Simbolizmi Kongamato & Kuptimi

Jacob Morgan 20-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi Kongamato & Do të thotë

Doni të dilni jashtë zonës suaj të rehatisë? Dëshironi të shmangni përsëritjen e një historie negative? Kongamato, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Kongamato ju ndihmon të mposhtni frikën ose pasiguritë që ju pengojnë, ndërkohë që ju ndihmon të ndaloni të kaluarën të errësojë të ardhmen tuaj! Gërmoni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Kongamato për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju ndriçojë, frymëzojë dhe lartësojë.

  Kthehu te të gjitha kuptimet e kafshëve shpirtërore

Simbolizmi Kongamato & Domethënia

Drejt nga rajonet e egra dhe të papunuara të Afrikës Lindore-Qendrore, vjen një krijesë dijetare me përmasa masive: Kongamato. Kriptidi është i ngjashëm me pterodaktilin e lashtë, që dikur sundonte qiejt gjatë periudhës së Jurasikut të vonë. Për ata që kanë parë Kongamato, pterodaktil dhe bisha janë pothuajse identike në pamje. Gjatë intervistave, atyre që e kanë parë krijesën u është treguar një imazh i pterosaurit të botës reale dhe pretendojnë se pterodaktil dhe bisha Kongamato janë të njëjta. Si i tillë, simbolika dhe kuptimi i Kongamato ka lidhje me historinë dhe njohurinë e lashtë.

Shpesh i gabuar si paraardhësi i Zogjve për shkak të aftësisë së tyre për të fluturuar, pterodactili është një zvarranik pa pendë; ashtu si zvarraniku i lashtë me krahë, Kongamato është gjithashtu pa pupla, me lëkurë të kuqe, lëkurë të ngjashme me Lakuriqin e natës. Krahët e sajjanë shtrirë të tendosur midis kornizës së tyre kockore, e cila duket si gishta të gjatë e të shtrirë. Kongamato ka një bisht të shkurtër, një qafë të gjatë dhe një kokë të hollë të kompletuar me një sqep që mban dhëmbë të mprehtë. Disa përshkrime të Kongamatos përshkruajnë se ka një pamje të ngjashme me hardhucën. Leximi rreth simbolizmit të lakuriqit dhe hardhucës mund të ofrojë njohuri shtesë mbi kuptimin dhe simbolikën e Kongamato nëse krijesa shfaqet në ndërgjegjësimin tuaj si një udhëzues i shpirtit të kafshëve.

Përmendur për herë të parë në vitet 1930 nga një eksplorues i botës, Frank Welland, në libër i titulluar "Në Afrikën e lidhur me shtrigën", Kongamato ka lidhje të ngushta me magjinë, misteriozen, të panjohurën dhe të paranatyrshmen. Emri Kongamato do të thotë "Mbështuesi i varkave" dhe, si i tillë, vendasit ndonjëherë i jepnin oferta krijesës për të siguruar sigurinë e tyre kur udhëtonin përtej lumit. Historitë tregojnë gjithashtu për Kongamato si të aftë për të shkaktuar përmbytje, kështu që nganjëherë njerëzit mbanin bukuri magjike të quajtura muchi wa kangamato për t'u siguruar që ata të qëndronin të sigurt nga përmbytjet. Është interesante se shumë vendas në Zambia nuk e shohin krijesën si demonike ose me origjinë të mbinatyrshme; në vend të kësaj, shumica e tregimeve të Kongamato sugjerojnë se krijesa është një bishë e egër dhe agresive e botës natyrore që meriton një dozë të shëndetshme frike dhe një sasi të barabartë respekti.

Shiko gjithashtu: Simbolizmi i Platypusit & Kuptimi

Sasabonsam ose Olitiau , janë fjalë që përdoren më rrallëpër të identifikuar Kongamato. Megjithatë, identifikuesit i shtojnë shtresa të tjera thellësie simbolikës dhe kuptimit të përbindëshit famëkeq. Njerëzit e Ganës e quajnë bishën Sasabonsam , që do të thotë shpirt i keq . Ata identifikojnë Kongamato si një krijesë që banon në pemë me kthetra të gjata dhe sjellje të ngjashme me vampirët; tregimet tregojnë për Sasabonsam që zbret nga pemët e larta ku banon për të sulmuar të paditurit që udhëtojnë nëpër territorin e tij.

