Simbolizmi i iriqit & Kuptimi

Jacob Morgan 29-07-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i iriqit & Kuptimi

A ndiheni fajtor kur keni nevojë për pak kohë vetëm? Po kërkoni të rregulloni aftësitë tuaja intuitive? Iriqi, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Hedgehog ju mëson të ruani qetësinë dhe kohën e qetë të nevojshme për rritjen personale, të gjitha duke rritur ndërgjegjësimin tuaj psikik. Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Hedgehog për të zbuluar se si mund t'ju zgjojë, frymëzojë dhe ndriçojë ky udhëzues për kafshët shpirtërore!

  Simbolizmi i iriqit & Kuptimi

  Një iriq është një kafshë e imët me shumë atribute pozitive dhe mësime për të mbështetur kërkimin tuaj shpirtëror. Krijesa ka një lidhje të fortë simbolike me amësinë, paqen e brendshme dhe lumturinë e pastër. Iriqi mund të jetë gjitari më i shkujdesur në botë, nëse nuk ndihet i kërcënuar.

  Aleati juaj i kafshëve paketohet në një top të rregullt dhe ekspozon një tufë gjilpërash të vogla, mbi 5000 prej tyre nëse po i numëroni, jepini ndonjë mendim të dytë grabitqarit. Për këtë bishë, thumbat nuk mbajnë gjemba apo helm; Kjo do të thotë se Hedgehog mishëron mbrojtjen jo-agresive dhe zgjidhjet e shpejta.

  Një Hedgehog ka lidhje të forta me Elementin e Tokës. Barku i tij është gjithmonë afër tokës, kështu që Hedgehog qëndron në qendër dhe i lidhur me Nënën. Ndoshta kjo është arsyeja pse njerëzit në Iran thonë se Mjekësia e Hedgehog përfshin pjellorinë dhe bollëkun, veçanërisht për tokën. Ata gjithashtu ndjejnëHedgehog është një kafshë diellore, një ikonë e vitalitetit. Kur sheh grupin e thumbave të Iriqit që shpërthen nga jashtë si rrezet e diellit, është e lehtë të kuptosh pse të lashtët do ta bënin këtë lidhje.

  Në një dikotomi interesante, Iriqi janë nate. Pra, ju keni dritën logjike, të zjarrtë të ditës në njërën anë të kuptimit Hedgehog, dhe analogjitë psikike, intuitive, vizionare të natës në anën tjetër; kjo i jep Hedgehog një ekuilibër energjik midis Hënës dhe Diellit ose sferave materiale dhe shpirtërore.

  Vëzhgimet e Iriqit dhe atributeve të tyre fizike ofrojnë edhe më shumë njohuri për këtë aleat të mahnitshëm të kafshëve. Konsideroni se si Iriqi janë rezistent ndaj helmit të gjarpërinjve. Pra, fiset evropiane përqafuan Hedgehog si një përfaqësues për fitoren mbi vdekjen ose forcat e liga. Ndërkohë, grekët dhe romakët shikonin Hedgehog-in të trokaste rrush nga hardhia dhe t'i merrte në kunjat e tyre, në stilin e kruese dhëmbësh. Ata e bënë Hedgehog një emblemë të inteligjencës, zgjuarsisë dhe zgjuarsisë.

  Britishët e konsiderojnë Hedgehog-in si një lloj krijese jo të pakuptimtë; Përshkrimet rajonale tregojnë Hedgehog-in e shfaqur në një sfond me temë vjeshte si një dremitje ndaj zakonit të Iriqit për të letargjitur në grumbuj gjethesh. Në të gjithë këtë rajon, njerëzit kontrollojnë për shtëpitë e Hedgehog para se të ndezin zjarre për t'i mbrojtur ato. Përpjekjet e fundit janë një kontrast dramatik nga historia e mëparshme në të cilën britanikët e quajtën Hedgehog një "të shëmtuar".gjë e vogël” . Në një moment, njerëzit madje e akuzuan Hedgehog-un si një person keqdashës mjekësor i maskuar.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i karkalecave & Kuptimi

