Simbolizmi i miut & Kuptimi

Jacob Morgan 18-10-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i miut & Kuptimi

Simbolizmi dhe kuptimi i miut mund të jenë tërheqës ose të neveritshëm, në varësi të reagimit tuaj ndaj këtij krijese të vogël. Megjithatë, nëse jeni të fikur vetëm nga Miu, nuk po i kushtoni vëmendje detajeve.

A po kërkoni të zotëroni meditimin ndërsa jeni në lëvizje? Dëshironi të jeni më të shkathët? Miu, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Miu ju mëson artin e lëvizjes së heshtur, duke treguar se si të përfitoni sa më shumë nga bekimet tuaja! Thelloni në simbolikën dhe kuptimin e Minjve për të zbuluar se si Udhëzuesi juaj i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju edukojë, udhëheqë dhe frymëzojë.

  Simbolizmi i miut & Kuptimi

  Kafsha shpirtërore e miut është një central elektrik i futur në një paketë të vogël. Gjatë gjithë historisë dhe folklorit botëror, Minjtë kanë role të rëndësishme për të luajtur. Apolloni e mban Miun si një krijesë të shenjtë dhe atributet e Hyjnisë Greke korrespondojnë me disa nga kuptimet simbolike të Miut. Me sa duket kudo, përhapja e Miut, së bashku me aftësinë e tij për t'u përshtatur me një sërë kushtesh mjedisore, është e barabartë me natyrën e gjithëpranishme të Zotit. Minjtë janë gjithashtu profetë të motit, ndërsa Apolloni është një Zot i Profecive.

  Minjtë janë krijesa që gërmojnë. Ata duan të gërmojnë në papastërti, duke u dhënë atyre një lidhje të sigurt me Elementin e Tokës. Disa histori tregojnë për Minjtë që gërmojnë drejt The Underworld ose sferave të tjera. Besëtytnitë evropiane pretendojnë se Mice bartënpërtej kësaj përrallë.

  Legjendat irlandeze i japin Miut një status të favorshëm. Thuhet se miu i kafshonte veshin Shën Kolmanit teksa ai po këndonte psalme.

  Në mitet e Uellsit, Minjtë janë domethënës në përrallën e Manawydan, djalit të Llyr, i cili vëren minjtë që shkatërrojnë të korrat në fushë. Në disa variacione, Minjtë ishin luftëtarë në formën e Minjve. Ai kap një nga Minjtë që identifikohet si një femër shtatzënë. Ai ka për qëllim të vrasë Miun për të ngrënë të gjithë ushqimin e tyre. Tre të huaj i bëjnë thirrje atij për mëshirë, secili i huaj me një status më të lartë. Më në fund, një peshkop i ofron atij një shpërblim për të liruar miun. Ai pranon, me kushtet që Rhiannon dhe Pryderi t'i kthehen atij.

  Ndërsa ata po bëjnë pazare, vjen një Magjistar dhe gjithashtu i bën thirrje atij për lirimin e Miut, duke pretenduar se ajo është gruaja e tij shtatzënë. Më në fund, ai pranon. Rezulton se familja dhe komuniteti i Magjistarit u shndërruan në Minj, por magjia është kthyer më pas.

  Kështu Mouse mund të shërbejë si një kujtesë se gjërat nuk janë gjithmonë ashtu siç duken dhe se vetëm kur bëhet fjalë për zbatimin e drejtësisë, është e rëndësishme të shikoni të gjitha detajet e pamjes së plotë përpara se të nxirrni përfundime të shpejta.

  Miu shërben gjithashtu si një simbol i joseriozitetit dhe fuqisë së lojës. Në një përrallë tjetër, një burrë dërgohet nga nëna e tij në treg për të shitur tre lopë, por në vend që t'i shkëmbejë me para, ai kthehet me ato që duken të jenë tre.suvenire të padobishme të udhëtimit të tij. Njëri është një mi që kërcen. Nëna e tij tallet me sa sylesh dukej të ishte.