Olitiua, bashkon fjalët Ipulo “ole” dhe ntya,” që përkthehet si ”i pirunuari” . Termi përshkruan një kriptid masiv si lakuriq nate të quajtur pas maskave ceremoniale të veshura për të përfaqësuar demonët në vallëzimin ritual. Si i tillë, Kongamato përfaqëson durimin, vëzhgimin e mprehtë, kamuflimin, habinë, sjelljen djallëzore dhe vampirizmin psikik.

Historitë ndryshojnë në lidhje me madhësinë e hapjes së krahëve të Kongamato, e cila varion nga pesë deri në shtatë metra e gjerë. Numri pesë i jep Kongamato lidhjet me pesë Elementet, ndërsa numri shtatë bën që krijesa të përfaqësojë mençurinë më të lartë shpirtërore, misticizmin dhe krijimin. Meqenëse Kongamato mund të fluturojë, bisha nënkupton ngjitjen, lidhjen me Mbretërinë e Shpirtit dhe një perspektivë të rritur.

Kongamato ka disa lidhje me Dragoit, me disa rrëfime historike që tregojnë se njerëzit e kanë adhuruar krijesën duke pasur frikë nga sulmet e saj agresive ndaj njerëzve. Përralla të tjera sugjerojnëkrijesë që gërmon të ndjerin kur varrimi është i pamjaftueshëm, për të konsumuar eshtrat. Tregime të tilla i japin Kongamato lidhjet simbolike sjellje të ngjashme me pastrues, por edhe zemërim hyjnor dhe drejtësi.

Kafsha shpirtërore Kongamato

Kur Kongamato vjen si një kafshë shpirtërore, është për t'ju ndihmuar të filloni të ecni drejt arritjes së qëllimet. Kongamato ulet lart në majat e pemëve duke pritur për mundësinë e përsosur përpara se të zbresë mbi ujërat e lumit ku lundrojnë varkat. Mbërritja e krijesës mbërrin për t'ju bërë të ditur se koha e pritjes ka mbaruar. Mos humbisni asnjë minutë duke qëndruar në vend. Kongamato ndihmon ata që kanë nevojë të kapërcejnë frikën ose blloqe të tjera emocionale që i pengojnë ata të dalin jashtë zonës së tyre të rehatisë.

Shiko gjithashtu: Simbolika e Porcupine & Kuptimi

Nëse Kongamato ju duket si një kafshë shpirtërore, është koha të bëni një vlerësim të mendimeve dhe emocioneve tuaja. Kongamato është i lidhur me Elementin e Ajrit dhe rrjedhën e lirë të mendimeve dhe ideve. Kur kjo krijesë merr krahët për të tërhequr vëmendjen tuaj, është për t'ju ndihmuar të fitoni qartësi më të madhe dhe të çlironi bagazhin e panevojshëm emocional që po ju lidh ose ju pengon të përqafoni suksesin.

Lidhjet e Kongamato me historinë e lashtë mund të jenë gjithashtu prapa shfaqja e krijesës si një kafshë shpirtërore. Keni nevojë të çliroheni nga patologjia e rrëfimit tuaj personal? A po rijetoni një histori që nuk ka nevojë të përsëritet? Kongamato mbërrin për t'ju ndihmuar të ngriheni jashtëe kënetës emocionale dhe për t'i dhënë fund të kaluarës siç duhet, kështu që ju të mos qëndroni më në të ose të mos lejoni që ajo të errësojë jetën tuaj.

Kafsha Kongamato Totem

Nëse Kongamato është Totemi juaj i lindjes, ju bëni një udhëheqës të jashtëzakonshëm shpirtëror në komunitetin tuaj. Kur bëhet fjalë për rolet drejtuese, ju jeni të natyrshëm në përmbushjen e tyre. Ju mund ta gjeni veten të tërhequr nga artet shëruese holistike ose të ndjeni nevojën për të këshilluar ose mësuar të tjerët.

