Pushimet e kafshëve shtëpiake & Festimet

Jacob Morgan 27-09-2023
Jacob Morgan

Pushimet e kafshëve shtëpiake & Festimet

Me kaq shumë pushime të mrekullueshme, interesante dhe argëtuese për kafshët shtëpiake që duhen festuar, mendova se do të ishte e dobishme të mbaja një kalendar të tyre këtu! Kjo faqe ka ditë kombëtare, ndërkombëtare dhe botërore të kafshëve shtëpiake. Nëse dini ndonjë që kam humbur, ju lutem më njoftoni ! Ka edhe një gazillion pushime të mrekullueshme të kafshëve! Zbuloni ato në faqen Pushimet e kafshëve .

Pushimet e kafshëve shtëpiake në janar

Muaji:

 • Adopto një zog të shpëtuar Muaji
 • Muaji kombëtar i trajnimit të qenit tuaj
 • Muaji i ecjes së qenit/kafshës tuaj

2022 Ditët:

 • Dita Kombëtare e Sigurisë në Udhëtimin e Kafshëve Kafshe – 2 Janar
 • Dita Kombëtare e Zogjve – 5 Janar
 • Dita Kombëtare e Përkëdheljes – 6 Janar
 • Dita Kombëtare e Veshjes së Kafshëve tuaja – 14 Janar
 • Dita e vlerësimit të ketrit – 21 janari
 • Dita kombëtare e përgjigjes së pyetjes së maces suaj – 22 janar
 • Ndrysho jetën e një kafshe shtëpiake – 24 janar
 • Duke parë qenin udhëzues me sy Dita – 29 janar

Shkurt Pushimet e kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Përshtatni një muaj lepuri të shpëtuar
 • Muaji i shëndetit dentar të kafshëve shtëpiake
 • Muaji i edukimit për trajnimin e qenve
 • Muaji kombëtar i shëndetit të maceve
 • Muaji i ndërgjegjësimit për spiun/neuter
 • Muaji ndërkombëtar i kujdesit për thundrën

Javët 2022:

 • Java e qenve të lidhur me zinxhirë – 7-14 shkurt 2022
 • Java Kombëtare e Drejtësisë për Kafshët – 20 shkurt -26,2022

2022 Ditët:

 • Dita e Gjarprit – 1 Shkurt
 • Nata e takimit të qenit – 3 shkurt
 • Dita Ndërkombëtare e Golden Retriever – 3 shkurt
 • Dita e ndërgjegjësimit për vjedhjet e kafshëve shtëpiake – 14 shkurt
 • Duajeni kafshën tuaj shtëpiake – 20 shkurt
 • Dita kombëtare e ecni me qenin tuaj – 22 shkurt
 • Dita Ndërkombëtare e Vlerësimit të Biskotave të Qenit – 23 Shkurt
 • Dita e Spay SHBA/ Dita Botërore e Spay – 25 shkurt

Pushimet e Marsit të kafshëve shtëpiake

Muaji :

 • Muaji ndërkombëtar i ndërgjegjësimit për macet e shpëtimit
 • Përshtatni një muaj të derrit të shpëtuar të Guinea
 • Muaji i ndërgjegjësimit për parandalimin e helmeve

Javët 2022:

 • Java e kujdestarëve profesionistë të kafshëve shtëpiake – 6-12 mars 2022 (java e parë e plotë në mars)
 • Java kombëtare e parandalimit të helmit nga kafshët – 20 mars- 26, 2022 (java e tretë e plotë në mars)

2022 Ditët:

 • Dita Kombëtare e Derrit – 1 Mars
 • Kombëtare Dita e mbrojtjes së kuajve – 1 marsi
 • Dita ndërkombëtare e maceve të shpëtimit – 2 mars
 • Nëse kafshët shtëpiake kishin Ditën e gishtit të madh – 3 Mars
 • Dita e Veteranëve K-9 – 13 Mars
 • Dita e Shën Gertrudës së Nivelles (Shenjtori mbrojtës i maceve) – 17 mars
 • Dita kombëtare e qenve – 23 mars
 • Dita e përqafimit të një kotele – 23 marsi
 • Respekt Dita e maces suaj – 28 mars
 • Shëtitni në park Dita – 30 mars

