Simbolizmi i pumës & Kuptimi (i njohur ndryshe si Luani i Malit dhe Puma)

Jacob Morgan 05-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i pumës & Kuptimi (i njohur ndryshe si luani i malit & amp; Puma)

Shënim i veçantë: Një pumë, luan mali, & Puma janë të gjitha e njëjta mace. Në këtë artikull ne i përmbahemi një emërtimi - Cougar.

Duhet të zbuloni forcën tuaj të vërtetë? A jeni në kërkim të së vërtetës së thellë? Puma si shpirt, totemi dhe kafsha e fuqisë mund të ndihmojnë! Cougar mëson se si të gjeni egërsinë tuaj të brendshme dhe vetëdijen e lindur psikike. Zbulo thellë në simbolikën dhe kuptimin e Cougar-it për të zbuluar se si ky udhëzues i shpirtrave të kafshëve mund t'ju frymëzojë, gjallërojë dhe gjallërojë!

  Simbolizmi i pumës & Kuptimi

  Çfarë ka pidhi? Kur flasim për kuptimin dhe simbolikën e Cougar, kjo është një pyetje e madhe - aq e madhe, në fakt, sa Pumat janë macet më të mëdha në Amerikën e Veriut. Cougar në habitatin e saj natyror na tregon shumë për korrelacionet energjetike për këtë kafshë shpirtërore.

  Puma është një gjahtar i shkëlqyer i vetmuar dhe shumë mbrojtës ndaj këlyshëve të tyre. Ka pak hezitim në veprimet e Cougar. Fuqia, mprehtësia, aftësitë vendimmarrëse dhe lidershipi i saj si perëndeshë shkëlqen shumë. Nëse këlyshët e saj janë në rrezik, puma sulmon me shpejtësi dhe në mënyrë efektive krahasuar me aftësitë e saj të gjurmimit të pacientit dhe metodik. Duke folur shpirtërisht, kjo përkthehet në dëgjimin e zërit tonë të brendshëm, duke mbajtur sytë dhe veshët hapur dhe duke pritur për momentin e duhur për të shfrytëzuar mundësinë.

  Ecjame Cougar Spirit na sfidon për një autoritet më të madh, veçanërisht në aspektin ezoterik. Cougar Medicine dëshiron që ne të kërkojmë përgjigje dhe të gjejmë të vërtetat tona me zell të egër. Megjithatë, kjo mund të mos jetë një rrugë "e shpejtë" drejt iluminizmit. Disa nga misteret më të mëdha mbeten të tilla edhe përtej kësaj jete, kështu që çelësi është të jetojmë me vëmendje mësimet e momentit në moment që na çojnë përpara.

  Cougar na inkurajon ta shikojmë jetën tonë ndryshe. Është një moment personal – duhet të ndihesh i vlerësuar për atë që je, jo për atë që të tjerët duan që të jesh. Cougar Animal Spirit largon frikën tuaj në mënyrë që të pranoni dashurinë, veçanërisht nga vetja. Nuk ka asnjë faj apo faj në vetëaktualizimin!

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i maceve & Kuptimi

  Kur Cougar shfaqet në jetën tuaj, mund të jetë shumë delikate. Një nga dhuratat e saj është aftësia për të lëvizur në heshtje, për të gjetur atë që i nevojitet dhe për të shmangur grabitqarët e mundshëm. Cougar thjesht e njeh veten dhe nuk kërkon mbështetje të vazhdueshme nga burime të jashtme. Në fund të fundit, mesazhi i Cougar-it është t'i besoni shpirtit tuaj për t'ju çuar në përvojën e jetës që ju nevojitet më shumë.