Nëse keni një Totem të Lindjes Kongamato, ju pëlqen të shkoni me rrjedhën dhe të ecni me ritmin tuaj. Kongamato fluturon nëpër qiej me hirin e jashtëzakonshëm dhe lirinë e lëvizjes. Jeni më rehat kur bëni diçka stimuluese intelektualisht dhe kur asgjë nuk e ngadalëson hapin tuaj. Jeni të durueshëm, vëzhgues të mprehtë dhe ndonjëherë mund të jeni pak djallëzor ose shakatar.

Ju ëndërroni të mëdha dhe nuk keni asnjë dyshim se do t'ia dilni me çdo synim. Si një person Kongamato, ju pëlqen të jeni jeta e festës dhe jeni plot vitalitet. Disa njerëz mund të jenë të pakëndshëm rreth jush sepse aura juaj lëshon një ndjenjë të tillë besimi dhe fuqie.

Kongamato Power Animal

Thirrni Kongamato kur dëshironi të kuptoni më mirë situatat ose marrëdhëniet. Kur Kongamato është në pushim, ajo është e lartë në majat e pemëve. Kur fluturon, fluturon në qiell. Si një kafshë e fuqishme, kjo krijesë ju mbështet në ngjitjen në lartësi të reja, duke komunikuar me tëHyjnore, dhe duke marrë një pamje ajrore ose nga sytë e shpendëve të kushteve përreth. Ju gjithashtu mund t'i telefononi Kongamato-s kur dëshironi të fitoni një perspektivë të qartë ose të merrni në të gjitha anët e një argumenti përpara se të merrni një vendim.

Thirrni Kongamato kur kërkoni kohë të qetë ose kur dëshironi të jeni më të pakapshëm . Pavarësisht se janë masive në përmasa, pamjet e Kongamato janë të pakta dhe shumë larg. Krijesa ju mbështet kur doni të largoheni nga turma, duke ju ndihmuar të shpëtoni nga mentaliteti i tufës, të rebeloheni ose thjesht të kaloni pak kohë për të rimbushur burimet tuaja të energjisë.

Kërkoni Kongamato për të gjetur momentin e saktë për t'u tërhequr në për të vepruar në diçka premtuese. Si një kafshë e fuqishme, Kongamato ju mbështet në zotërimin e vetëdijes dhe durimit që ju nevojitet për të dalluar mundësitë e duhura. Krijesa është veçanërisht e dobishme kur keni më shumë se një mundësi nga e cila të zgjidhni dhe nuk jeni të sigurt se cila zgjedhje është më e mira. Kthetrat e mprehta, sqepi dhe dhëmbët e Kongamato do t'ju ndihmojnë të gjeni informacione, të zgjidhni faktet dhe të zbuloni se në çfarë do të dëshironi t'i zhytni dhëmbët në rrugën e projekteve ose marrëdhënieve të ardhshme.

Kongamato Dreams

Nëse shihni një Kongamato të madh, të Kuq që fluturon vetëm, ëndrra juaj sugjeron që keni nevojë për pak vetmi. Konsideroni të gjeni kohë për meditim, lutje, punë në ekstazë ose thjesht të bëni një mini-pushime për të rritur furnizimin tuaj me energji dhe për të ngritur disponimin tuaj. Është gjithashtu një kohë e mirëpër mbajtjen e një profili të ulët dhe kufizimin e kohës që kaloni duke u shoqëruar.

Kur shihni Kongamato duke fluturuar në rrathë, drejtimi i lëvizjeve rrethore të krijesës ndryshon kuptimin e ëndrrës. Pra, nëse një ose më shumë nga Kafshët si Zogjtë fluturojnë në drejtim të akrepave të orës, do të keni fat të mirë kur bëhet fjalë për familjen dhe rrethin tuaj të miqve. Nëse bisha fluturon në drejtim të kundërt të akrepave të orës, është koha për të ngadalësuar, ose ju jeni duke banuar në të kaluarën me dëshirën për të kthyer duart pas kohës.

Kyç i kuptimeve simbolike Kongamato

 • Ngjitja
 • Perspektiva e lartë
 • Ndërgjegjësimi
 • Mbrojtja
 • Vëzhgimi
 • Kapshmëria
 • Misteri
 • Historia
 • Njohuri arkaike
 • Surprizë

Merr Arkën!

Hapni intuitën tuaj në mbretërinë e egër dhe lironi veten tuaj të vërtetë! Klikoni për blini kuvertën tuaj tani !

Jacob Morgan

Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.