  Megjithatë, ky çmim fiton favorin e një princeshe, e cila më pas pranon të martohet me të. Miu mund t'ju kujtojë se ajo që mund të mos e vlerësoni vlen më shumë sesa e keni kuptuar në fillim.

  Ëndrrat e miut

  Një mi që shfaqet në ëndrrat tuaja ndonjëherë do të thotë se jeni shumë i turpshëm ose i turpshëm. Ndiheni të papërshtatshëm për të përballuar sfidat me të cilat përballeni. Prekja e miut tuaj të brendshëm ofron një pasqyrë të ndjenjave dhe ju jep një rrugë të shëndoshë drejt përmirësimit të vetëvlerësimit.

  Të shohësh miun duke përtypur një litar do të thotë se diçka po të përtyp. Pyesni veten nëse acarimi juaj vjen nga diçka e fryrë shumë jashtë proporcionit. Nëse jo, atëherë dikush po përpiqet t'ju mashtrojë. Përcaktoni se ku qëndron problemi.

  Kushtojini vëmendje asaj që Miu po bën në ëndrrën tuaj. Nëse një mi ju kafshon, mund të jetë një simbol që po i lejoni gjërat e vogla t'ju gërryejnë mendjen. Mendoni për miun në ëndrra si një simbol të zërit më të vogël të Egos suaj ose mençurisë së ndërgjegjes suaj, i vogël por këmbëngulës.

  Kur ëndërroni një mi të ngordhur mund të nënkuptojë se po i shkundni gjërat dhe nuk po djersitni gjërat e vogla. Të shohësh një mi të vrapuar në mënyrë të çrregullt mund të nënkuptojë se po ndjek bishtin tënd dhe nuk po arrin atë që duhet për të arritur.

  Disa shkojnë aq larg sa thonë se një mi që ha djathë është një simbol mashtrimi ose se njëMiu i Zi është një shenjë e sëmundjes ose e fatit të keq, ndërsa për kulturat e tjera, miu në ëndërr është një shenjë me fat.

  Nëse ëndërroni për infektimin e miut, kjo mund të nënkuptojë se jeni të shqetësuar për burimet ose paratë tuaja.

  Mësoni më shumë rreth Shpirtit të Miut duke lexuar Çfarë simbolizon të ëndërrosh për miun? në !

  Kuptime simbolike të miut të Lindjes së Largët

  Në gjithë Lindjen e Largët , do të shihni imazhe të Minjve në kuleta ose vazo për të thirrur prosperitetin. Miu mishëron imazhet e miut Yin ose Energjisë Femërore në Lindjen e Largët simbolizon mendjen e shpejtë, sharmin, këmbënguljen, ndjeshmërinë, mendjemprehtësinë dhe përpikmërinë.

  Në kulturën kineze, Miu përfaqëson fat të mirë. Miu gjithashtu lidhet me fertilitetin për arsye të dukshme. Minjtë janë tepër pjellorë dhe mund të riprodhohen shpejt.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i dhelprës & Kuptimi

  Në Zodiakun Kinez, Miu shoqërohet gjithashtu me një person që është i zgjuar, i zgjuar dhe krijues. Po ashtu ndërlidhen Miu dhe hamendja, pasi kjo krijesë konsiderohet si lajmëtar i perëndive.

  Në fakt, Miu është e para nga dymbëdhjetë shenjat në zodiakun kinez, prandaj kjo krijesë lidhet me inicimin dhe fillime te reja. Sipas historisë, kafshët ishin në një garë për të parë se kush do të ishte i pari në rendin e Zodiakut. Rat u përpoq të mashtronte Macen duke e lënë të flinte kur ishte koha për të filluar garën. Por natyra e zgjuar e Miut i lejon ata të fitojnë. Atambërrin së pari hipur mbi kurrizin e kaut.

