Simbolizmi i Pëllumbit & Kuptimi

Jacob Morgan 23-10-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i pëllumbit & Kuptimi

Pëllumbi si shpirt, totem, & Kafsha e fuqisë është udhërrëfyesi i përsosur nëse kërkoni paqe, frymëzim hyjnor ose një lidhje më të ngushtë me familjen tuaj. Dove ju mëson se si të qetësoni shpirtin tuaj të shqetësuar dhe të përqafoni me dhembshuri ata që doni. Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Pëllumbit për të zbuluar se si ky udhëzues shpirtëror i kafshëve mund t'ju ndriçojë, qetësojë dhe qetësojë.

  Simbolizmi i Pëllumbit & Kuptimi

  Simbolizmi dhe kuptimi i pëllumbave funksionojnë paralelisht me aftësitë e tyre natyrore dhe mitologjinë njerëzore. Pastërtia e ëmbël e një Pëllumbi të bardhë është bërë simbol i Zotit, Shpirtit dhe shpresës në mbarë botën. Por a e dini se jo të gjithë pëllumbat janë të bardhë? Ata vijnë në një grup të mrekullueshëm ngjyrash, secila me një kuptim të ndryshëm. Një Pëllumb i kuq përfaqëson shpengimin dhe Pëllumbat me pika simbolizojnë shumëllojshmërinë dhe diversitetin.

  Pëllumbat e shijshëm janë përdorur si bartës mesazhesh sepse duket se e gjejnë gjithmonë rrugën për në shtëpi. Pra, nëse Dove shfaqet në jetën tuaj, ndoshta është koha të mendoni për një kërkim në vendin që ju e quani shtëpi dhe t'i kushtoni vëmendje çdo paralajmëruesi që hasni gjatë rrugës.

  Midis grekëve të lashtë Pëllumbi ishte i shenjtë për Zeusi dhe Afërdita, Zoti i qiellit dhe sundimtari i Olimpit dhe perëndeshë e dashurisë dhe pasionit. Ky kombinim është një nga arsyet që njerëzit favorizuan Pëllumbat si një emblemë të unitetit familjar në raste të tilla si martesa. e tyrepërdorni përshkrimet e Pëllumbave në ritualet e dasmës. Dhe midis Pueblos, Pëllumbi është një bartës i shiut.

  Simbolizmi i Pëllumbit në Greqinë e Lashtë

  Simbolizmi i Pëllumbit në Greqinë e lashtë fillon me perëndeshën e dashurisë dhe ripërtëritjes, Afërditën. Artistët e periudhës shpesh e shfaqnin atë në shoqërinë e Pëllumbave. Dove kishte një detyrë të shenjtë për të kryer, duke sjellë Ambrosia te perënditë dhe perëndesha (pija e tyre e preferuar).

  Si një tjetër interesant, termi grek për Dove (peristera) potencialisht erdhi nga një frazë semite, (perah Istar ), që përkthehet si "zogu i Ishtarit". Kishte një lidhje të përcaktuar midis Afërditës dhe Ishtarit që ia vlente të eksplorohej, thjesht nuk ka hapësirë ​​në këtë artikull.

  Ilustrimet e marrëdhënies së Afërditës me Pëllumbat përfshijnë pëllumba mermeri të lënë si oferta kushtimi në Tempullin e Afërditës. Romakët morën një shënim nga libri grek, duke ia atribuar praninë e Pëllumbave si Venusit ashtu edhe Fortuna-s.

  Shiko gjithashtu: Moose & Simbolizmi i Elk & Kuptimi

  Pëllumbi si një simbol i kafshëve kelte

  Pëllumbi, si një simbol i kafshëve kelt, ishte mjaft drejtpërsëdrejti. Hyjnitë me fuqi shëruese kishin Imazhe Pëllumbash në hapësirën e tyre të Shenjtë. Njerëzit keltë mendonin se duke dëgjuar britmën e një Pëllumbi do të thoshte se dikush kishte kaluar paqësisht nga jeta në vdekje. Ky shpirt kafshëror kishte gjithashtu lidhje të forta me artet profetike.