Prill Pushimet e kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji kombëtar i adoptimit të zagarit
 • Ndërgjegjësimi kombëtar për krimbat e zemrësMuaji
 • Muaji kombëtar i ndërgjegjësimit për ndihmën e parë për kafshët shtëpiake
 • Muaji i parandalimit të mizorisë ndaj kafshëve
 • Muaji i parandalimit të sëmundjes Lyme tek qentë
 • Muaji kombëtar i kafshëve shtëpiake

2022 Javët:

 • Java Ndërkombëtare Pooper Scooper – 3-9 Prill, 2022
 • Java Kombëtare e Ushqimit të Pagatuar – 3-9 Prill, 2021
 • Java Kombëtare e Vlerësimit të Kontrollit të Kafshëve – 10-16 Prill 2022 (Java e Dytë e plotë në Prill)
 • Java Kombëtare e Parandalimit të Kafshimit të Qenit – 10-16 Prill, 2022
 • Java Kombëtare e ID-së për kafshët shtëpiake – 17-23 prill 2022 (java e tretë e prillit)
 • Java e ndërgjegjësimit për mizorinë ndaj kafshëve / dhunën njerëzore – 17-23 prill 2021 (java e tretë në prill)

2022 Ditët:

 • Çdo ditë është Dita e Etiketave – 2 Prill 2022 (E Shtuna e Parë në Prill)
 • Dita Kombëtare e Maceve Siameze – 6 Prill
 • Dita Kombëtare e Ndërgjegjësimit për Luftimin e Qenit – 8 Prilli
 • Dita Kombëtare e Përqafoni Qenin tuaj – 10 Prill
 • Dita e Vlerësimit të Terapisë së Qenit – 11 Prill
 • Dita Kombëtare e Kafshëve Kafshe – 11 Prilli
 • Dita e Pavarësisë së Pronarëve të Kafshëve Kafshëve – 18 Prill
 • Dita e Pronarëve të Kafshëve Kafshe – 19 Prill
 • Bulldogët janë Dita e Bukur – 21 Prilli
 • Ndërgjegjësimi Kombëtar për qentë e humbur Dita – 23 Prill
 • Dita e CPR-së për teknologjinë e kafshëve shtëpiake – 30 prill 2022 (e shtuna e fundit në prill)
 • Dita Botërore e Veterinarisë – 25 Prilli
 • Dita Kombëtare e Prindërve të Kafshëve Kafshe –  24 Prill , 2022 (Të dielën e fundit në prill)
 • Dita Kombëtare e Fëmijëve dhe Kafshëve Kafshe – 26 Prill
 • Dita Falas e Spanjës së Maceve Falas – Prill27
 • Dita Ndërkombëtare e Qenve Udhërrëfyes – 27 Prill 2022 (E Mërkura e fundit në Prill)
 • Dita e Ndërgjegjësimit të Hairball – 29 Prill 2022 (E Premtja e fundit në Prill)
 • Adopt Kombëtar Dita e kafshëve shtëpiake në strehë – 30 prill
 • Dita Kombëtare e Terapisë së Kafshëve – 30 Prill
 • Dita Kombëtare e Kafshëve – 30 Prilli

Pushimet e majit të kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji i mirëdashjes me kafshët
 • Muaji i parandalimit të sëmundjes Lyme
 • Muaji i kujdestarit përgjegjës të kafshëve
 • Shërbimi kombëtar Muaji i ekzaminimit të syrit të qenit
 • Muaji kombëtar i çipit të kafshës suaj shtëpiake
 • Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e kafshëve shtëpiake
 • Muaji kombëtar i kafshëve shtëpiake

