Simbolizmi i hipopotamisë & Kuptimi

Jacob Morgan 28-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i hipopotamisë & Kuptimi

A po i fsheh ndjenjat e tua? Jeni të shqetësuar për lundrimin në marrëdhënie komplekse? Hippo, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Hippo ju mëson se si të notoni nëpër mbretërinë ujore të emocioneve me më shumë lehtësi! Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Hippos për të zbuluar se si Udhëzuesi juaj i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju mbështesë, inkurajojë dhe forcojë!

  Simbolizmi i hipopotamisë & Do të thotë

  “A e keni parë ndonjëherë Rinocerontin dhe Hipopotamin, në Kopshtet Zoologjike, duke u përpjekur të kërcejnë një minetë së bashku? Është një pamje prekëse.”

  — Lewis Carroll

  Arti klasik grek ka interpretime të Hipopotamit që datojnë rreth pesë mijë vjet më parë. Emri grek i Hippo do të thotë "Kali i ujit" ose "Kali i lumit". Kur merrni parasysh madhësinë e krijesës, terminologjia teknike është lajkatare. Ju mund të mos mendoni kështu, por Hipopotami manovron mirë në ujë me një pjesë të madhe të peshës së tij të zhvendosur nga lëngu.

  Hippo është masiv, por krijesa ka këmbë të dizajnuara nga natyra me katër gishta duke e bërë peshën e tij më të menaxhueshme. Këtu, mesazhi i Hippos duket i qartë; ju keni potencialin për madhështi nëse qëndroni të mençur ndërsa i nënshtroheni ndjekjeve shpirtërore ose kërkoni të forconi themelet tuaja emocionale. Pyetja bëhet: Cilat janë mënyrat më të mira për të përqafuar të gjitha talentet tuaja dhe për t'i vënë ato në përdorim më të mirë jetën tuaj dhe jetën eshpjegoi se ha vetëm bar dhe bimë.

  Krijesat e lumit ishin ende disi skeptike. Për të lehtësuar frikën e tyre, Hippo premtoi të hapte gojën çdo ditë, në mënyrë që të mos shihnin eshtra apo luspa peshku brenda. Edhe tani, Hipopotami e nderoi fjalën e tij, duke hapur gojën për t'u inspektuar.

  Ëndrrat Hipopotami

  Kur Hipopotami shfaqet në ëndrrat tuaja, ai parashikon një kohë të pastrimit të trazirave emocionale. Nëse Hippoja ju vështron, ka pika të forta në karakterin tuaj që nuk i njihni: Ato që janë të dobishme për situatën tuaj aktuale. Përqafoni fuqinë tuaj.

  Të shohësh një foshnjë Hippo paraqet një njoftim ose ngjarje të rëndësishme që do të vijë. Nëse foshnja ose rrethina kanë ngjyra të gjalla, do të gjeni frymëzim në një vend të papritur. Kur foshnja shfaqet me një grup hipopotamësh në ëndërr, ju këshillon të relaksoheni më shumë dhe t'i kushtoni vëmendje ndjenjave tuaja.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të hipopotamit

  • Përshtatja
  • Komunikimi
  • Emocioni
  • Hir
  • Inventiviteti
  • Lëvizja
  • Përgjegjshmëria
  • Forca
  • Vullneti
  • Dituria
  të tjerët?

  Hippopotami' ka një lidhje intime me Elementin e Ujit; kur brenda elementit të saj, krijesa nuk ka asnjë shqetësim për mbrojtjen e territorit të saj. Uji përfaqëson emocionet dhe është me këtë konotacion në mendje që Hipopotami, ndoshta, ju sfidon të zbuloni se përse jeni në mbrojtje për qëllimet ose idetë tuaja.