  Simbolizmi i Pëllumbit në Japoni

  Simbolizmi i Pëllumbit në Japoni fillon me një histori. Në shekullin e 3-të, Perandori (Ojin) u shndërrua në një Zot të quajturHachiman, Zoti i luftës, bujqësisë, gjuajtjes me hark dhe peshkimit. Thuhet se Hachiman përdori Pëllumbat si lajmëtarë dhe ata ishin shpirtrat e tij të njohur.

  Në art, kur shihni një pëllumb që mban shpatën, kjo do të thotë fundi i konfliktit dhe kthimi i paqes.

  Kuptimet e pëllumbit në Kinë

  Do të thotë pëllumb në Kinë , si me vendet e tjera, është si një zog i paqes. Pëllumbi është diplomati i harmonisë midis njerëzve dhe natyrës dhe njerëzve me njëri-tjetrin. Ata gjithashtu kishin lidhje me komunikimin në atë që njerëzit përdornin Pëllumbat për të qëndruar të lidhur me miqtë dhe familjen.

  Dy Pëllumbat së bashku janë "zogj dashurie", jo thjesht dashuri romantike, por besnikëri. Nuk është për t'u habitur të gjesh dekorime Pëllumbash në dasma dhe fejesa zyrtare.

  Pëllumbi në Feng Shui

  Pëllumbi në Feng Shui shfaqet në disa aplikacione të ndryshme. Përdorimi i Pëllumbave të Bardhë hapi posaçërisht rrugën për Chi pozitive të drejtuar në krijimin e mundësive të reja. Fatkeqësitë nuk do ta mposhtin praninë e tyre.

  Në një shtëpi, Pëllumbi mund të vendoset në qendër të majtë, duke promovuar dashurinë, një martesë të qëndrueshme, besnikëri dhe paqe. Një histori kineze thotë se gumëzhimi i Pëllumbit e qetësoi Perandorin dhe oborrin e tij. Dhe artistët shpesh përshkruanin perëndeshën e fertilitetit Sung Tzu Niang Niang, me një Pëllumb në mbulesën e kokës. Nëse dëshironi të mbeteni shtatzënë, Feng Shui sugjeron të vendosni një imazh të perëndeshës ose pëllumbit në zonën jugperëndimore të shtratit tuaj.

  Kuptimi Islam dheSimbolizmi për Pëllumbat

  Kuptimi dhe simbolika islame për Pëllumbat kanë një lidhje të fortë me fenë. Mendohet se Muhamedi u shpëtua nga një palë Pëllumba dhe një Merimangë krijuese. Kur u fsheh në një shpellë nga ndjekësit, Merimanga krijoi një rrjetë mbi hapjen dhe Pëllumbat bënë fole në të dy anët. Ata që e ndiqnin Muhamedin nuk do të mendonin kurrë se ai mund të ishte në shpellë pasi rrjeta dhe foletë ishin të paprekura.

  Të shohësh një pëllumb të vdekur

  Të shohësh një pëllumb të vdekur ose ndonjë krijesë është shqetësuese. Megjithatë, gjatë historisë, përvoja e të parit të një pëllumbi të ngordhur kishte kuptime të ndryshme. Shumë nga interpretimet janë kontekstuale. Një ilustrim do të ishte të shohësh një pëllumb të ngordhur pak para një interviste. Ka shumë pak gjasa që puna të realizohet (dhe gjithsesi nuk do ta kishit shijuar).

  Si një ogur i përgjithshëm, Pëllumbi është një simbol i kujdesit. Aty ku dikur kishte paqe, potenciali për luftë proverbiale po rritet. Zgjidhni betejat tuaja me mençuri.