2022 Javët:

Shiko gjithashtu: Simbolizmi i fluturimit & Kuptimi
 • Java kombëtare e kafshëve shtëpiake – 1-7 maj 2022 (java e parë e plotë në maj)
 • Java e mirësjelljes ndaj kafshëve – 1-7 maj 2022 (java e parë e plotë në maj)
 • Java e veprimit të Puppy Mill – 2-8 maj 2022 (Fillon të hënën para ditës së nënës)

2022 Ditët:

 • Dita Kombëtare e Qenit të Racës së Pastër – 1 maj
 • Dita Ndërkombëtare e Qenit Doodle – 7 maj 2022 (e shtuna e parë në maj)
 • Dita e qenve të përqafuar – 3 maj
 • Dita Kombëtare e Kafshëve Kafshe me aftësi të kufizuara speciale – 3 maj
 • Mayday for Mutts –  1 maj 2022 (e diela e parë e majit)
 • Dita Kombëtare e Përgatitjes për Kafshët për Fatkeqësi – 8 Maj
 • Dita Kombëtare e Nënës së Qenit – 7 maj 2022 (e shtunë para Ditës së Nënës)
 • Dita Ndërkombëtare e Vlerësimit të Chihuahuas – 14 maj
 • Dita Kombëtare e Qenit të Shpëtimit – 20 Maj
 • Përqafim Ndërkombëtar Dita juaj e maceve - maj30

Qershor Pushimet e kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji i adoptimit të një mace
 • Kafsh shtëpiake kombëtare Muaji i Përgatitjes
 • Muaji i Adopt-a-Shelter-Cat Muaji
 • Muaji Kombëtar i Mikroçipimit
 • Muaji Social Petworking

2022 Javët:

 • Java e vlerësimit të kafshëve shtëpiake – 5-11 qershor 2022 (java e parë e plotë në qershor)
 • Java kombëtare e dasmës së kafshëve shtëpiake – 13-19 qershor 2021
 • Java e Ndërgjegjësimit për të Drejtat e Kafshëve – 19-25 Qershor 2022 (Java e Tretë në Qershor)
 • Merrni Qenin tuaj në Javë në Punë – 20-24 Qershor 2022 (Java e Hënë-Premte pas Ditës së Atit)

2022 Ditët:

 • Hug Your Cat Day – 4 Qershor
 • Dita Kombëtare e të Drejtave të Kafshëve – 5 qershor 2022 (E diela e parë në Qershor)
 • Dita e miqve më të mirë – 8 qershor
 • Dita botërore e përkujtimit të kafshëve shtëpiake – 14 qershor 2022 (e marta e dytë në qershor)
 • Merrni macen tuaj në punë – 21 qershor
 • Dita Kombëtare e Garfield - 19 Qershor
 • Dita më e shëmtuar e qenve - 17 qershor 2022 (e premtja e tretë në qershor)
 • Dita kombëtare e festës së qenve - 21 qershor
 • Merre qenin tënd në punë -  24 qershor 2022 (e premte pas ditës së babait)
 • Dita botërore e dominimit të maceve - 24 qershor

Festat e korrikut për kafshët shtëpiake

Muaji:

 • Muaji kombëtar i riparimit të shtëpisë së qenve
 • Muaji kombëtar i parandalimit të kafshëve të humbura
 • Muaji i nxehtësisë

