas.

  The Fox Spirit është një krijesë e larmishme në përralla. Kur Fox shfaqet në një histori, bisha duket se rrëshqet në shumë role siç diktojnë rrethanat. Aftësitë për zgjidhjen e problemeve dhe aftësitë e mprehta mendore përmbledhin kuptimin dhe simbolikën e Fox-it me vend.

  Fox Spirit Animal

  Fox, Spirit Animal është i vetëdijshëm për ndryshimin e vazhdueshëm situatave. Ajo vjen tek ju në kohë rrethanash sfiduese ose të paparashikueshme. Shumë njerëz janë të ngadalshëm për të dalë nga zonat e tyre të rehatisë, edhe kur situatat kërkojnë reagim dhe fleksibilitet të menjëhershëm. Fox thotë: "Duhet të veprosh, por vepro me mençuri dhe bëje tani." Besoni se udhëzimet e Fox do t'ju çojnë në zgjidhje praktike, inteligjente dhe shpesh befasuese.

  Dhelpra shfaqet si një kafshë shpirtërore kur është koha për të rivendosur harmoninë midis punës dhe lojës. Shpesh, njerëzit kapen duke u kujdesur për detyrat e përditshme, ndjekjet e karrierës ose duke punuar në marrëdhënie. Një pjesë e Fox Medicine po çliron mendjen tuaj dhe ju çliron nga pesha e përgjegjësisë, të paktën periodikisht. Kjo ju jep kohë për të rikuperuar energjinë tuaj jetike dhe për të mbështetur mirëqenien tuaj më të madhe në të gjitha nivelet. Fox ju mëson gjithashtu se humori ju bën një rrugë të gjatë drejt ngritjes së shpirtit dhe mbushjes së zemrës me gëzim.

  Nëse e keni marrë në konsideratë herbalizmin ose jeni përfshirë tashmë në artet bimore, jeni me fat. Dhelpramerr drejtimin duke ju treguar bimë të ndryshme dhe nënshkrimin e tyre vibrues. Sidoqoftë, së pari siguria. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë keni ose çfarë bën, tregohuni të qartë.

  Kur punoni me Fox si mësues, mos u habitni nëse hasni sfida mendore. Ju do të mprehni mprehtësinë në mënyrën se si mendoni dhe vëzhgoni. Vëzhgimi dhe aftësitë analitike mund t'ju ndihmojnë çdo ditë dhe gjatë rrugës drejt qëllimeve më të mëdha. Me këtë mund të lindin edhe disa ngarkesa fizike (trup-mendje-shpirt).

  Kini kujdes. Dhelpra është e zgjuar, por ndonjëherë shumë e zgjuar për të mirën e tyre. Ndonjëherë ju kapeni duke u përpjekur të futeni vjedhurazi në shtëpinë e pulës ose duke bërë një shaka të dështuar keq (dhe ndoshta në mënyrë të dëmshme). Këshilla më e mirë është thjesht ta "zotërosh atë". Njihni atë që keni bërë gabim dhe mos e përsërisni atë sjellje në të ardhmen.

  Fox Totem Animal

  Fox Totem Animal është një me shumë shtresa. Nëse keni lindur me një Kafshë Totem Fox, ju shpesh paraqisni një nivel të vetëdijes që të tjerët e konsiderojnë të çuditshëm. Ju merrni pak, veçanërisht çdo formë mashtrimi. Ndërsa i përgjigjeni mjedisit tuaj dhe rrethanave aktuale, veprimi juaj është i shpejtë dhe i qetë. Ju keni pak vështirësi për t'u përshtatur me situatat e reja ose për të kapërcyer pengesat në mënyrë momentale.

  Dhelpra Njerëzit kanë një sens të natyrshëm humori që mund ta kenë të vështirë ta mbajnë nën kontroll, si kur shakatë fillojnë të pushtojnë një bisedë. Është joshëse për të tërhequrshaka, por jo nëse rezultatet dëmtojnë të pafajshmit. Diskrecioni është një mësim i vështirë, por i domosdoshëm për ata që udhëhiqen nga Dhelpra.