  Kultura të ndryshme përcaktuan se një Pëllumb i vdekur parashikonte humbje dhe dështim, duke përfshirë mundësinë e vdekjes. Kujdesuni dhe mbani shqisat tuaja psikike të akorduara në nivele të larta. Kini parasysh se mund të keni komunikuar në atë mënyrë që një tjetër t'ju keqkuptojë, duke çuar në një konflikt masiv.

  Nëse jeni duke udhëtuar dhe shihni një Pëllumb të vdekur në rrugë, situata në rrugë ka konflikte të përfshira. Lajmi i mirë është se problemet kalojnë shpejt, me pak hyrjerruga e dëmtuesit. Qëndroni të qetë!

  Nëse dikush që njihni ka ndërruar jetë kohët e fundit dhe ju takoni një Pëllumb të vdekur, ai përfaqëson atë fund dhe humbje. Megjithatë, ai parashikon gjithashtu rikthimin e paqes dhe harmonisë suaj.

  Të shohësh një Pëllumb të vdekur mund të reflektojë një rikthim karmik. Diçka nga e kaluara juaj është rikthyer në ballë të dollapit tuaj figurativ. Tani është koha për zgjidhje, kështu që ju mund të ecni përpara pa lidhje.

  Kur Pëllumbi i vdekur është i shtrirë me këmbët e tij të drejtuara lart, përgatituni për një ngjarje që të ndryshon jetën. Mund të jetë fundi i pafajësisë kur syzet me ngjyrë trëndafili hiqen, për shembull.

  Beytetytnitë e pëllumbave

  Kur një Pëllumb këndon, velloja midis botëve hapet.

  Dy Pëllumba që fluturojnë së bashku përfaqëson gëzimin dhe miqësinë.

  Tre pëllumba që fluturojnë së bashku parashikojnë vullnet të mirë.

  Nëse jeni në një lidhje, të shihni një Pëllumb do të thotë një lajm i mirë për të dy prej jush.

  Identifikimi i një pëllumbi zi është një ogur i çlirimit dhe shpresës.

  Nëse një grua duhet të shohë një Pëllumb të bardhë menjëherë pas lindjes së një fëmije, kjo është një profeci për gjëra të mëdha në e ardhmja e fëmijës.

  Pëllumbat e bardhë që folezojnë në çatinë e një shtëpie mbron banesën dhe të gjithë ata që jetojnë atje.

  Kur shihni një Pëllumb me diçka në sqep, përgatituni për një dhuratë.

  Proverbat e pëllumbit

  Proverbat e pëllumbave nga e gjithë bota përfshijnë:

  • "Pëllumbi nuk ka vend mes sorrave". – Greqi
  • “Një sekret ështësi një pëllumb: kur të largohet nga dora ime merr krahë." – Arabi
  • Bëhuni, pra, të urtë si gjarpërinjtë, por të butë si Pëllumbat – Rumani
  • “Truani zemërimin e pëllumbit.” – Francë
  • “Shqiponjat nuk rritin pëllumbat” – holandisht
  • Edhe një pëllumb i verbër do të gjejë një kokërr gruri nganjëherë” – suedisht
  • “Nëse një njeri është i mençur si një gjarpër, ai mund të përballojë të jetë i butë si një pëllumb” -Chyenne
  • “Nuk është nder për një shqiponjë të mposht një pëllumb” – Itali
  • “ Kur një pëllumb fillon të shoqërohet me sorrat pendët e saj mbeten të bardha, por zemra i bëhet e zezë." – Gjermani

  Kuptimi i tatuazhit të pëllumbit

  Kuptimet e tatuazhit të pëllumbit janë shumë personale. Për disa, ato përfaqësojnë ardhjen në paqe me një situatë ose me veten. Është tatuazhi i përsosur për një pacifist ose dikë që përpiqet për diplomaci. Një Pëllumb i bardhë flet për përkushtimin dhe lidhjen e një personi me Fuqitë e Larta

  Ëndrrat e Pëllumbit

  Ëndrrat e Pëllumbit zakonisht nënkuptojnë një kohë harmonie dhe paqeje. Ato përfaqësojnë gjithashtu marrëdhënie dashurie, besnike dhe Bekime hyjnore.