  Folklori dhe bestytnitë janë të mbushura me mësime dhe metafora të Iriqit. Romakët i besuan Hedgehog-ut si një pararojë e pranverës, ashtu si njerëzit i shikojnë Groundhog në Shtetet e Bashkuara (kolonët kërkuan një alternativë pasi nuk kishte Hedgehog në Botën e Re). Nëse Iriqi doli në fillim të shkurtit dhe do të shihte hijen e tij, do të kishte edhe gjashtë javë dimri. Iriqi më pas do të kthehej për të fjetur. Aristoteli dukej se ishte dakord me natyrën e perceptuar parashikuese të Hedgehog, duke thënë se ata mund të parashikonin erërat në ndryshim. Krijesa e supozuar nga Plini kishte dy hyrje në strofkën e saj, në jug dhe në veri, duke bllokuar atë ku fryjnë erërat më të forta. Pra, si një udhëzues shpirtëror, Hedgehog korrespondon me Drejtimet Kardinale Veriore dhe Jugore, Elementet e Tokës dhe Zjarrit, fuqinë, stabilitetin, vullnetin dhe energjinë.

  Disa mendonin se vetë Nëna e Tokës mund të merrte formën e një Hedgehog, veçanërisht në Babiloni. Këtu, Ishtar, perëndeshë e dashurisë, kishte Iriqin si një kafshë të shenjtë. Në mënyrë të ngjashme, në përrallat sllave, Hedgehogs shpesh shfaqen si udhërrëfyes të mençur dhe të butë me njohuri të lashta dhe fuqi magjike. Tregimet finlandeze thonë se Hedgehog solli tokë dhe rërë në rajon duke përdorur gjilpërat e tij për të krijuar tokë të thatë. Në Letoni, dija sugjeron se Zoti nuk ishte i shkëlqyeshëmduke matur kur krijoi qiejt dhe Tokën, me Tokën duke u bërë shumë më e madhe. Një iriq i sugjeroi Zotit të shtrijë dorën dhe të shtrydhë Tokën, e cila krijoi vargmalet malore. Shpërblimi i krijesës për një mençuri të tillë ishte një kostum gjilpërash.

  Iriqi është një vizitor i shpeshtë edhe në përrallat popullore ballkanike. Në njërën, ajo flet Diellin të mos martohet. Hedgehog gjithashtu flet me Diellin për të pasur shumë fëmijë të lindur nga zjarri, duke shpjeguar se si do të digjej gjithçka në Tokë. Në një histori tjetër të tillë, Hedgehog gjen një bimë magjike që hap flokët, duke zbuluar thesare të fshehura.

  Vëllezërit Grimm kanë një histori për Lepurin dhe Hedgehog. Krijesat marrin pjesë në një garë. Alarmi për spoiler ! Iriqi fiton në një histori të trurit kundër trurit.

  Iriqët gëzojnë pavarësinë e tyre, duke qëndruar të përmbajtur dhe të izoluar dhe mblidhen vetëm për t'u çiftuar. Ata janë një krijesë me fat për kopshtarët, duke i bërë ata një kafshë shoqëruese për ata që punojnë në karriera bujqësore ose ata me gishtin e madh të gjelbër! Me Hedgehog Spirit, mos lejoni që madhësia e tij e vogël t'ju mashtrojë; ky është një mësues i qëllimshëm dhe i ndërgjegjshëm i kafshëve me disa surpriza të mëdha që ju pret!

  Kafsha shpirtërore Hedgehog

  Kur vjen Kafsha e Shpirtit Hedgehog, është shpesh sepse ndiheni sikur të tjerët nuk do t'ju kuptojnë kurrë. Ekziston një dëshirë e madhe për t'u përkulur brenda dhe për t'u fshehur pas një buzëqeshjeje të ngjitur. Iriqie kupton këtë dhe thotë nëse ndihesh fajtor se ke nevojë për kohë vetëm, mos e bëj. Është në rregull të tërhiqesh, por nuk mund të qëndrosh brenda një guacke përgjithmonë. Gjithmonë do të ketë raste kur i keqkuptoni të tjerët, mund të mos e kuptojnë nevojën tuaj të rastësishme për izolim.

  Një arsye e dytë që mund ta keni Iriqin të ndalet si një kafshë shpirtërore është të nxisni kureshtjen tuaj dhe të aktivizoni eksploruesin tuaj të brendshëm. Ekziston një botë e tërë, e lavdishme në të cilën mund të marrësh pjesë. Kopsht, shëtitje, mblidhni artikuj të mrekullueshëm në një plazh. Më pas, ngrini këmbët lart në fund të një dite të gjatë, merrni frymë thellë dhe shijoni një moment pushimi. Relaksimi është në librin e tyre të lojërave!