  Miu nderohej gjithashtu në formën e hyjnive si Ninkilim, të cilit njerëzit e Mesopotamisë iu luteshin për të mbajtur Minjtë që të mos shkatërronin të korrat e tyre.

  Kuptimi i tatuazhit të miut

  Kur shihni një tatuazh të miut, mund të jetë një simbol që personi me tatuazh ka lindur në vitin e miut. Mund të jetë gjithashtu një simbol i inteligjencës, krijimtarisë, shkathtësisë dhe zellshmërisë.

  Sigurisht, shumë njerëz e duan Miun për natyrën e adhurueshme të kësaj krijese. Megjithatë, një person mund të zbukurojë gjithashtu trupin e tij me një tatuazh Miu për të treguar se edhe ata janë të orientuar drejt detajeve, të zgjuar, të përulur, të shkathët dhe të fshehtë.

  Ashtu si personazhi nga filmi vizatimor i vjetër, një person që është një "Miu i Fuqishëm" mund ta përdorë këtë tatuazh për të përcjellë se nuk duhet të gjykohet nga madhësia e tyre. Një person që është një adhurues i shumë personazheve të dashur të Mouse në kulturën pop, nga Mickey ose Minnie në Fievel, mund ta përdorë tatuazhin si një nderim për një personazh me të cilin lidhen.

  Një tatuazh i miut gjithashtu mund t'ju kujtojë se ku ka vullnet, ka dhe rrugë. Ky tatuazh mund t'ju motivojë të kapërceni barrierat pa marrë parasysh shanset dhe të përdorni gjithmonë atë që keni në dispozicion në avantazhin tuaj.

  Miu mund të përcjellë pafajësinë fëmijërore dhe minjtë janë shpesh një burim argëtimi për njerëzit. Një tatuazh i miut mund të jetë një zgjedhje e natyrshme për dikë me një sens të fortë humori dhe kushi pëlqen të argëtojë të tjerët.

  Kuptimi shpirtëror i miut

  A do të besoni se Miu dikur ishte një mjet i hamendjes? Eshte e vertete. Myomancy është hamendje e kryer duke interpretuar sjelljen e Minjve. Edhe kur kjo praktikë nuk është më e zakonshme, Miu ende mund të na kujtojë anën tonë intuitive dhe rëndësinë e vëzhgimit me kujdes të shenjave përreth nesh.

  Si një kafshë grabitqare, Miu duhet të mbajë mendjen për ta. Megjithatë, ata janë të mbijetuar të etur dhe mund të riprodhohen lehtësisht, duke e bërë veten në shtëpi në pothuajse çdo vend.

  Kuptimi shpirtëror i miut lidhet me përshtatshmërinë dhe fleksibilitetin. A nuk jeni në gjendje të lëshoni kur gjërat nuk ju shkojnë ashtu siç dëshironi? A ju largon çdo krizë nga loja juaj? Miu mund të jetë këtu për t'ju mësuar të jeni më të shkathët dhe të përshtateni me mjedisin tuaj, në vend që të presë që bota e jashtme të përshtatet me ju.

  Miu mund të krijojë një shtëpi në shumë mjedise dhe do të jetojë nga mbetjet më të vogla që lini në një tavolinë, në një cep ose ato të derdhura jashtë plehrave tuaja. Në këtë rast, simbolika dhe kuptimi i Miut është i dyfishtë. Nga njëra anë, kushtojini vëmendje detajeve në mënyrë që të mos tërhiqni pa dashje minjtë në shtëpinë tuaj. Minjtë mund t'ju tregojnë se ku jeni duke rrëshqitur dhe duke u bërë i pakujdesshëm, duke e lënë shtëpinë tuaj të pambrojtur ndaj infektimit në një nivel literal ose simbolik.