  Pëllumbi në ëndrrën tuaj është një ogur i mirë që ju lejon që qetësia dhe shëndeti i mirë të jenë në horizont, së bashku me fundin e kaosit.

  Nëse shihni një Pëllumb me ju në ëndërr kjo sugjeron që keni miq besnikë.

  Një pëllumb i vetëm në ëndërr mund të nënkuptojë se jeni i vetmuar ose ndiheni të zhgënjyer nga partneri juaj.

  Shumë Pëllumba së bashku theksojnë krijimin e lidhjeve më të forta në grupe, komunitetin tuaj,etj.

  Nëse Pëllumbi fluturon drejt shtëpisë tuaj në ëndërr, do të vijnë të ftuar.

  Kur Dove ecën në tokë, përgatituni për të pakëndshme.

  Ju mundeni mësoni më shumë për simbolikën e ëndrrave të Dove KETU.

  Picasso, Matisse dhe Pëllumbat

  Picasso, Matisse dhe Doves përfundojnë duke pasur një marrëdhënie të çuditshme. Të dy filluan si rivalë në dashuri. Me kalimin e kohës, zemërimi u zbeh dhe ata u afruan më shumë. Ejani Lufta e Dytë Botërore, ata ishin miq të shpejtë. Matisse nuk ishte mirë, pa grua apo fëmijë që ta ndihmonin. Kështu ai qëndroi në banesën e tij në Venecia i rrethuar nga zogj dhe bimë për frymëzim dhe rehati.

  Picasso e vizitonte herë pas here dhe të dy shkëmbyen piktura. Një nga imazhet më të famshme dhe më të njohura të Picasso-s është litografia e tij e një Pëllumbi si një simbol i paqes i dhuruar Matisse. Ishte e përshtatshme, por jo hera e fundit që Dove u shfaq në veprën e Picasso-s.

  Dove Protection

  Nëse dëshiron të marrësh pjesë në përpjekjet mbrojtëse të Dove, ka disa organizata që mund të konsiderosh:

  Shërbimi i Peshqve dhe Kafshëve të Egra ka një iniciativë për grupimin e të dhënave nga e cila zhvillon një pamje të faktorëve mjedisorë që ndikojnë te shpendët shtegtarë.

  Palomacy Pigeon and Dove Adoptions: Filluar në vitin 2007, kjo agjenci kursen Pëllumbat dhe Pëllumbat e pakalueshëm përmes trajtimeve veterinare, kujdesit për fëmijët dhe shërbimeve të birësimit.

  BirdLife International: Një partneritet global për ruajtjen. Ai përbëhet ngashkencëtarët dhe vullnetarët që gjurmojnë dhe analizojnë lëvizjen e shpendëve për një kuptim më të madh. Nga këto të dhëna, ata përpiqen të mbështesin dhe mbrojnë hapësirat për folenë, ushqimin dhe fluturimin e zogjve.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të pëllumbit

  • Komunikimi i shpirtit
  • Dedikim
  • Shpresa
  • Dashuri
  • Paqe
  • Hiri hyjnor
  • Instinkti i nënës
  • Pastërtia
  • Profecia
  • butësi
  • falje
  • dhembshuri
  krahët mbajnë mençuri, këshilla të mira dhe pranim. Në natyrë, pëllumbat janë monogamë.