  Iriqi nuk është një kafshë shpirtërore me kokë demi. Ajo zhytet në mënyrë modeste, por ju "e dini" kjo Qenie është e pranishme. Ndonjëherë Hedgehog dëshiron që ju të kuptoni se nuk keni nevojë për shumë bujë për të qëndruar besnik ndaj vetes dhe për të lënë përshtypje. Qëndroni në qendër; Bëhu vetvetja. Ju keni talente dhe ato do të shkëlqejnë.

  Kur punoni me Hedgehog, mund të gjeni se ndjenja juaj e nuhatjes dhe dëgjimit janë të forta, të ngjashme me aftësitë natyrore të Hedgehog. Marrë në një nivel shpirtëror, ju mund të përjetoni momente Clairalience ose Clairaudience. Kushtojini vëmendje mesazheve që merrni pasi ato shpesh kanë të bëjnë me shëndetin, sigurinë dhe mbrojtjen tuaj.

  Iriqi Totem Animal

  Njerëzit e lindur me Një Kafshë Totem Hedgehog janë të butë, kureshtarë dhe të mishëruarpozitivitet. Ju e dini se jeta do të hedhë topa të kthesës dhe do të ndiheni të sigurt në aftësinë tuaj për t'u përgjigjur dhe mbrojtur veten. Përballja me konfrontimin nuk është diçka që ju pëlqen (do ta shmangni, nëse është e mundur), por sido që të jetë, kalimi i kohërave sfiduese duket se është forca juaj.

  Nëse Hedgehog është Totemi juaj i lindjes, ju keni nuk ka kohë për tipin "Debbie Downer". Kur ndjeni njerëz me atmosferë të keqe, ju shkoni në drejtim të kundërt me aq nxitim sa mendoni se e kërkon situata. Për të qenë të sigurt, ju mund të shprehni agjitacionin tuaj përpara se të shkoni, duke bërë një deklaratë që parandalon çdo energji ose mendim të padëshiruar të ndjekë pas.

  Iriqi Njerëzit mund të jenë paksa tepër të ndjeshëm për shkak të kujdesit të shtuar për çdo gjë dhe gjithçka. Është e lehtë të keqkuptosh qëllimet e njerëzve, dhe kjo e fundit është diçka që u ndodh shumë njerëzve Hedgehog. Çelësi i situatave të tilla është se çfarë bëni për të më pas. Zotëroni gabimet tuaja. Jini të sinqertë me të tjerët dhe më pas kthejini gjërat në rrugën e duhur.

  Ata me Totem Hedgehog kanë një rezistencë fizike ndaj helmeve të mirëfillta ose figurative. Kjo do të thotë të jesh i kujdesshëm. Merrni parasysh sasinë e alkoolit që mund të konsumoni; për shembull, një Hedgehog mund të konsumojë mund të jetë më shumë se konsumatori mesatar; kjo mund ta bëjë një person të prirur për të tepruar. Përndryshe, Totemi Hedgehog mund të ndihet "i sigurt" me një substancë, kur ekziston një rrezik; mbeten të zellshëm dhei vetëdijshëm. Njihni veten.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i bufit & Kuptimi

  Përsa i përket personalitetit, Hedgehog është një adhurues i natyrës. Ata mund të kalojnë gjithë ditën duke u pëlhurë mbi një shtrat lulesh ose duke u shqetësuar me vendosjen e përsosur të një fidani të ri. Të qenit jashtë është shërim dhe rinovim për Hedgehog. Pa një rimbushje mjedisore, ata bëhen të trishtuar, të tërhequr dhe u mungon çdo formë motivimi. Nëse shoku ose i dashuri juaj Hedgehog thotë, le të shkojmë në një piknik, shkoni për të!

  Hedgehog Power Animal

  Futni Hedgehog Spirit për t'ju ndihmuar kur komunikoni me Elementin e Tokës ose për të përmirësuar komunikimin dhe ndërveprimin tuaj me natyrën si një sistem i gjallë e jetësor. Shamanët e motit mund të marrin gjithashtu njohuri të shkëlqyera nga Hedgehog kur pak më shumë perspektivë do të ishte shumë e gjatë.