  Nga ana tjetër, Mouse gjithashtu mund t'ju tregojë se burimetju duhet të keni një mënyrë për t'u shfaqur nëse jeni në gjendje t'i shihni këto shenja rreth jush. Miu ju ndihmon të mësoni të kënaqeni me atë që keni derisa të arrini atë që dëshironi vërtet. Nëse Miu ka nevojë, ai do të hajë copëzat e kartonit ose letrës së mbetur, derisa të arrijnë gjërat e mira, ndoshta një biskotë ose thërrime nga darka.

  Kuptimi dhe simbolika e miut, prandaj flet edhe për duhet të jenë bashkëpunues. Miu merr pak nga këtu dhe atje për të bërë një fole dhe ndoshta edhe ju jeni thirrur të punoni me atë që mundeni për të përzier pak nga kjo dhe pak nga ajo në mënyrë që të bashkoni burimet tuaja.

  Kuptimi shpirtëror i një miu mund të jetë me fat ose i pafat në varësi të kulturës. Thuhej se nëse një mi hipi në anijen tuaj, kjo është një shenjë fati, megjithëse të gjithë mund të pajtohemi nëse miu gjen rrugën e tij në qilarin e anijes tuaj, kjo është më e pafat.

  Kuptimi dhe simbolika e miut sjell mësime për të mbetur madhësia e duhur. Ju jeni shumë më i madh se egoja juaj dhe madhështia dhe forca juaj shtrihen përtej trupit tuaj fizik. Megjithatë, ka edhe raste që përulësia dhe padukshmëria mund të funksionojnë në favorin tuaj. Miu mund t'ju mësojë se kur duhet të shkelni bririn tuaj dhe kur të tërhiqeni dhe të qëndroni të heshtur.

  Për shkak të natyrës së tyre delikate dhe të qetë, kuptimi dhe simbolika e miut mund të lidhen me lidhjen tonë me Hyjnoren. Lidhja na ndjek në çdo kohë por edhe tonënPërshtypjet më të forta psikike janë shpesh pëshpëritje delikate, jo thirrje të forta.

  Në dijen hebraike, Miu përfaqëson ndarjen ose një periudhë ndarjeje. Në shumë kultura të tjera, si ajo e Bullgarisë, Miu shihet si një shpirt i bezdisshëm që duhet të qetësohet.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i qukapikut & Kuptimi

  Në traditën trake, kjo ide është çuar në një nivel dramatik. Në traditat e vjetra, një festë që përfshin veshjen e minjve si nuse dhe dhëndër dhe marrjen e tyre në pyll për t'i lëshuar ata është simbol i mëshirës, ​​drejtësisë dhe gjithashtu përpjekjes për të ekzistuar në botën natyrore pa dominuar krijesat që gjithashtu kanë nevojë të mbijetojnë, por ndërkohë që gjithashtu duke i dekurajuar që të ndihen shumë të rehatshëm në kuzhinën tuaj.

  Kushdo që ka përdorur ndonjëherë metodën e kapjes dhe lëshimit për të çliruar shtëpinë tuaj nga Minjtë, mund të lidhet me këtë rebus. Miu, pra, mund të simbolizojë aspektin e identitetit tonë që kërkon respekt, por që mund të na trembë. Miu mund të përfaqësojë gjithashtu një sfidë ose mësim që ju mban në këmbë.

  A ndiheni sikur jeni kapur në një ndjekje mace dhe miu? Mund t'ju kërkohet të merrni një qasje të ndryshme për të bërë paqe me një telash në jetën tuaj ose për të çliruar veten nga ankthet që ju kanë brejtur.

  Për shkak të aftësisë së tyre për t'u riprodhuar shpejt, Miu mund të nënkuptojë fertilitet ose bollëk gjithashtu. Kur ju duhet të filloni me kujdes një tranzicion ose të gërmoni në detajet më të vogla të rrugës suaj shpirtërore, Miu mund tëndihmoni të udhëheqni rrugën.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të miut

  • Pastërtia
  • Zgjësia
  • Konservimi
  • I orientuar drejt detajeve
  • Fastidiousness
  • Hiper-vetëdijes
  • Padukshmëria
  • Burtësia
  • Shkathtësia
  • Lëvizja e heshtur
  shpirtrat njerëzorë drejt realitetit të tyre të ardhshëm. Pra, Shpirti i Miut mund të veprojë si një urë lidhëse midis botëve, një lajmëtar nga Parajsa në Tokë dhe anasjelltas.