  Shiko gjithashtu: Simbolika e dragoit me mjekër & amp; Kuptimi

  Një tjetër atribut simbolik i Hipopotamit është aftësia e tij për të komunikuar me zë të lartë . Një Hippo mund ta hapë gojën plot 180 gradë, dhe Kafsha ka dhëmbë dhe nofulla mbresëlënëse për të frikësuar ndërhyrësit. Këtu, Hippopotamus Medicine ju pyet për fjalët që shtypni dhe pse. Pyesni veten: “A është koha për të thënë mendimin tuaj dhe për t'i treguar gjërat hapur? Çfarë është ajo që ju pengon?”

  Ka disa mite interesante për Hipopotamët; Plini Plaku mendoi se djersa e Hipopotamit ishte gjak. Pikat e kuqe që shihen në Hippo janë një sekret i gjëndrave për kondicionimin dhe qetësimin e lëkurës së tij. Kur një krijesë tjetër dëmton një Hippo gjatë një përleshje, sekrecionet e kuqe ndihmojnë Hippoun të shërohet, falë vetive antibiotike. Mësimet e hipopotamisë ju nxisin të kuptoni se gjërat nuk janë gjithmonë ashtu siç duken, dhe sytë tuaj mund t'ju mashtrojnë.

  Megjithëse mund të duket se hipopotamët janë notarë të aftë pasi Kafsha kalon aq shumë kohë në ujë, krijesa po nuk kanë këmbë ose bisht të përshtatshëm për të notuar. Në vend të kësaj, Hippo qëndron në ujëra më të cekëta ku mund të vendosë këmbëtnë shtratin e lumit teksa fuste hundën mbi ujë. Ka disa përshkrime mjaft zbavitëse se si Hipopotami kërcen përgjatë lumit derisa të gjejë strukturën e duhur.

  Ndërsa ju mund të shikoni Hipopotamin dhe të bërtisni, "Sa dhëmbë të mëdhenj keni," Hipopotamët janë vegjetarianë. Dhëmbët e hipopotamit janë për përtypje dhe vetëmbrojtje. Prandaj hipopotamët simbolizojnë mbajtjen e dhëmbëve kur keni nevojë të mbroni veten, qoftë kjo me fjalët apo veprimet tuaja. Dhëmbët e mëdhenj të Kafshëve nënkuptojnë gjithashtu ide ose projekte në të cilat mund të mbytni dhëmbët ; Hipopotami thotë, “Merrni një kafshatë nga jeta!”

  Kafsha shpirtërore e hipopotamit

  Kur kafsha shpirtërore e hipopotamit shfaqet në trupin tuaj ndërgjegjësimi, nuk është një ardhje e qetë. Është e vështirë të fshehësh një krijesë prej katër tonësh, madje edhe në mbretërinë e Shpirtit. Në fillim, madhësia e Shpirtit të Kafshëve mund t'ju frikësojë, duke e bërë të vështirë për ju që të ndiheni rehat ndërsa punoni me energjinë e krijesës. Këtu, Hipopotami ju sfidon të përmasoni një situatë që keni shmangur dhe të qëndroni të fortë në bindjet tuaja.

  Si një udhëzues shpirtëror për kafshët, Hipopotami ndonjëherë vjen te njerëzit për t'i ndihmuar që t'i largojnë ata nga stanjacioni. Ndoshta keni arritur një bllok dhe sapo keni hequr dorë kur pengesat dukeshin shumë të vështira për t'u kapërcyer. Ndoshta një mënyrë e re për të provuar gjërat ju frikëson. Në secilin rast, Hippo nuk ju kërkon të hiqni dorë nga metodat tuaja të provuara dhe të vërteta, porasgjë nuk do të ndodhë nëse nuk provoni fare. Është koha për t'u përkushtuar dhe për të ndaluar ngecjen.