  Njerëzit e lindur me Totemin e Lindjes së Dhelprave duket se e dinë se në cilën rrugë të shkojnë ose hapin tjetër të ndërmarrin, edhe kur të tjerët i shohin kushtet të paqarta. Ata janë mendimtarë dhe veprues të shkathët. Ata refuzojnë të lejojnë që rrethanat t'i pengojnë ata të arrijnë qëllimin e tyre.

  Individët e lindur nga dhelpra kanë besnikëri të pa krahasueshme. Ata nuk janë shumë socialë, por do të gjejnë hapësira dhe vende ku përshtaten në mënyrë të përsosur. Nëse ka ndonjë rast që ata hezitojnë të marrin pjesë, ata do të kalojnë në prapavijë aq mirë saqë njerëzit mund të mos kujtojnë se i kanë parë! Pra, Fox ka avantazhin e vëzhgimit pa u angazhuar.

  Nëse ndonjëherë do të kishte një "jack of all trades", do të ishin njerëzit e lindur me një Totem Fox. Ata shpesh do të përfshihen në shumë gjëra të vogla, duke zotëruar mjaftueshëm për të marrë përsipër detyra të vogla. Megjithatë, ata e dinë se aftësi të tilla kanë kufizime dhe qëndrojnë në një bazë të fortë brenda tyre. Ndërsa Fox mund të luajë si budalla, ata rrallë janë budallenj.

  Fox Power Animal

  Fox Power Animal është një zgjedhje e mirë për të thirrur kur keni nevojë dallueshmëri më të madhe, veçanërisht në marrëdhëniet personale ose të biznesit. Shikimi përmes syve të kësaj krijese mund t'ju japë mençuri për të punuar në ato fusha të jetës tuaj ku mund të keni një pikë të verbër.

  Kur të duket sensi i humorittë jeni zhdukur, kërkoni dhelprën tuaj të brendshme. Kafsha thekson fuqinë e lojës dhe të qeshurës dhe se si ato mund t'ju ndihmojnë të punoni në kushte të vështira emocionale.

  Si një kafshë e fuqishme, Shpirti i Dhelprës simpatizon me mospëlqimin tuaj për konfrontimin. Si e tillë, krijesa ju mbështet për të gjetur një mënyrë për të kapërcyer pengesat. Fox mbetet lozonjare ndërsa lëviz drejt qëllimit të saj, duke u afruar gjithnjë e më shumë për një vështrim më të afërt të kushteve. Nga ky këndvështrim, është shumë më e lehtë të kuptosh një kurs të shëndoshë veprimi.

  Nëse ka një qëllim të dashur që e keni lënë të zgjatur në një raft, thirrni Fox Power Animal-in tuaj kur e ktheni në dritën e ditës. Do të shihni se njohuritë tuaja rriten dhe një rrugë drejt përfundimit duket e qartë. Mos lejoni që "pëshpëritjet" e njerëzve t'ju pengojnë.

  Shikoni te Kafsha juaj Fox Power për një kuptim dhe vlerësim për aftësitë tuaja paranormale. Në veçanti, mund të gjeni aroma që ngjallin ndjenja dhe imazhe. Kjo quhet Clairolfactance dhe i jep një kuptim krejtësisht të ri "të nuhaturit e diçkaje".

  Kuptimi shpirtëror i Fox

  Kuptimi shpirtëror i Fox ka të bëjë me besimin në instinktet dhe intuitën tuaj. Njerëzit shpesh i injorojnë ndjenjat e tyre të brendshme dhe pendohen më vonë. Dëgjoje veten. Ju keni fuqinë për të mposhtur këdo ose çfarëdo që është përpara jush. Në disa raste, njerëzit janë xhelozë dhe përpiqen t'ju rrëzojnë. Nëse ecni me Fox, do ta bënimbizotërojnë.