  Konotacionet negative të miut si bartës sëmundjesh sjellin gjithashtu një mësim; murtaja nuk ishte faji i Minjve. Në vend të kësaj, kjo ndodhi për shkak të higjienës së dobët dhe trajtimit të pakujdesshëm të mbeturinave. Miu, si një udhëzues shpirtëror i kafshëve, është një kujtesë se njerëzit duhet të kujdesen për veten dhe mjedisin për të shmangur sëmundjet dhe sëmundjet. Minjtë janë obsesivë për të mbetur të pastër dhe angazhohen në kujdes pa pushim. Sido që të jetë, Minjtë janë lajmëtarë të rregullimit dhe të rregullimit të djathit figurativ.

  Nëse ju pëlqen jeta miqësore me mjedisin, Minjtë janë modele të shkëlqyera. Ata dinë të grumbullojnë dhe të ruajnë në mënyra të zgjuara. Shpirti i kafshëve të miut mbetet gjithmonë i vetëdijshëm se bollëku zbehet, dhe kështu krijesa përgatitet për periudhat e dobëta paraprakisht. Si një udhëzues për kafshët shpirtërore, Miu simbolizon përdorimin e kujdesshëm të burimeve, pavarësisht nëse ka të bëjë me financat, energjinë personale ose rezultatin emocional. Prania e miut do të thotë se është koha për të monitoruar atë që po konsumoni. Miu thotë, "Kur të jetë zhdukur, është zhdukur!"

  Kafshë shpirtërore e miut

  Nëse miu ka ardhur tek ju si një udhëzues për kafshët shpirtërore, mund t'ju duhet të merrni parasysh sjelljen tuaj. Miu ju nxit të pyesni veten, A je mendjemprehtë?I shtyrë? Arrogantë? Minjtë janë të ndrojtur dhe të turpshëm, duke preferuar qasjen e butë në çdo situatë. Miu e di se nuk ka asgjë të dobët te butësia.

  Një arsye tjetër pse Shpirti i Miut mund të hyjë në jetën tuaj është të njoftoni se së shpejti do të shijoni bollëk. Ndonjëherë, Miu nxiton me mesazhin e fertilitetit, i cili mund të shfaqet fjalë për fjalë nëse po përpiqeni të keni fëmijë. Por këtu ka aplikacione figurative për Mouse Energy. Ndoshta keni një projekt të fundit, ide të reja ose një shtëpi në rindërtim. Si një kafshë shpirtërore, miu sjell mësime mbi mënyrat krijuese të qasjes ndaj çdo çështjeje.

  Nëse mendoni se ju mungon një pjesë e një ekuacioni në trajtimin e një situate ose marrëdhënieje që ju shqetëson, Miu ju drejton në drejtimin e duhur . Shumë herë, përgjigjet që kërkoni janë pikërisht para jush. Megjithëse Miu është i vogël, krijesa është e shpejtë, dinake dhe e aftë të shtrëngohet në hapësirat më të ngushta. Pra, Miu shpesh mund të eksplorojë mjedisin pa u vënë re nga kafshët ose njerëzit e tjerë - duke zbuluar kështu gjëra që të tjerët mund të anashkalojnë.

  Si një kafshë shpirtërore, Miu është një mik i jashtëzakonshëm për njerëzit që ndihen të padukshëm në jetë. Nëse kërkoni qëllimin ose zërin tuaj, por del vetëm një kërcitje, miu është një aleat i kafshëve që mund të kompensojë mentalitetin tuaj negativ. Kini besim te kafsha shpirtërore e miut, kështu që përulësia juaj të bëhet themeli për diçka shumë më domethënëse. Bekimetekzistojnë rreth jush gjatë gjithë kohës dhe shumë prej tyre janë bërë vetë. Simbolika dhe kuptimi i miut ju mëson se si të lehtësoheni dhe t'i jepni vetes disa merita kur i takon merita.