  Mitologjia egjiptiane përshkruan Hippo-në si përfaqësues të fertilitetit dhe shtatzënisë, kështu që ka kuptim që Hippo Medicine mund t'u vijë atyre që dëshirojnë të rrisin familjet e tyre. Në rolin e tij, Hippo ju ofron mbrojtje, energji pozitive dhe një pamje më të ndritshme. Askush nuk ngatërrohet me një foshnjë Hippo në natyrë nëse nuk dëshiron të paguajë disa pasoja të rënda. Këtu, Hipopotami vjen për t'ju inkurajuar të përshtateni me instinktet tuaja prindërore.

  Në natyrë, një nga mbrojtjet dominuese për Hippo është një lëkurë e trashë. Nëse jeni bërë tepër i ndjeshëm dhe shihni probleme aty ku nuk ekzistojnë, Shpirti i Hipopotamit e paraqet veten si një mburojë. Ka shumë raste kur mund t'ju duhet të ashpërsoheni, kështu që kaosi nuk ju zhduk në një nivel emocional ose energjik. Si një aleat i kafshëve, Hippo ju ndihmon të zhvilloni një lëkurë më të trashë, në mënyrë që të lejoni që fjalët lënduese ose kushtet negative të rrokullisen menjëherë nga shpina.

  Kafsha e Hippo Spirit ka një tërheqje të natyrshme për individët krijues. Kur Hipopotami vjen dhe ecën me ju, përgatituni për një frymëzim befasues që të çon në një mjet unik të shprehjes artistike. Ndërsa e hapni veten për energji produktive dhe inovative, Hippo ju ndihmon ta mbani atë në ekuilibër me përgjegjësitë tuaja të tjera, duke përfshirë kujdesin për veten.

  Mësuesi juaj Hippo ju kujton rëndësinë e të ndershmitkomunikimi. Ndani historinë tuaj, shprehni idetë tuaja dhe bërtisni gëzimin që ndjeni nga çatitë. Hapni gojën, ndani mendimet tuaja dhe besoni në instinktet tuaja për t'ju udhëhequr në gjetjen e fjalëve të përsosura për çdo rast.

  Hippo Totem Animal

  Ato të cilët kanë një kafshë Hipopotamus Totem janë dinamike. Kur flisni me një Hippo, individi thjesht nxjerr aftësi. Fëmijët Hippo zhvillojnë një ndjenjë të thellë për pëlqimet dhe mospëlqimet e tyre së bashku me një intelekt mbresëlënës, shpesh në mosha më të hershme se moshatarët e tyre! Nëse jeni prind i një personi me një Totem Hippo Birth, përgatituni; Vogëlushi juaj i guximshëm dhe i guximshëm nuk e ka problem të testojë kufijtë dhe të shtyjë kufijtë!

  Nëse Hipopotami është Totemi juaj i lindjes, mund të keni momente të çuditshme. Nuk ka dyshim se Hippo ka pak tolerancë për njerëzit që shkelin në të gjithë kufijtë e tyre. Po kështu, ndonjëherë është një sfidë për ju që të frenoni agresionin tuaj kur dikush ju përshkon.

  Totemi i hipopotamisë flet për ëndrrat tuaja dhe se si i arrini ato. Ju mund ta gjeni veten të kapur në vizionin tuaj artistik, përjashtuar gjithçka tjetër. Lëreni imagjinatën tuaj të shkojë me rrjedhën, ashtu si rryma e një lumi në lëvizje, është mirë. Por edhe Hippo duhet të shkelë herë pas here në tokë. Mbajtja e një ekuilibri Tokë-Ujë është pjesë e jetës së përditshme të hipopotamit, kështu që gjetja e një ekuilibri midis të qenit i bazuar ose praktik dhe arritjessepse ëndrrat tuaja më të larta janë parësore.

  Njerëzit në rrethin tuaj e dinë shumë mirë se nuk duhet të kërkojnë mendimin tuaj nëse nuk duan të vërtetën totale. Hipopotamët nuk "gudulisin veshët". Kur ofroni këshilla praktike, prisni një nivel respekti. Kur njerëzit heqin dorë nga idetë e tua pa marrë parasysh siç duhet, ju do të tërhiqeni dhe do t'i lini situatat të marrin rrjedhën e tyre, duke mos ofruar asnjë kontribut apo ndihmë të mëtejshme.