  Në shoqërinë babilonase, Pëllumbi është një shpirt i egër që mësoi nderin në të gjitha gjërat, veçanërisht në betejë. Disi e kundërta, Bibla thotë se një Pëllumb i solli Noeut një shenjë se zemërimi i Zotit kishte marrë fund dhe se do të kishte përsëri paqe. Testamenti i Ri përdor Pëllumbin si enë për Frymën e Shenjtë, një simbol i ëmbël i dashurisë dhe devotshmërisë së vërtetë të një personi. Është interesante të theksohet se fjalët e përdorura për Frymën e Shenjtë në Dhiatën e Re kanë implikime femërore, gjë që mund të jetë arsyeja pse Dove lidhet gjithashtu me Nënën Mari (dhe, si rrjedhojë, me perëndeshën). Legjenda pretendon se Aleati ynë i bukur i Kafshëve, Pëllumbi, është aq i pastër sa asnjë e keqe nuk mund të marrë formën e saj.

  Një nënë perëndeshë, Ishtar, e mbante gjithashtu të shenjtë Pëllumbin, ndoshta duke u qetësuar dhe inkurajuar nga kënga e ëmbël e zogut. Disa kultura pretendojnë se Pëllumbi udhëzon butësisht shpirtrat e të vdekurve në vendin e tyre të fundit të prehjes. Tradita cigane thotë se kur shfaqet Pëllumbi, ai sjell mesazhe shëruese nga të dashurit e ndarë në veshët tanë.

  Para se të shkoni më tej në simbolikën dhe kuptimin e Pëllumbit, është e rëndësishme të përkufizoni një pëllumb dhe një pëllumb. Gjeje çfarë? Ato janë vërtet të njëjta, por për nga madhësia. Lloji më i vogël i specieve njihet si pëllumb.

  Kafsha shpirtërore e pëllumbit

  Një pëllumb është shumë i vetëdijshëm në natyrë dhe shpeshherë i shqetësuar si rezultat . Kur Dove Spirit Animal hyn në juJeta, punëtorët e dritës pyesin, a ndiheni jashtë zonës suaj të rehatisë? Nëse po, përcaktoni burimin e shqetësimit tuaj dhe kërkoni paqen e shenjtë. Dove ju thërret drejt përqendrimit – larg stresit të zhurmës dhe lëvizjes së përditshme.

  Një mesazh tjetër nga Kafsha Dove Spirit fokusohet në marrëdhëniet tuaja të ngushta. Ku qëndrojnë problemet dhe si mund t'i zbutni pendët e lëmuara? Dove nuk toleron cinizëm, kaos ose përçmim. Në vend të kësaj, Dove rrezaton përmes fëmijës tuaj të brendshëm me thjeshtësi dhe qëllim të pastër. Nëse dikush po ju grabit atë gëzim të pafajshëm, mund të jetë koha për t'i prerë ato litarë dhe për të rimarrë ndjenjën tuaj të vetvetes. Ndërsa jeni në të, lëreni Aleatin e Kafshëve Dove t'ju udhëheqë në forcimin e lidhjeve tuaja me Spirit.

  Dove Spirit Animal po hap derën e mundësive. Nëse ia vini veshin mesazhit të tij, ëndrrat tuaja mund të shfaqen shumë më shpejt sesa pritej.

  Kafsha Totem Dove

  Ata që kanë lindur me kafshën Totem Dove janë ndër më i mëshirshmi në botë. Është sikur zëri i butë i Dove të jetë i yti dhe këndvështrimi rinor për jetën të bën shumë të lehtë të jesh pranë. Njerëzit e pëllumbave nuk i pëlqejnë mjediset kaustike, kaosin dhe vullnetin e keq. Ata i shmangin këto, duke kërkuar qetësi dhe mundësi për të ushqyer të tjerët.

  Nëse Dove është Totemi juaj i lindjes, ju keni aftësi të natyrshme prindërore qoftë për një fëmijë apo një projekt që ka nevojë për pakënaqësi. Diplomaci dhe mençuri, emri ytështë Dove. Ekziston një fuqi femërore rreth jush dhe shumë njerëz pëllumbash zbulojnë se kanë aftësi natyrore profetike. Ju mund të fluturoni midis kësaj bote dhe sferave të tjera po aq lehtë sa një avion 747, i udhëhequr nga krahët gjithmonë të sigurt dhe të ndershëm të Dove.