  Kafshë totem miu

  Individët që kanë një Totem miu Kafshët i kushtojnë vëmendje gjithçkaje. I mahnit miqtë dhe familjen e tyre kur përshkrimi i një personi të miut për njerëzit, vendet dhe gjërat është i saktë deri në detajet e fundit. Totemi i miut sjell me vete perceptim të rritur. E bukura këtu është se njerëzit me një mi si një Totem lindjeje jo vetëm që dallojnë detajet më të imta që të tjerët nuk i dallojnë, por ndërgjegjësimi i tyre i rritur gjithashtu i bën ata të aftë të vërejnë rreziqe të padukshme që përgjojnë aty pranë.

  Nëse miu është Totemi juaj i lindjes, ju nuk jeni bie shumë në sy. Njerëzit gjithmonë përpiqen t'ju joshin nga vrima juaj e rehatshme. Ndonjëherë ju zgjidhni aventurën, dhe ndonjëherë jo. Të dyja zgjedhjet janë në rregull. Është pjesë e njohjes së vetes dhe ju sjell gëzim.

  Kur ecni me miun si Totemin tuaj, ekziston efekti anësor i natyrshëm i dëshirës për një shtëpi të sigurt, të mbushur me fëmijë me fat. Fokusi në familje është një shtysë që partneri juaj i jetës do të duhet të kuptojë që nga fillimi. Nëse nuk janë fëmijë, janë kafshë shtëpiake – nëse nuk janë kafshë shtëpiake, janë projektet tuaja. Si një person me një Totem Miu, ju pëlqen të mbeteni të zënë, të shijoni vetminë ndërsa punoni dhe preferoni një profil të ulët duke mbetur praktikisht i padukshëm.

  Shumë njerëz.i lindur me Totemin e Miut mund të shohë dhe të komunikojë me Shpirtrat. Miu është i njohur ngushtë me padukshmërinë dhe mbretërinë e padukshme. Pra, komunikimi me Shpirtrat pothuajse mund të bëhet pjesë e rutinës suaj të përditshme – një përshëndetje e shkurtër për fantazmën e shtëpisë, një lutje e shpejtë për Shpirtin dhe një sinjal respekti për paraardhësit - të gjitha ndihen të natyrshme për ju.

  Miu. Power Animal

  Kërkoni miun si një kafshë të fuqishme kur ju pret një detyrë e detajuar. Energjia e miut ju mban të vetëdijshëm për rrethinën tuaj, duke ju lejuar të kuptoni se si të lundroni më mirë në kushtet ekzistuese. Me miun në krah, nuk do t'i nënshtroheni frikës, por do të gjeni instinktet tuaja dhe ndjenjën e kohës në rritje.

  Thirrni miun si një kafshë të fuqishme kur dëshironi të jeni të mbijetuar dhe të mos i nënshtroheni mentalitetit të viktimës. Mouse ju mbështet në rinovimin e masave tuaja mbrojtëse. Si Aleati juaj i Kafshëve, Miu ju ndihmon gjithashtu të përqendroheni në detyrat vendimmarrëse, veçanërisht ato që kërkojnë të menduarit e shpejtë ose përgjigje të shpejtë. Miu mund të ndryshojë drejtimin e tij shpejt, dhe si Kafsha juaj e Fuqishme, krijesa thotë, "Të jesh i paparashikueshëm të jep përparësi."