  Hipopotami qëndron jashtë në mjedisin e tij, por krijesa duket e rehatshme me shtatin e saj. Njerëzit që ecin me një Hippo Totem mund të gjejnë paqe të vërtetë me veçantinë e tyre dhe madje ta festojnë atë.

  Ata me një Hippo Totem e dinë kur kanë nevojë për hapësirë. Ndonjëherë ata do të tërhiqen aty ku ndihen të sigurt, që shpesh është diku ku mund të rimbushen bateritë e tyre. Për shumë njerëz, do të gjeni ngushëllim në një zonë ku ka një peizazh ujor - një pellg, lumë ose oqean. Uji është elementi shërues i hipopotamit dhe shërben për të bërë të njëjtën gjë për ju, duke ju lejuar të hiqni dorë nga ndjenjat ose mendimet negative që mund të bllokojnë rritjen ose suksesin tuaj.

  Energjia juaj e Hipopotamit ju jep shumë guxim, por ju jeni një pacifist në zemër. Të jetosh në harmoni me të tjerët të kënaq. Konflikti ju jep stomak të mërzitur. Nëse mund të shmangni grindjet, po. Ashtu si hipopotami, ju dëshironi paqe dhe do të bëni gjithçka që mundeni për të siguruar qetësinë.

  Hippo Power Animal

  Thirrni Hipopotamin si FuqiKafshë kur keni goditur një mur krijues. Aspiratat tuaja mbeten derisa të mund ta zgjidhni problemin. Në jetën tuaj, bllokimet vijnë në shumë forma. Hippopotamus Power Animal juaj thekson duke e rikthyer ngjyrën në ekzistencën tuaj të përditshme; Aleati juaj i Kafshëve madje djersitet me ngjyra të ndezura! Thirrni krijesën kur dëshironi të përdorni fuqinë e ngjyrës për të bërë ndryshime pozitive psikologjike në jetën tuaj.

  Thirrni kafshën tuaj të fuqisë së hipopotamit kur jeni duke i dhënë përparësi nevojave tuaja. Ndoshta diçka ka ndodhur dhe ju keni dalë nga rruga me vetëkujdesin e vazhdueshëm. Si Aleati juaj i Kafshëve, krijesa ju ndihmon të vendosni veten në qendër të skenës, kështu që nuk keni vështirësi të vendosni nevojat tuaja në radhë të parë. Nëse energjia juaj zvogëlohet, duke ju lënë të ndiheni të mbingarkuar dhe të neglizhuar, Hippo ju mbështet gjithashtu në pastrimin e emocioneve ose mendësisë që ju tërheq zvarrë poshtë.

  Simbolizmi Keltik i hipopotamisë

  Gdhendjet piktike në Skoci janë si Imazhet romake të kuajve të detit. Sidoqoftë, është e pasigurt nëse fotografitë portretizojnë Hippos. Mitet irlandeze përfshijnë histori të një përbindëshi të lumit të quajtur Nechtan. Disa historianë mendojnë se Nechtan është një Hippo ose një Krokodil. Etimologjia pas Nechtan mund të ketë lidhje me Neptunin në Romë dhe Nodens në Itali. Nechtan mbikëqyri Pusin e Urtësisë në të cilin jetonte Salmoni i Urtësisë.

  Simbolizmi egjiptian i hipopotamit

  Mitologjia egjiptiane ka shumë përralla të Hipopotamit. Perëndeshë e fertilitetit dhe shtatzënisë, e quajturTaweret, kishte kokën dhe trupin e një Hipo, këmbët dhe mane të një Luani dhe një bisht krokodili. Imazhet e Jasperit të Kuq të perëndeshës u shfaqën që në vitin 3000 pes në amuletë për të mbajtur larg nga nënat dhe fëmijët shpirtrat e këqij. Tradita mbeti në praktikë për mijëra vjet, madje edhe në epokën romake. Popullariteti i Taweret ishte kaq i madh, qyteti i Tebës mban emrin e saj.