  Kafsha e shpirtit të pumës

  Ndërsa energjitë e Cougar fillojnë ta bëjnë të njohur atë sinjalizon një kohë të vetëbesimit në rritje. Do të përqafoni fuqinë tuaj dhe do ta nderoni atë. Sido që të jetë situata, është koha për të marrë kontrollin, për të udhëhequr. Mundësi të hapura për ju. Ndiqni synimin dhe udhëzimin e qëndrueshëm dhe të kujdesshëm të Cougar Spirit. Eshte shumeështë e rëndësishme të mbani mendjen dhe shpirtin tuaj të pastër, në mënyrë që të bëni zgjedhjet më të mira.

  Puma ecën në një rrugë të ekuilibruar midis vendosmërisë dhe butësisë. Ky ekuilibër ju jep kontroll më të madh mbi energjinë tuaj personale dhe ndjenjën e vetvetes. Në këtë, mësimi i "Pumës" është se të jesh krenar nuk do të thotë domosdoshmërisht të lini egon të egër.

  Kjo kafshë shpirtërore mbështet vetveten tuaj mistik dhe forcon instinktet psikike. Ajo sjell guxim, përshtatshmëri dhe forcë të brendshme në rrugën e saj.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i bretkosës & Kuptimi

  Për gratë ose burrat që kërkojnë lidhje më të madhe me Hyjnoren Femërore, ju mund të kërkoni një Udhëzues Shpirtëror më të mirë. Cougar ju ndihmon të ecni në rrugën që është e durueshme dhe e mençur pa anashkaluar natyrën e egër brenda që nxit instinktin e zorrëve. Është interesante të theksohet se Cougar nuk vrumbullon si një luan, por përkundrazi bërtet mesazhet e saj. Ndonjëherë ne të gjithë kemi nevojë për atë moment që thotë: "Më dëgjo!" dhe kështu Cougar ju tregon rrugën për të lëshuar zërin tuaj të vërtetë dhe luftëtarin tuaj të brendshëm si një mjet për të kapërcyer edhe mosmarrëveshjet dhe frikën e mjerueshme.

  Cougar Totem Animal

  Cougar është një Totem i fuqishëm dhe intensiv me të cilin duhet lindur. Njerëzit që mbajnë Cougar janë udhëheqës të natyrshëm që frymëzojnë të gjithë rreth tyre. Ju do të vini re se njerëzit pumë janë gjithashtu shumë territorialë. Gjithmonë do ta dini kur keni kaluar një vijë të mirë - është më mirë të respektoni kufijtë e Cougar.

  Nëse Cougar është Totemi juaj, mund të jeni pothuajse të padukshëmkur të duash. Ju i hidhni shpejt mundësitë dhe përshtateni me përgjegjësitë e reja me ekuilibër dhe hijeshi unike. Për më tepër, shumë njerëz ju shohin si "më të madh se jeta" veçanërisht kur flisni. Ky është një bekim dhe sfidë për Cougar, por mund të funksionojë vërtet në avantazhin e tyre kur përdoret siç duhet.

  Kur janë në kërkim të një situate të re, shtëpie, marrëdhënieje, etj. Njerëzit e pumave janë të pamëshirshëm derisa të kënaqen. Ata ndjekin instinktin e tyre dhe kujtimet e trupit duke kërkuar zgjedhjen më të mirë. Njerëzit e pumave kanë sukses më të mirë kur i besojnë Totemit të tyre për t'i mbajtur ata që të mos mendojnë shumë për gjërat e zakonshme. Tani, kjo nuk do të thotë që njerëzit Cougar duhet të heqin dorë nga të gjithë racionalitetin - ekziston gjithmonë mundësia që gjahtari të bëhet i gjuajtur në një kthesë të çuditshme. Pra, maturia është diçka që ata me një Totem Cougar duhet ta mbajnë në një xhep të pasmë.

  Cougar Power Animal

  Thirrni Cougar si një kafshë të fuqishme kur doni të kërkoni hapësirën tuaj, rrisni guximin dhe zbuloni fuqinë tuaj. Nëse dyshoni se diçka e poshtër po ndodh, Cougar ju ndihmon të lëvizni fshehurazi gjatë inspektimit, në mënyrë që të keni një pamje më të afërt. Mos e nxitoni këtë - puma pret aq kohë sa duhet për të kapur momentin.

