Simbolika e lopës & Kuptimi

Jacob Morgan 06-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i lopës & Kuptimi

Për shkak se po kërkoni simbolikën dhe kuptimin e lopës, një trazim i thellë duhet të ndodhë në shpirtin tuaj. Shihni, Lopa si Shpirt, Totem dhe Kafshë Fuqie është një energji dhe ilaç i veçantë. Lopët përfaqësojnë mëmësinë, Nënën Gaia dhe Perëndeshat Nënë. Gjeni kohë për të medituar për gjithçka që Nëna Lopa ka për të ofruar. Ajo është një kujtesë e shenjtë e pjellorisë, lindjes dhe edukimit.

  Simbolizmi i lopës & Kuptimi

  Pothuajse universalisht kuptimet metafizike për Lopët përfshijnë vazhdimësinë e jetës, amësinë, perëndeshat nëna dhe një shpirt edukues. Në mesin e komuniteteve hindu, shprehja "Lopë e shenjtë" nuk është thjesht një shprehje - lopa është vërtet e shenjtë atje, aq sa ata nuk hanë mish viçi dhe kanë strehim të veçantë për lopët e moshuar që nuk do ta dinë kurrë se si është t'i dhurosh. kullotë.

  Shiko gjithashtu: Totem dreri

  Për shkak se lopët na sigurojnë ushqim dhe qumësht, vlen edhe simbolika e pjellorisë dhe plotësimit të nevojave materiale. Hyjnitë me shoqata të lopëve si Nut veprojnë si një infermiere për njerëzimin, veçanërisht nënat dhe fëmijët. Imazhet e Nut e tregojnë atë si një lopë gjigante që mishëron qiejt dhe titujt e saj përfshijnë "ajo që lindi perënditë" dhe "ajo që mbron". Kjo i jep Lopëve një lidhje shumë të zhurmshme për të mbrojtur më të pambrojturit mes nesh, dhe gjithashtu energji të forta të shenjta. Leximi i mitologjisë egjiptiane jep kullota të harlisura të mbushura me lopë të tjera të shenjtaduke përfshirë edhe perëndeshën Hawthor që mishëron gëzimin dhe aftësinë për të mbijetuar.

  Thëniet moderne si, "mos qaj për qumështin e derdhur" dhe "pse ta blesh lopën kur mund ta marrësh qumështin falas" nënkuptojnë se shoqëria ka mendime të ndryshme për kuptimin e fjalës "Lopë". Është e trishtueshme që një krijesë kaq e ngrohtë u bë objekt i ndryshimeve gjuhësore. Viçat kur ndahen nga nënat qajnë për ta dhe shpesh ndalojnë së ngrëni. Ky fakt i thjeshtë i natyrës ilustron lidhjen e fortë midis nënës dhe fëmijës që pasqyron dashurinë e Hyjnores ndaj gjithë krijimit.

  Kafsha shpirtërore e lopës

  Lopa është një kafshë shpirtërore shumë e fuqishme. Ndërsa në fillim mund të pyesni veten për vlerën e një udhëzuesi të tillë në jetën tuaj, ka shumë për Lopën për t'u respektuar. Lopa u drejtohet atyre që luftojnë me fertilitetin duke ofruar këshilla nga nëna. Mund të mos ju pëlqejë gjithmonë ajo që ju thotë Lopa (ju pëlqeu gjithçka që ju tha nëna juaj?), por zemra që qëndron pas Kafshëve Shpirt Lopë është me të vërtetë ajo që jep. Ajo gjithmonë dëshiron atë që është më e mira për ju dhe për tufën tuaj proverbiale.

  Kur përballoni një stuhi, qoftë emocionale apo fizike, drejtojuni Lopës si udhërrëfyesin tuaj të shpirtit të kafshëve dhe mendoni se sa të qëndrueshme qëndrojnë lopët në mot të turpshëm. Nuk ka lopë që lëviz dhe nuk ndikon në të, por për çështje urgjente të vatrës dhe zemrës. Megjithatë, ndërsa qëndroni në vendin tuaj të pushtetit, mbani mend se Lopa ju jep gjithashtu të eturperceptimet. Jini në gatishmëri për mundësitë ose rrezikun e mundshëm.

  Nëse rruga juaj shpirtërore po punon drejt së mirës më të madhe, udhëzimi i lopës është një shok fantastik ndihmës. Ajo do të qëndrojë me ju me dhembshuri dhe vigjilencë, duke u siguruar që të qëndroni brenda kufijve shpirtërorë që keni vendosur.

  Lopët janë një energji hënore, hyjnore femërore. Nëse keni parë ndonjëherë sytë e ndritshëm të një lope, është e lehtë të ndjeni se sa të dashur janë ata me të vërtetë. Por, aq e butë dhe magjike sa drita e hënës, mos harroni kurrë se hëna është mjaft e fuqishme për të ndikuar në të gjitha ujërat e tokës. Femra hyjnore është pikërisht e tillë. I lakueshëm dhe dhurues, por kurrë nuk duhet të ngatërrohet me të dobët.