  Simbolizmi i miut vendas të Amerikës

  Përmasat e vogla të miut në Folklorin vendas të Amerikës shfaqen në mënyra pozitive. Hopi kanë miun luftëtar, i cili u tregon fëmijëve të fisit madhësia e tyre nuk ka rëndësi nëse përqafon guximin dhe zell. Në përrallat vendase amerikane, Mouse shpesh gjenzgjidhje për një detyrë që të tjerët e anashkalojnë.

  Fisi Blackfoot e konsideron Miun një vëlla të njerëzimit, pasi u ka dhënë njerëzve domenin mbi Botën e Kafshëve. Miu i vendosur Navajo në pjesën jugore të rrotës së mjekësisë: Një zonë që rezonon me Nënën Tokë dhe energjitë e rinisë, stinën e pranverës, pjellorinë dhe fillimet e freskëta.

  Për fisin Atikamekw, ka historia e miut duke shpëtuar Diellin. Legjenda përshkruan krijesën e vogël duke shpëtuar të gjithë njerëzit dhe kafshët e botës nga uria. Po kështu, Hopi kanë një përrallë të ngjashme për Miun Luftëtar që mposht një Hawk agresiv që kërcënon të vjedhë burimin e ushqimit të njerëzve. Miu përdor zgjuarsinë, lëvizjen e tij të shpejtë dhe aftësinë për t'u shtrydhur në hapësira të vogla për të mposhtur Hawk-un.

  Për disa, simbolika dhe kuptimi i Mice është i lidhur me magjinë. Ky është rasti për fisin Tlingit. Personazhi i miut si një kafshë fisnike por e përulur, përshkruhet në një histori në të cilën një plak përpiqet t'i japë pushtet njërës prej kafshëve duke i testuar ato me një konkurs. Aty ku kafshët e tjera, si Kastori dhe Ariu ishin të shpejta dhe të zgjuara, asnjëra nuk ishte aq e shpejtë dhe dinake sa Miu i vogël.

  Megjithatë, edhe kur Miut iu dha shpërblimi i statusit, ata e refuzuan privilegjin dhe në vend të kësaj iu shtynë autoritetit të Plakut.

  Simbolizmi i miut të krishterimit

  Për pjesën më të madhe, mitologjia e krishterë nuk e nderon miun në njëmënyrë lajkatare. Në Bibël, Miu lidhet me të qenit i papastër. Minjtë ishin të lidhur me infektimin dhe murtajën dhe në veçanti, një murtajë që shkatërroi Egjiptin.

  Për të tjerët, Miu shihet si sjellës i Fatit Hyjnor. Një betejë në të cilën asirianët po sulmonin Jeruzalemin. Ecuria e betejës u kompensua nga prania e Minjve që u shoqëruan me një shpërthim sëmundjeje në kampet asiriane.

  Diku tjetër në referencat biblike, Miu lidhet me xhelozinë dhe me humbjet. Shën Gertruda e Nivelles konsiderohet një shenjtore mbrojtëse që mbron fermerët nga humbja e të korrave të tyre për minjtë. Ndihma e saj kërkohet për të mbrojtur një shtëpi nga pushtimi i miut.

  Kështu simbolika dhe kuptimi i Miut nuk ka të bëjë vetëm me atë që Miu mëson me praninë e tij, por me nevojën për të qenë të vetëdijshëm se si mund të tërheqim atë që nuk duam në të vërtetë.

  Afrikane. Simbolika e miut

  Në shumë kultura në Afrikë, simbolika dhe kuptimi i minjve marrin një karakter krejtësisht të ndryshëm. Në vend se i përulur dhe i shkathët, Miu është në vend të kësaj mishërimi i krenarisë dhe arrogancës së rreme.

  Ka një tregim për këmbënguljen e miut për të qenë më i guximshmi dhe më i forti dhe kështu, Miu doli në kërkim të kafshëve më të mëdha për të provuar veten. Kështu, kur Mouse has Elephant, Mouse përpiqet të provojë se ata janë më të fortë dhe më të guximshëm se edhe Elefanti gjigant. Ka variacione të ndryshme për këtëpërrallë, por një nga përsëritjet e zakonshme është se miu i poshtër ngjitet (ose poshtë) trungut të elefantit dhe e tremb elefantin, duke fituar kështu sfidën e trimërisë.