2022 Ditët:

 • Dita e Pavarësisë – 4 korrik (Kjo festë në SHBA nuk është festë për qentë dhe kafshët shtëpiake të tjera shtëpiake; tingujt e fishekzjarreve shkaktojnëshumë kafshë shtëpiake (veçanërisht qen dhe mace) për t'u panikuar dhe vrapuar, duke rezultuar në humbjen e shumë kafshëve shtëpiake çdo vit.)
 • Dita Kombëtare e Koteleve – 10 korrik
 • ID Dita e kafshëve shtëpiake – 11 korrik
 • Dita e fotografisë së kafshëve shtëpiake mbarë-amerikane – 11 korriku
 • Dita kombëtare e sigurisë nga zjarri i kafshëve shtëpiake – 15 korriku
 • Dita kombëtare e artizanatit për strehimoret tuaja lokale – 21 korrik
 • Nuk ka dyqan kafshësh shtëpiake Dita e Këlyshëve – 21 Korrik
 • Dita Kombëtare e Muttit – 31 Korrik

Pushimet e Gushtit të kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji kombëtar i ndërgjegjësimit për imunizimin
 • Muaji i festimit të puçrrave (duke festuar ushqimin e papërpunuar për kafshët shtëpiake)

2022 Javët:

 • Ndërkombëtare Java e qenve të ndihmës – 7-13 gusht 2022 (Fillon të dielën e parë të gushtit)

2022 Ditët:

 • Ditëlindja universale e DOGust për strehim Qentë – 1 gushti
 • Dita e punës si qen – 5 gushti
 • Dita ndërkombëtare e maceve – 8 gushti
 • Pallësoni ditën e qenit tuaj – 10 gusht
 • Kombëtare Kontrolloni Ditën e Çipave – 15 gusht
 • Dita e Shën Roçit – 15 gushti (shenjt mbrojtës i qenve)
 • Dita ndërkombëtare e kafshëve të pastrehë – 20 gusht 2022 (e shtuna e tretë e gushtit)
 • Pastroni Ditën e Strehëzave – 20 gusht 2022 (E shtuna e tretë e gushtit)
 • Dita Kombëtare e Vlerësimit të Maceve të Zeza – 17 gusht
 • Dita Kombëtare e Kafshëve të pastrehë – 20 gusht 2022 (e shtuna e tretë e Gusht)
 • National Merrni macen tuaj në Ditën e Veterinës – 22 gusht
 • Dita Kombëtare e Qenit – 26 Gusht
 • RainbowDita e Përkujtimit të Urës – 28 Gusht
 • Dita Kombëtare e Kafshëve Kafshe holistike – 30 gusht

Shtator Pushimet e kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Gëzuar muajin e maceve të shëndetshme
 • Pronësia e qenve përgjegjës AKC
 • Muaji kombëtar i gatishmërisë për fatkeqësitë
 • Muaji kombëtar i qenve udhërrëfyes
 • Muaji kombëtar përkujtimor i kafshëve shtëpiake
 • Muaji Kombëtar i Sigurimit të Kafshëve
 • Muaji i Ndërgjegjësimit të Dhimbjeve të Kafshëve
 • Muaji i Qenve të Shërbimit të Kafshëve
 • Muaji i Edukimit të Kujdestarisë së Kafshëve

Javët 2022:

 • Java kombëtare e qenve – 18-24 shtator 2022 (java e fundit e shtatorit)
 • Java e ndërgjegjësimit për kafshët shtëpiake të shurdhër – 18-24 shtator 2022 (e fundit java e shtatorit)
 • Adopto një javë kafshësh më pak të adaptueshme - 18-24 shtator 2022 (java e fundit e shtatorit)

2022 Ditët:

 • Dita e vlerësimit të maces së xhenxhefilit – 1 shtatori
 • Dita kombëtare e vlerësimit të shëtitësve të qenve – 8 shtator
 • Dita kombëtare e përqafimit tuaj – 11 shtator 2022 (e diela e dytë e shtatorit)
 • Dita Kombëtare e Përkujtimit të kafshëve shtëpiake – 11 shtator 2022 (e diela e dytë e shtatorit)
 • Dita e ndërgjegjësimit të mullirit të qenve – 17 shtator 2022 (e shtuna e tretë në shtator)
 • Pronësia e qenve përgjegjës Dita – 17 shtator 2022 (e shtuna e tretë në shtator)
 • Mjau si një ditë pirate – 19 shtator
 • Duajeni kafshën tuaj shtëpiake – 20 shtator
 • Dita e qenve në politikë – 23 shtator
 • Më kujto të enjten – 23 shtator 2021 (për kafshët strehuesenë pritje për adoptim)
 • Dita Botërore e tërbimit – 28 shtator