  Afrohuni te Hedgehog Power Animal kur mendoni se komunikimet tuaja po shkojnë keq. Mos u dorëzoni para tundimit për të hequr dorë. Hedgehog ju ndihmon të motivoni, duke ju mbështetur ndërsa minimizoni aftësinë mbrojtëse dhe qëndroni autentik.

  Kur është koha për t'u çlodhur dhe për t'u argëtuar, dhe ju duket se nuk mund t'i menaxhoni vetë ndryshimet, lëreni Hedgehog-in të ndihmojë. Mos harroni, marrja e pushimeve përmirëson në mënyrë të pashmangshme përqendrimin dhe aftësitë tuaja vendimmarrëse. Your Power Animal thotë, "Të gjithëve u duhet kohë për të luajtur."

  Kuptim simbolik i iriqit egjiptian

  Iriqi është një fytyrë e njohur në fshat në të gjithë Skocinë, Anglinë, Uellsin , dhe Irlandë, por ka pak për këtëkrijesë në tregimet rajonale. Sot, numri i numrave të Hedgehog-ve po pakësohet, duke i dhënë krijesës një vend në mesin e specieve të mbrojtura nga Plani Britanik i Veprimit. Plani u ofron vendasve këshilla për mbrojtjen e Iriqit, si p.sh. vozitjen e ngadaltë dhe gjurmimin e krijesës, në mënyrë që vëzhguesit të mund t'i raportojnë vëzhguesit te konservatorët. Java e ndërgjegjësimit të iriqit zhvillohet në Mbretërinë e Bashkuar çdo vit në maj, e cila fokusohet në ndihmën për të shpëtuar krijesën e ëmbël.

  Kuptimi simbolik i iriqit egjiptian

  Egjiptianët kishin një dëshirë për Iriqin, veçanërisht varietet me veshë të gjatë. Kur u gjetën, pjesë të kësaj krijese u bënë amuletë për mbrojtje. Disa anije me vela të paraqitura në varre kishin fytyra iriq në byk; qëllimi i imazheve të tilla ishte të siguronin lundrimin e sigurt të shpirtit deri në përcaktimin e tij.

  Ashtu si Scarabi, Hedgehog përfaqësonte rilindjen. Kafsha tërhiqet në armaturën e saj në betejë, por ato gjithashtu kalojnë nën tokë kur ushqimi ishte i pakët. Kur ushqimet ishin të bollshme, ato u rishfaqën përsëri sikur të ishin ringjallur nga të vdekurit.

  Iriqi është një personazh inteligjent. Një histori tregon për një ditë kur Hedgehog ishte me dy shokë: Një Ujk dhe Dhelpër. Ata konkurruan për të drejtën për të ngrënë një kumbull që e gjetën të rënë nga karroca e një karvani që kalonte. Iriqi i tejkalon miqtë e tij dy herë dhe fiton kumbullin.

  Ëndrrat e iriqit

  Kur Iriqi shfaqet në ëndrrat tuaja, kjo do të thotë se po ndiheniekspozuar dhe keqkuptuar. Nëse Hedgehog kaçurrela në vetvete, ju tashmë keni lëvizur në një pozicion mbrojtjeje, por ndoshta është pa nevojë. Kontrolloni për të parë nëse po reagoni tepër.

  Nëse takoni një Iriq në ëndërr, së shpejti do të takoni një njohje të re që do të tregohet i sinqertë dhe besnik.

  Kini kujdes; shoqatat e ngjyrave gjithashtu mund të ndryshojnë kuptimin e ëndrrave. Për shembull, një iriq i bardhë do të thotë që ju duhet të pajtoheni me veten për diçka në të kaluarën tuaj. Është koha për të filluar nga e para.

  Kuptimet simbolike të iriqit të Lindjes së Largët

  Në Azinë Qendrore, Hedgehog mbart lidhje me të korrat dhe pjellorinë e tokave bujqësore; kjo mund të ketë qenë për shkak të atributeve të tyre Diellore dhe disa përrallave që pretendojnë se Iriqi i siguron njerëzimit Elementin e Zjarrit.

  Kuptimi simbolik i iriqit Çelësi

  • Bollëku & Fertilitet
  • Bilanci
  • Kreativiteti
  • Kurioziteti
  • Mbrojtja
  • Energjitë e Tokës
  • Tokëzimi
  • Inteligjenca
  • Mbrojtja
  • Shkathtësia

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.