  Në variacione të tjera, Miu gjen një mënyrë për të ngjiten larg në bagazhin e Elefantit, duke e mërzitur Elefantin deri në pikën ku Miu bëhet fituesi i konkursit. Versione të tjera përshkruajnë përpjekjet e Miut që u penguan për shkak të një përmbytjeje. Megjithatë, Mouse këmbënguli se do të kishin fituar.

  Mësimi që mund të marrim edhe nga ky portretizim më pak lajkatar është se ndonjëherë kur përballeni me një pengesë të madhe, mund t'ju duhet të përdorni çfarëdo burimi që keni në dispozicion. Ndonjëherë një shtat i madh është një bonus, ndonjëherë të qenit i vogël dhe i shpejtë do t'ju ndihmojë të fitoni lojën.

  Kjo përrallë sugjeron gjithashtu se energjia e miut mund të na ndihmojë të arrijmë rrugën tonë, por suksesi ynë mund të ketë një kosto. A po përpiqeni kaq shumë për të fituar saqë po i largoni pa dashje njerëzit e tjerë? A po luftoni argumentet e kashtës për të provuar veten?

  Miu mund t'ju kujtojë të zgjidhni betejat tuaja dhe të përqendroni qëllimin tuaj në vend që të përpiqeni të fitoni për shkak të një përpjekjeje hubriste për të provuar veten.

  Në Egjiptin e lashtë, si në pjesën më të madhe të botës së lashtë dhe moderne, Miu ishte një kërcënim për furnizimin me ushqim. Megjithëse teknologjia dhe ndërtimi modern e kanë bërë më të lehtë furnizimet e drithërave dhe burimeve të tjera të rëndësishme ushqimore të papërshkueshme nga miu,Lidhja midis rezervave të ushqimit të miut dhe njeriut është e njohur dhe e kuptuar mirë.

  Për egjiptianët e lashtë, Miu ishte i lidhur me destruktivitetin për shkak të ndikimit që kjo krijesë e vogël mund të kishte në furnizimet ushqimore. U vu re gjithashtu se Mouse ishte në gjendje të dallonte më të mirën nga drithërat dhe furnizimet ushqimore. Megjithatë, mos e lejoni këtë t'ju mashtrojë, Miu nuk është i zgjedhur kur bëhet fjalë për mbijetesën.

  Miu do të hajë çdo gjë dhe madje mund të mbijetojë për periudha të gjata kohore duke ngrënë pikërisht gjërat nga të cilat ne i bëjmë shtëpitë tona ose kontejnerët e magazinimit të ushqimit. Nuk është çudi që disa e shohin Miun si një kundërshtar të frikshëm për të mos u nënvlerësuar.

  Ka tregime nga Nigeria rreth përdorimit të miut si ndërmjetës ose projektimit të shpirtit tuaj te Miu dhe dërgimit të krijesës për të magjepsur dikë tjetër. Sipas tregimeve, kryerja e një rituali në çatinë e shtëpisë së objektivit tuaj thuhet se përfundon procesin.

  Simbolizmi i miut kelt

  Në folklorin kelt, miu përfaqëson magjinë, dinakërinë, dhe sekretet, dhe nevoja për t'i kushtuar vëmendje detajeve. Kur u shfaq një, njerëzit e panë atë si një shenjë për të shqyrtuar detajet e marrëveshjes përpara se të kryenin. Miu i turpshëm përfaqëson qëllime të dyfishta dhe gjërat shprehen përmes nënkuptimeve në vend që të shprehen drejtpërdrejt.

  Disa pretendojnë se miu është përdorur si pjesë e një vaji për të kuruar tullacën. Megjithatë simbolika kelt dhe njohuritë që rrethojnë Miun shkojnë shumë larg

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.