Spirit, Totem, & Kuptimi i Kafshëve të Fuqisë

Jacob Morgan 27-07-2023
Jacob Morgan

Shpirti, Totem, & Kuptimi i Kafshëve të Fuqishme

Klikoni mbi butonat e mëposhtëm për të gjetur simbolikën dhe kuptimet e Shpirtit, Totemit dhe Kafshëve të Fuqisë që po kërkoni. Lëvizni poshtë butonave ose klikoni për të mësuar më shumë rreth Udhëzuesit e shpirtrave të kafshëve . Më shumë artikuj për shpirtrat e kafshëve shtohen çdo javë, kështu që kontrolloni përsëri shpesh!

Nëse keni endur në këtë faqe ju ka të ngjarë të kërkoni për juju shpirtërore që mundet vetëm gjenden në energjitë e mbretërisë së kafshëve.

Nuk jeni vetëm. Kërkuesit shpirtërorë gjatë gjithë historisë regjistruan ndërveprimet e tyre me energjitë e kafshëve dhe mjekësinë. Ata u përpoqën të ndërtonin marrëdhënie të forta me arketipet e kafshëve si një mënyrë për të zgjeruar përvojën njerëzore me botën natyrore dhe dhuntitë e saj.

Shpirti, Totemi dhe Kafshët e Fuqisë janë lajmëtarë nga bota e Shpirtit, ndërgjegjja kolektive, Burimi, etj.

Ato shfaqen në vetëdijen tonë kur është koha e duhur, duke i dhënë dhuratë na është një kujtesë e butë se ne jemi të lidhur me energjinë e tyre hyjnore dhe mund t'i kërkojmë asaj për të arritur jetën tonë më të lartë dhe më të mirë.

Më e rëndësishmja, këto krijesa bëhen mësues, udhërrëfyes dhe këshilltarë kur kemi më shumë nevojë ajo .

Çdo gjallesë mund të bëhet potencialisht një Shpirt, Fuqi ose Kafshë Totem për shkak të simbolizmit të qenësishëm në atë krijesë.

Le të marrim një shembull. Kur mendoni për një zog jundoshta menjëherë mendoni për fluturimin. Pra, që nga fillimi, shpirti i shpendëve flet për lëvizjen, shpesh të shpejtë.

Shkojeni këtë një hap më tej.

Po në lidhje me ngjyrën e zogut, drejtimin në të cilin ai fluturon, nëse poston ose jo cicërima, etj. Secila nga këto gjëra të thjeshta i jep zogut më shumë vlerë simbolike të mundshme.

Ndërsa mësoni për kafshët shpirtërore, kafshët e fuqisë dhe totemet do të filloni të zbuloni shumë prej këtyre vlerave dhe se si ato lidhen jo vetëm me rrugën tuaj shpirtërore, por edhe me jetën e përditshme.

Ndërsa punoni me udhërrëfyes të kafshëve shpirtërore, ju jeni në gjendje të përdorni një nivel krejtësisht të ri të vetëdijes për botën në të cilën jetojmë dhe për peizazhin tonë të brendshëm shpirtëror.

Ky peizazh është vendi ku shfaqet energjia e krijesave shpirtërore, duke sjellë ndihmë, njohuri dhe aftësi që ju nevojiten në atë kohë.

Animizmi fisnor shkoi një hap më tej , sidoqoftë, dhe filloi t'i mendonte kafshët si lajmëtarë dhe simbole nga Shpirti që paratha diçka ose jepte udhëzime.

Kështu filluan Totemët e Kafshëve dhe Udhëzuesit e Shpirtrave . Nëse fshati lokal Shaman pa një dre në ëndërr një natë para gjuetisë, ai mund t'u tregojë gjuetarëve se Shpirti i drerit i ka treguar atij një ekspeditë të suksesshme.

Spirit, Totem, & Power Animal Definition – dhe Familiars, gjithashtu!

Shumica e librave dhe faqeve të internetit i referohen së bashku Spirit, Totem dhe Power Animals dhe referojunipër ta thjesht si "Kafshë shpirtërore".

Përmes hulumtimit dhe përvojës sime personale, Unë nuk e shoh këtë të jetë një përshkrim i saktë i rolit që luajnë këto krijesa të bukura në jetën tonë. jeton këtu në Tokë.

Sigurisht, simbolika, kuptimet dhe mesazhet e shenjta që ne i perceptojmë na vijnë nga bota e kafshëve janë një konglomerat mitesh të lashta, vëzhgimi i sjelljes së kafshëve, historitë e ndërveprimit personal, etj.

Në këtë, çdo pjesë e "simbolizmit" të një kafshe mund të zbatohet për përkufizimin e tyre si një kafshë shpirtërore, kafshë totem dhe kafshë fuqie - dhe atë të "të njohurit" tuaj gjithashtu .

Na takon ne të përcaktojmë se çfarë dhe kur kjo simbolikë dhe kuptim ka kuptim në momentet tona të tashme, përvojat e kaluara dhe përpjekjet e ardhshme.