  Fox Spirit është i pavarur. Ndryshe nga të tjerët në familjen e qenit, si kojotat dhe qentë, Fox preferon të gjuajë vetëm. Ka diçka për të thënë për të ditur se askush tjetër nuk do të jetë zhbërja juaj (nëse diçka shkon keq, gjithçka varet nga ju). Ekziston edhe krenaria për një arritje që keni arritur vetëm. Ruajtja e ndjenjës së vetvetes është e paçmuar.

  Mos e merrni këtë për të menduar se të qenit i vetmuar është fokusi kryesor i Fox. Ata marrin shokë dhe rrisin të vegjlit e tyre së bashku. Kjo njësi familjare qëndron e qëndrueshme derisa të vegjlit të mund të kujdesen për veten e tyre. Dhelprat që zgjodhën të kishin strofka të përbashkëta janë parë duke u kujdesur dhe duke u përfshirë në lojëra lozonjare. Megjithatë, Fox ka gjithmonë një nivel autonomie që përfshin kujdesin për veten.

  Në kërkimin tonë shpirtëror, mund të jetë e lehtë të fillojmë të jemi të vetëkënaqur, edhe në një rrëmujë. Fox Spirit thotë: "Mos u rehato shumë!" Rrugët më domethënëse dhe më të orientuara drejt rritjes në jetë janë ato që ju sfidojnë çdo ditë të jeni vetvetja juaj më e mirë. Kur zbuloni se thjesht po qëndroni në vend, është koha të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe të hapeni ndaj mundësive të reja.

  Në natyrë, Fox shpesh është shumë afër banesave njerëzore. Ata ecin me zgjuarsi dhe me kujdes mes asaj që është e egër dhe e kultivuar me kaq kujdes. Të dy mjediset u ofrojnë atyre diçka. Është vetëm një çështje për të parë atë diçka. Cilat linja të holla duhet të ecni në jetë dhe si ju ndihmojnë atoju?

  Kur përpiqeni të përqafoni natyrën e egër brenda, Fox është një aleat i kafshëve që mund të veprojë si udhërrëfyes. Ne kemi lindur me instinktet shtazore dhe një shpirt që dëshiron të vrapojë lirshëm nëpër peizazh pa asnjë shqetësim në botë. Fox na kujton atë aspekt të vetes dhe rëndësinë e tij për mirëqenien tonë. Ju jeni më elastik se ai për të cilin i jepni vetes merita.

  Llojet e dhelprave

  Mësimi i llojeve të dhelprave është një mënyrë për të zgjeruar njohuritë tuaja për simbolikën dhe kuptimin e dhelprave.

  • Arctic: Arctic Fox vë në veprim idenë e ndryshimit të formës. Ngjyra e leshit të tij ndryshon në sezon (kafe në mot të ngrohtë; e bardhë në të ftohtë). Leshi i dhelprës Arktike është më i buti i familjes Fox. Ata janë pak më tolerantë ndaj të tjerëve, duke shpresuar të gjejnë mbetje. Arctic Fox mund të vijë tek ju kur t'ju duhet të ndiqni një shteg krisurash (si të thuash) për të zgjidhur një mister. Mund të shërbejë gjithashtu si këshillë për të gjetur një mënyrë për të "kaluar" në situatën tuaj me pak zhurmë.
  • Dhelpra e zezë: Dhelprat e zeza nuk janë vërtet të zeza (ah, ndonjëherë mashtruesi) . Ata thjesht kanë më shumë pigment me ngjyrë të errët në gëzofin e tyre sesa Red Fox tuaj mesatar. Ky aleat shpirtëror thotë të përfitoni nga ajo që ju jep natyra, veçanërisht kur preferoni të qëndroni larg vëmendjes.
  • Dhelpra gri: Ashtu si nuanca, dhelpra gri përfaqëson duke mbetur neutrale ose duke u plakur me hijeshi. Nga ana shpirtërore, ata kanë lidhje

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.