  Njerëzit e pëllumbave janë të dashuruar, jo luftëtarë. Megjithatë, ata duhet të kujdesen që të tjerët të mos e përdorin atë dashuri si mjet manipulimi. Për shkak se ju doni thjesht dhe sinqerisht, ju lëndoni po ashtu. Njerëzit do të vijnë në rrethin tuaj dhe me qëllim do të përpiqen të përfitojnë nga dashuria juaj. Disa njerëz mund të mos jenë të vetëdijshëm se si veprimet e tyre ndikojnë në realitetin tuaj. Ndërsa konfrontimi nuk është përfundimisht koncerti i lindur nga Pëllumbi, ky është një rast ku duhet të qëndroni në të vërtetën tuaj.

  Në marrëdhënie, ju jeni një person me një partner që ndërton një fole me zell të madh, duke mos dëshiruar asgjë përveç ngrohtësi, rehati dhe siguri brenda. Personi që e vlerësoni gjithmonë do ta dijë se si ndiheni.

  Dove Power Animal

  Kërkoni Dove Power Animal kur dëshironi të rinovoni paqen dhe dashurinë në një situatë. Pëllumbi juaj i brendshëm do t'i ndihmojë komunikimet tuaja dhe do t'i mbajë ato të pastra - pa zemërim që plagët në vend që të shërojnë. Energjia e pëllumbit është shumë qetësuese. Na kujton të mbajmë të thjeshtën dhe sublimenë në krye të marrëdhënieve tona.

  Si një kafshë e fuqishme, Dove është një partner i përshtatshëm në mënyrë unike për njerëzit që fillojnë në rrugën e prindërimit. Shtëpia dhe familja do të thotëgjithçka për Dove, dhe energjia e tij mbështet pjellorinë, emocionet e dashurisë dhe edukimin. Thirrni ato energji nga brenda kur doni t'i zgjidhni gjërat në njësinë familjare.

  Kur punoni me energjinë e Dove, merrni parasysh të mbani një ametist, i cili ka një matricë energjie bashkëpunuese me shpirtin e Pëllumbit, duke ju dhënë një pasqyrë më të madhe, shpresë dhe një ndjenjë qetësie në mënyrë që të mund të përshtateni me atë zë të vogël brenda.

  Shumë shërues komunikojnë vazhdimisht me Kafshët e Fuqisë së Pëllumbit brenda për të ripërtërirë shpirtrat e tyre. Dridhjet janë si drita e vogël e një xixëllimë, e parë qartë në ditët më të errëta.

  Kuptimi shpirtëror i pëllumbit

  Me përjashtim të Saharasë, Antarktidës dhe Arktikut të lartë, Pëllumbat janë qytetarë të botës. Prandaj, nuk është për t'u habitur të zbulosh histori rreth Dove të spërkatura në mbarë botën. Kuptimi shpirtëror i Pëllumbit lidhet me epokën dhe kulturën e të dhënave historike të shqyrtuara.

  Kur thelloheni në kuptimin shpirtëror të Pëllumbit, është një praktikë e mirë të mendoni fillimisht se çfarë do të thotë për ju. Këto lidhje dhe shoqata mund t'ju udhëheqin në përdorimin e simbolizmit të Pëllumbit. Për shembull, thoni se keni qenë blu dhe e perceptoni Pëllumbin si një emblemë shprese; ju mund të përdorni vizualizimin e një Pëllumbi në fluturim gjatë meditimeve tuaja.

  Pamja e Pëllumbit është kuptimplotë dhe shpesh situative. Nëse keni menduar për rrugën tuaj dhe nëse jeni duke e drejtuar atënë mënyrën e duhur, Dove mund të jetë një engjëll mbrojtës që vjen me siguri. Dove Spirit nuk e humbet rrugën e tij dhe kur të ruani besimin, edhe ju nuk do të endeni kurrë larg Yllit tuaj të Veriut.