Megjithatë, e thënë kështu, mësimet nga secili lloj udhëzuesi shpirtëror i kafshëve – se si ato ndikojnë tek ne energjikisht – janë shumë të ndryshme. Zbatimi i këtyre mësimeve dhe energjive janë gjithashtu procese të ndryshme.

Shiko gjithashtu: Spirit, Totem, & Kuptimi i Kafshëve të Fuqisë

Dhe ne as që kemi filluar të flasim për komunikimin e kafshëve! LOL

Më poshtë janë përkufizimet për Shpirtin, Totemin dhe Kafshët e Fuqisë – dhe Familiars.

Përkufizimi i kafshës shpirtërore

Ndoshta një kafshë e caktuar vazhdon të shfaqet në ëndrra, shfaqje televizive, reklama, në biseda, etj. Kjo është kafsha juaj shpirtërore.

Efektivisht një kafshë shpirtërore përfaqëson karakteristikat ose aftësitë që ju aktualishtkeni, që ju shpresoni të zhvilloni, ose diçka për të cilën duhet të filloni të punoni.

Duke rikthyer te shembulli i zogut, ndoshta do të lëvizësh, ose ndoshta duhet të lirohesh dhe të bëhesh pak më i çliruar (hapni krahët!).

Kafshët shpirtërore japin gjithashtu mesazhe në lidhje me personat, vendet dhe situatat në jetën tonë . "Bëj ose mos martohu", "Shko për atë punë të re", "Ndalso ose shpejto", etj.

Përkufizimi i kafshëve Totem

Ju e dini se koleksioni Flamingo që vazhdon të rritet sepse thjesht nuk mund ta ndihmoni veten? Ju duhet të blini çdo Flamingo diçka mbi të cilën mund të vini në dorë?

Po, ky është një totem.

Është një kafshë, energjia e së cilës thjesht "i flet shpirtit tuaj".

Tradita vendase amerikane na thotë se totemi juaj qëndron me ju ose familjen tuaj për gjithë jetën. Ndërsa rriteni dhe ndryshoni shpirtërisht, kuptimi i atij totemi rritet gjithashtu në vetëdijen tuaj.

Përkufizimi i Kafshëve të Fuqisë

Në kulturat indigjene, pleqtë u mësojnë fëmijëve se si të "bëhen" një tigër kur ata janë duke gjuajtur ushqim, "bëhuni" vidër kur duhet të jenë më lozonjare, "bëhuni" skifteri në mënyrë që të kenë një pamje më të mirë të përgjithshme të situatës dhe t'i shohin gjërat më qartë.

Kjo është Biomimicry, Biomimetics dhe ajo që ne e etiketojmë si "thirrje në Kafshën tuaj të Fuqisë". Për shkak se ne të gjithë jemi të lidhur dhe për shkak se njerëzit janë, në fakt, kafshë, secili prej nesh strehon njohuritë dhefuqia e të gjitha gjallesave në ADN-në tonë.

Prandaj, ne mund të thërrasim ose të thërrasim energjinë mendore, emocionale dhe fizike të çdo kafshe dhe ta bëjmë këtë sipas dëshirës .

Përkufizimi i familjarëve të kafshëve

Një tjetër lidhje shpirtërore e kafshëve është ajo e Familjarit.

Ndryshe nga llojet e tjera të udhërrëfyesve të kafshëve, kjo është zakonisht një krijesë e gjallë që lidhet ngushtë me një homolog njerëzor dhe ndihmon në ndjekjet metafizike.

Macja që rrotullohet rreth dyshemesë sa herë që hedh një rreth është shumë e njohur për ty. Lidhja mes jush dhe të njohurit tuaj është shpesh shumë e thellë dhe e ndërtuar mbi respekt.

Të njohurit nuk janë thjesht "kafshë shtëpiake". Ata janë “shpirt binjakë kafshësh”.

Udhëzuesit e shpirtrave të kafshëve janë dhurata të bukura

Pra, çfarë shpirti kafshësh po ju thërret? Çfarë do të thotë?

Ndoshta po shikoni një pjesë të personalitetit tuaj që po zhvillohet ose ka nevojë për përmbajtje. Ose ajo krijesë mund të jetë një manifestim i emocioneve dhe situatave të rëndësishme.

Pastaj gjithashtu, ndoshta keni takuar një udhërrëfyes shpirtëror ose mësues që do t'ju çojë në një ndjekje të gëzuar drejt ndriçimit.

Shiko gjithashtu: Simbolizmi i Grerëzave & Kuptimi

Kërkoni kafshët që flasin me zemrën tuaj këtu në Shpirtin tim, Totem, dhe Udhëzues për kuptimet dhe simbolet e kafshëve të fuqisë.

Ndërkohë, lironi bishën tuaj të brendshme dhe përdorni këto mësime nga natyra për t'ju ndihmuar të afroheni më afër natyrës dhe shpirtit tuaj!

Jacob Morgan

Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.