  Taweret u martua me Perëndinë Set, i cili sundonte mbi stuhitë dhe erën; Për shkak të marrëdhënies së Tij me Taweret, Set mund të shndërrohej në një Hippo dhe disa krijesa të tjera të frikshme egjiptiane. Emra të tjerë për Taweret përfshijnë Zonjën e Ujit të Pastër dhe Zonjën e Shtëpisë së Lindjes.

  Taweret përzihet dhe përzihet me perëndesha të tjera Hippo të njohura për mbrojtje. Ato përfshijnë Reret (Sow), Ipet (infermierja) dhe Hedjet (I Bardhi). Mjetet e shenjta të perëndeshës përfshijnë një shkop të gdhendur. Qeverisja e saj përfshinte përtëritjen, shtatzëninë, maminë dhe pastrimin e të vdekurve. Në përgjithësi, egjiptianët e shihnin Hipopotamin si një krijesë të jetës, sepse ata jetonin në brigjet e Nilit të shenjtë. Zakoni i krijesës për të shkuar nën ujë dhe më pas rishfaqja u bë një simbol i rilindjes.

  Simbolizmi i hipopotamave të Afrikës

  Një legjendë afrikane na thotë se Zoti i krijoi Kafshët, duke i vendosur ato në të gjithë tokën. Kur përfundoi, Zoti e kuptoi se e la Hipopotamin prapa në parajsë. Hipopotami erdhi te Zoti për të diskutuar për fatin e tij.Zoti e ndjeu se nuk kishte asnjë hapësirë ​​në tokë ku Hippo do të ndihej si në shtëpi. Por Hippo këmbënguli. Krijesa iu lut Zotit që ta linte të jetonte në tokë dhe ujë, e para natën dhe e dyta ditën. Hippo premtoi se do të hante vetëm bar, duke kullotur savanën pas muzgut.

  Perëndia ende nuk ishte i sigurt për idenë. Pra, Hippo bëri një tjetër premtim. Krijesa u betua se nuk do të hante kurrë mish kafshësh dhe nëse Perëndia do të mendonte ndonjëherë Hippo ishte i pandershëm, krijesa do të paraqiste feçet e saj si provë. Zoti e pranoi marrëveshjen e Hippos. Edhe tani, Hipopotami i nxjerr jashtëqitjet e tij gjatë ngrënies, kështu që Zoti mund ta shohë se po e nderon betimin që ka bërë me Të.

  Historia e dytë e hipopotamit shpjegon pse jeton në ujë, si përralla e parë popullore, por me një përdredhje. Fillon në shkurret afrikane. Krijuesi krijoi shumë kafshë tokësore, por jo aq shumë që jetojnë në ujë. Kafshët e tokës shpesh kishin lëkurë të fortë ose mbrojtje të tjera nga dielli. Hippo nuk ishte aq me fat. Sa më e madhe të bëhej krijesa, aq më e hollë lëkura e saj. Pra, Hipopotami vuajti në ankth nga djegia nga dielli.

  Hippo shkoi te Krijuesi me dhimbje të forta, duke iu lutur që ta linte të jetonte në ujë. Krijuesi tregoi mirësi dhe miratoi me një paralajmërim. Hippo duhej të merrte leje nga River Animals.

  Hippo u pajtua, duke i kërkuar Lundërzës, Krokodilit dhe Shqiponjës që të vinin të jetonin në ujë për ngushëllim. Kafshët e lumit kishin frikë se Hippo do të hante të gjithë ushqimin. Hipopotami

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i pumës & Kuptimi (i njohur ndryshe si Luani i Malit dhe Puma)

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.