  Megjithëse mund të mos jetë diçka që ju zakonisht mendoni se lidhet me Dove, kuptimi shpirtëror i Pëllumbit mund t'ju tregojë patjetër diçka për marrëdhënien tuaj romantike. Një person beqar mund të mbajë shpresën në zemrën e tij ndërsa një shpirt binjak po afrohet. Ata që tashmë janë në një lidhje do ta shohin se ajo po thellohet.

  Udhëheqësit dhe mësuesit shpesh përjetojnë ardhjen e Dove gjatë momenteve të rëndësishme të jetës së tyre. Aleati i Kafshëve Dove vepron si një kujtesë jo aq delikate për t'i mbajtur fjalët dhe veprimet e dikujt të pastra dhe etike. Njerëzit po ju shikojnë si model. Respektoni besimin e tyre.

  Diçka po ju kruajtje në vetëdijen tuaj. Zorrët tuaja e ndjejnë atë, por nuk mund ta përmirësojnë plotësisht ndjesinë. Në këtë rast, kuptimi shpirtëror i pëllumbit është zgjimi mistik. Behu gati! Mësuesit dhe Udhërrëfyesit Master ofrojnë mençuri për ata që janë të gatshëm të dëgjojnë.

  Pëllumbat shpesh janë lajmëtarë nga ana tjetër. Dikush po ju afron dhe ju vëzhgon. Nëse keni pasur një të dashur të larguar në mendjen tuaj, gjithçka është në rregull.

  Llojet e pëllumbave dhe kuptimi i tyre

  Ka afërsisht pesëmbëdhjetë lloje pëllumbash në Amerikën e Veriut, secili me një mësim për të dhënë. Le të hedhim një vështrim më të afërt në llojet e Pëllumbave dhe të tyrekuptimet:

  Brown Cuckoo Dove

  Si i rritur, Brown Cuckoo Dove ka një gjatësi prej më shumë se 17 inç. Konfigurimi i tyre fizik është pak i çuditshëm, me një bisht të gjatë, por me krahë të vegjël. Zogu shfaq një ngjyrë kafe të artë, me meshkujt që ndonjëherë kanë "kurora" në qafën e tyre në të gjelbër ose të kuqe. Pëllumbi i Kuq Kafsh shpesh lëviz në një model të ulët fluturimi me një tufë, duke shkuar aq kohë sa duhet për të gjetur furnizime ushqimore.

  Simbolizmi: Këmbëngulja, forca dhe besueshmëria.

  Common Ground-Dove

  Ju do të gjejë Common Ground Dove në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Numri i tij është më shumë se dy milionë zogj të fortë. Ata duken paksa si harabela, kompakte dhe kafe. Ata renditen ndër Pëllumbat më të vegjël në Amerikën e Veriut.

  Simbolizmi: Ajo që mund të të mungojë në madhësi, e fiton në miq të besuar.

  Smerald Dove

  Ndër më të bukurit e Pëllumbave, Pëllumbi Smerald jeton në nënkontinentin Indian. Sqepat e tyre të kuq të ndezur nxjerrin në pah krahët e gjelbër të ndezur. Ata nuk janë shumë të trembur, shpesh bëjnë shtëpi në toka bujqësore dhe pranë shtëpive të njerëzve.

  Simbolizmi: Ky Pëllumb e merr kuptimin e tij nga ngjyrosja e tij. Smeraldi përfaqëson përsosjen, rinovimin, prosperitetin dhe pjellorinë.

  Inca Dove

  Siç nënkupton edhe emri, këta Pëllumba jetojnë në Inca, Peru. Është një zog i fortë, që mbijeton në temperaturat -20F.Kur duan ngrohtësi, krijojnë një formë piramide duke u strukur mbi njëri-tjetrin.