Pushimet e tetorit të kafshëve shtëpiake

Muaji:

Shiko gjithashtu: Simbolizmi Aardvark & Kuptimi
 • Muaji Kombëtar i Sigurisë dhe Mbrojtjes së Kafshëve
 • Muaji i Adopt-A-Dog
 • Muaji i Adopt-A-Shelter Dog
 • Muaji kombëtar i mirëqenies së kafshëve shtëpiake
 • Gropa Kombëtare Muaji i ndërgjegjësimit të demave
 • Muaji i shërbimit kombëtar të qenve

2022 Javët:

 • Java kombëtare e shëtitjes me qenin tuaj 2-8 tetor, 2022 (java e parë e tetorit)
 • Java e mirëqenies së kafshëve – 2-8 tetor 2022 (java e parë e plotë në tetor)
 • Java kombëtare e teknikëve veterinare – 16-22 tetor 2022 (java e tretë në tetor)

2022 Ditët:

 • Dita Kombëtare e Qenit të Zi – 1 Tetori
 • Dita Kombëtare e Ecni me Qenin tuaj – Tetor 1
 • Dita Kombëtare e Këlyshëve të Zjarrit – 1 Tetori
 • Dita Botërore e Kafshëve – 4 Tetori
 • Dita Botërore e Kafshëve Kafshe – 4 Tetori
 • Dita Kombëtare e Ndërgjegjësimit për Obezitetin e Kafshëve Kafshe – 9 tetor
 • Dita kombëtare e maceve të egra – 15 tetor
 • Dita kombëtare e maceve të egra – 16 tetor
 • Dita globale e maceve – 16 tetori
 • Dita kombëtare e maceve të egra – tetor 15, 2022 (E shtuna e tretë në tetor)
 • Dita Kombëtare e Ndërgjegjësimit për Pitbull - 29 Tetor 2022 (E shtuna e fundit në Tetor)
 • Dita Kombëtare e Maceve të Zeza – 27 Tetor
 • Kombëtare Dita e maceve – 29 tetor

Nëntor Pushimet e kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji i diabetit të kafshëve shtëpiake
 • Adopto një muaj për kafshët shtëpiake të moshuar
 • Muaji kombëtar i ndërgjegjësimit për kafshët shtëpiake
 • NationalMuaji i kafshëve shtëpiake të moshuar
 • Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e kafshëve shtëpiake

2022 Javët:

 • Java Kombëtare e Vlerësimit të Strehimit të Kafshëve – 6-12 Nëntor , 2022 (java e parë e plotë e nëntorit)
 • Java kombëtare e maceve - 6-12 nëntor 2022 (java e parë e plotë e nëntorit)

2022 Ditët:

 • Dita Kombëtare e Kuzhinierit për Kafshët tuaja Kafshe – 1 Nëntori
 • Dita Kombëtare e Ndërgjegjësimit të Limfomës së Qenit – 7 Nëntori
 • Dita Kombëtare e Maceve të Zeza – 17 Nëntori
 • Dita e Përvjetorit të Shoqërisë Humane – 22 Nëntor

Pushimet e Dhjetorit të kafshëve shtëpiake

Muaji:

 • Muaji i Dashurisë së Maceve

2021 Ditët:

 • Dita Kombëtare Mutt – 2 Dhjetor
 • Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Kafshëve – 10 Dhjetor
 • Cat Herder's Dita – 15 dhjetor

Jacob Morgan

Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.