  Punëtorët e Dritës mendojnë se Cougar është një udhëzues i mirë kur merrni kohë për t'u përqëndruar në shpirtërore dhe shqisat tuaja psikike. Një mënyrë për të kanalizuar Cougar Medicine është përmes një ekspresiveart.

  Kini kujdes se Cougar mund të jetë çuditërisht i egër, por kurrë pa shkak. Trajtojeni këtë kafshë të fuqishme me respekt dhe dëgjoni këshillën e saj.

  Kuptimet simbolike të pumave të Amerikës vendase

  Në disa tradita vendase amerikane, Cougar Spirit ka lidhje me magjinë dhe mjekësinë e gjuetisë. Disa fise e konsiderojnë atë si mbrojtëse të sferës veriore të krijimit, ngjyra e së cilës është e verdhë. Mbajtja e imazhit/fetishit të një Cougar sjell siguri dhe një ekspeditë të suksesshme gjuetie. Fiset e Amerikës së Jugut i besuan Cougar-it për pasuri dhe fat.

  Kafshët e shpirtit të pumës respektohen shumë për shkak të vetëdijes së tyre të lindur për aftësitë e tyre. Cougar kërkon më të mirën me veten dhe me ata me të cilët ajo zgjedh të ndajë magjinë e saj. Puma udhëheq, sjell stabilitet dhe zgjidh problemet. Tregimet vendase amerikane e përshkruajnë Cougar-in si një krijesë me aftësi të madhe, inteligjencë dhe diversitet të shkathët.

  Pumat femra mishërojnë Tokën dhe mësojnë nderimin për hapësirat e shenjta. Ata janë gjithashtu shpesh portierë për Paraardhësit dhe mbretërinë shpirtërore. Cougar mund të kërkohet për të sjellë rastin e një njeriu për falje tek fuqitë më të larta. Ajo është gjithashtu një aleate e shamanëve të cilët duhet të ecin midis botëve duke mbledhur informacion.

  Ëndrrat e pumave

  Shfaqja e Cougar në hapësirën e ëndrrave tuaja mund të ketë shumë kuptime. Disa besojnë se është një mesazh për seksualitetin dhe pasionin. Po kërkoni një partner të fuqishëm në shtrat(apo partneri juaj aktual nuk po përqafon vërtet atë që ju kënaq)?

  Puma ka nuanca shumë femërore, kështu që ajo mund t'ju thotë të eksploroni atë anë të vetvetes. Kushtojini vëmendje instinkteve dhe emocioneve tuaja dhe respektoni kufijtë tuaj personalë.

  Puma ka shumë kuptime dhe simbole të tjera të mundshme në Kohën e ëndrrave. Mund të mësoni më shumë duke përdorur Fjalorin tonë të ëndrrave KETU .

  Puma në Astrologji & Shenjat e Zodiakut

  Zodiaku vendas i Amerikës na tregon se ata që kanë lindur midis 19 shkurtit dhe 20 marsit janë të lindur nën shenjën e pumës. Këta njerëz janë të durueshëm, të adaptueshëm, të këndshëm dhe të thellë, dhe shpesh janë mjaft mister edhe për rrethet e tyre më të afërta. Puma tërheq personat e tjerë të ndjeshëm dhe ata me zemër të madhe. Miqtë dhe familja e shohin Cougar si të përkushtuar ndaj familjes dhe për të gjetur rrugën e duhur.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të pumës

  • Përshtatshmëria
  • Bilanci
  • Trimëri
  • Zelli
  • Intuitë
  • Udhëheqja
  • Pasion
  • Aftësitë psikike
  • Besimi në vetvete
  • Forca

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.