  Kafsha Totem e Lopës

  Ata që e njohin Lopën si kafshën e tyre Totem ofrojnë një ndjenjë stabiliteti dhe marrëdhënie të qëndrueshme, të dashura dhe të orientuara drejt rritjes me veten, të tjerët dhe mjedisin.

  Njerëzit e lopëve kanë 'intuitën' e fundit të nënës. Ata mund të ndiejnë kur të tjerët janë jashtë llojit - kur aurat e tyre janë 'gërvishtëse' - dhe ata gjithmonë duket se dinë vetëm çfarë të thonë ose të bëjnë për të ndihmuar. Në një farë mënyre, njerëzit shërohen më shpejt kur janë në shoqërinë e njerëzve të kafshëve Cow Totem.

  Nëse Lopa është Kafsha juaj Totem, mbani mend gjithmonë se nuk mund të ushqehen të tjerët nga një lug bosh. Edhe pse keni lindur me instinktin natyror për t'u kujdesur për botën, JU jeni pjesë e saj. Nevojat tuaja janë po aq të rëndësishme sa të gjithë të tjerët. Një nënë lopë e mençurdi kur të bëjë një pushim dhe të ushqejë mendjen, trupin dhe shpirtin e saj.

  Kafsha e fuqisë së lopës

  Nëse dëshironi të keni fëmijë, merrni parasysh të mbani një totem të gdhendur të lopës dhe thirrni lopën si kafshën tuaj të fuqishme. Lopët janë simbole të fuqishme të jetës së re. Megjithatë, kjo jetë nuk duhet të jetë domosdoshmërisht si prind. Mund të zbatohet për punë të reja, shtëpi të reja dhe marrëdhënie të reja.

  Mbajeni një totem lopë pranë kur keni nevojë për mbrojtje nga negativiteti ose ankthet. Ashtu si vetë Perëndesha Nënë, energjia e lopës ju mban afër, duke siguruar që asgjë nuk do t'ju dëmtojë.

  Si një kafshë e fuqishme, Lopa ju thërret të doni plotësisht. Shikoni botën dhe mrekullitë e krijimit dhe lëreni që kjo t'ju mbushë me të gjitha karakteristikat që ju nevojiten më shumë për të përqafuar jetën. Vini re, megjithatë, se kjo kafshë e fuqishme nuk do t'ju lejojë të jepni dhe të jepni dhe të jepni pa rimbushur. Ata që shërbejnë kanë nevojë për shërbim, duke përfshirë edhe ju. Bëj një thirrje bagëtish dhe lërini njerëzit të kthejnë (i bekon edhe ata).

  Kuptimet simbolike të lopëve vendase të Amerikës

  Megjithëse lopët nuk luajnë një rol të madh në njohuritë dhe legjendat e kafshëve vendase të Amerikës, demat e luajnë. Nëse keni vështirësi të lidheni me energjinë tuaj hyjnore femërore, ndoshta kaloni pak kohë me simbolizmin dhe kuptimin e Demit. Duke vepruar kështu, ju mund të jeni në gjendje të rilidheni me anën më të butë të shpirtit tuaj.

  Lopa si një simbol i kafshëve kelt

  Në mitologjinë kelte, lopa është e shenjtë për Nënën Perëndeshë Brigit, e cilagjithashtu qeveris Tokën, nënat, fëmijët, shëndetin, edukimin, providencën dhe gamën e plotë të elementit Femëror të universit. Kjo simbolikë mbetet në përputhje me atë të shumë mjediseve të tjera kulturore dhe mbështet Lopën si përfaqësuese të fillimeve të brishta të jetës dhe domosdoshmërisë për të mbrojtur dhe rivendosur ata që nuk kanë zë apo mbështetje.

  Ëndrrat e lopës

  Dreaming of një fushë plot me Lopë parashikon përmirësimin e financave ose potencialisht një lindje të shumëfishtë në familje. Një lopë që kullot me gëzim flet për gëzimin dhe kënaqësinë në shtëpi. Nëse Lopa përfaqëson veten, është një sinjal se keni nevojë për edukim dhe ushqim shpirtëror.

  Beytetytnitë e lopëve

  • Tradita e krishterë dikur besonte se lopët gjunjëzoheshin në mesnatën e Krishtlindjes, përballë Lindjes.
  • Lopët janë shenja të motit. Kur jashtë në fushë një bisht lope i drejtë parathotë shi.
  • Lopët që hanë zhafër prodhojnë gjalpë më të shijshëm.
  • Në Irlandë një lepur që shfaqet me lopët në Beltane nënkupton shtrigat që nuk janë aspak të mira për të vjedhur larg me qumësht të freskët. Skocezët besonin se vendosja e katranit pas veshëve të lopëve do ta pengonte shtrigën të mos kishte sukses.

  Mësoni më shumë rreth Shpirtit të Lopës duke lexuar Lopë & Simbolika dhe kuptimi i ëndrrës së demit në !

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i fazanit & Kuptimi

  Çelësi i kuptimeve simbolike të lopës

  • mëmësia
  • Perëndeshat nënë
  • Nëna Gaia
  • Fertiliteti
  • Edukim
  • Mirëkuptim
  • Përkushtim
  • Butësia
  • Forca e qetë
  • Femërore hyjnore
  • Energjia hënore

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.