  Simbolizmi: Bashkëpunimi në grup; qëndrueshmëri

  Pëllumb i qeshur

  Të gjetur në nënkontinentin Indian, pranë njerëzve dhe tokave bujqësore, këta zogj të vegjël kanë shenja mbresëlënëse. Vizualizoni kokën, gjoksin dhe pjesën e sipërme të barkut në nuanca të thella rozë. Gjoksi ka spërkatje të zezë. Krahët gri-blu duken pothuajse të ylbertë. E qeshura do të këndojë për orë të tëra ku e di se do të dëgjohet. Vokalizimi i këtij Pëllumbi tingëllon disi si e qeshura njerëzore.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i iriqit & Kuptimi

  Simbolizmi: Qeshni gjatë dhe fort dhe ndihmoni të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë.

  Pëllumbat e zisë

  Do të zbuloni Pëllumbat e mëngjesit në vende shumë të dukshme si telat elektrikë ose telefonikë. Vokalizimi i tyre tingëllon i trishtuar dhe dëshpërues. Nuk është me zë të lartë apo mendjemadh. Kur nisen për të fluturuar, kanë shpejtësinë e një plumbi, duke lëvizur saktë, drejt dhe me siguri.

  Simbolizmi: Edhe kur jeni në vështirësi, mbajini sytë se ku dëshironi të shkoni për sukses.

  Turtle Dove

  Një pëllumb që u bë i famshëm falë këngës së Krishtlindjes, "12 Ditët e Krishtlindjeve". Turtle Dove lulëzon në mjedise të buta dhe tropikale. Emri i tyre rrjedh nga tingujt e çuditshëm që bëjnë. Thuhet se dy zogjtë u përdorën në mënyrë muzikore si pjesë e një progresi pas Kalendarit të Ardhjes që përfaqëson të Vjetër dheDhiata e Re.

  Simbolizmi: Numri dy pasqyron partneritetin dhe ekuilibrin (e vjetër me të renë). Pjesa "Turtle" e emrit të tyre mund të përfaqësojë mençurinë dhe njohurinë e lashtë.

  Dove në Bibël

  Ne e shohim Dove në Bibël si në Dhiatën e Vjetër ashtu edhe në Dhiatën e Re. Dikush mund të thotë se Dove është heroi në historinë e Noeut dhe Përmbytjes së Madhe (Zanafilla 8). Pëllumbi del dy herë për të kërkuar tokë, herën e dytë kthehet me një degë ulliri. Toka u rilind. Kur kombinoni natyrën shpresëdhënëse të Pëllumbit, me paqen e pemëve të ullirit, është e lehtë të shihet se si simbolika dhe kuptimi i Pëllumbit përkthehet lehtësisht nga Bibla dhe në shumë aspekte të shoqërisë.

  Mateu, Marku, Luka dhe Gjoni flasin të gjithë për Pëllumbin jo thjesht si mishërim i Frymës së Shenjtë, por SI Fryma e Shenjtë ose Fryma e Perëndisë. Mateu 3:16-17.

  Domethëniet simbolike të Pëllumbit të Amerikës vendase

  Kuptimet simbolike të Pëllumbit të Amerikës vendase përfshijnë Pëllumbin që përfaqëson terrenin e takimit midis sferës së Tokës dhe botëve shpirtërore. Thirrja e Pëllumbit është një mesazh, shpesh një nga të ardhmen e mundshme. Thuhet se kur Pëllumbi vjen në jetën tuaj, duhet të lironi gjërat nga e kaluara që ju mbajnë poshtë. Sapo të lësh të shkojë, qetësia e Pëllumbit vendoset në zemrën tënde dhe mund të ecësh përpara.

  Midis popullit Blackfoot, Dove është një pararojë e sigurisë në betejë. Fiset meksikane e konsiderojnë Pëllumbin si një simbol të dashurisë dhe

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.