Simbolizmi i sfinksit & Kuptimi

Jacob Morgan 27-07-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i sfinksit & Kuptimi

A jeni përballur me një situatë të paqartë? Po kërkoni një siguri në vetvete? Sfinksi si një Frymë, Totem dhe Kafshë Fuqie mund të ndihmojë! Sfinksi mëson se si të shfrytëzojmë urtësinë e lashtë, duke mbetur të sigurt, por të përulur me njohuritë tona të reja. Gërmoni thellë në simbolikën dhe kuptimin e Sfinksit për të zbuluar se si ky udhëzues shpirtëror i kafshëve mund t'ju edukojë, ndriçojë dhe udhëheqë.

  Simbolizmi i Sfinksit & Kuptimi

  Etimologjia: Fjala Sfinks vjen nga një term egjiptian "shespankha;" kjo përkthehet si statujë e gjallë që duket shumë e përshtatshme.

  Populli egjiptian festoi në mënyrë monumentale Sfinksin. Gdhendja madhështore pranë piramidave qëndron me krenari në shkretëtirë si një kujtesë e përjetshme e simbolizmit dhe kuptimit të Sfinksit. Ndërsa kulturat e tjera e kanë integruar Sfinksin në një farë mënyre, duke përfshirë konsiderimin e tij si një totem që përshkruan tiparet e një personi, egjiptianët e tronditën vërtet këtë ikonë (për qëllimin e lojërave).

  Për sa i përket Kafshëve të Shenjta Shpirtërore, Sfinksi është pjesërisht luan dhe pjesërisht njeri. Luani mishëron forcë dhe autoritet të jashtëzakonshëm. Njeriu përfaqëson inteligjencën dhe udhëheqjen. Në mitologjinë egjiptiane, Sfinksi mishëronte lidhjen midis njerëzimit dhe vetë perëndive. Për më tepër, vendosja e Sfinksit na jep të dhëna për kuptime të tjera. Meqenëse ndodhet në hapjen e nekropolit të Gizës, ka shumë të ngjarë që kjo krijesë të jetënënkuptohet si një kujdestar për të gjithë egjiptianët.

  Dallimi kryesor midis Sfinksit të lashtë grek dhe egjiptianit është se kjo Kafshë e Shenjtë mbante trupin e një luani të kombinuar me kokën e një gruaje. Historia e Edipit rrëfen një aventurë ku e vetmja mënyrë që Edipi mund të kalonte i sigurt ishte t'i përgjigjej gjëegjëzës së Sfinksit. Me këtë në mendje, Sfinksi u lidh me mistere të mëdha si dhe me mençuri.

  Ndërsa Egjipti dhe Greqia definitivisht kryesojnë listën tonë të rajoneve ku imazhet e Sfinksit ishin të zakonshme, kishte të tjera. Arabët e lashtë e quanin Sfinksin Babai i Terrorit. Ata si egjiptianët e shihnin atë si një mbrojtës. Aziatikët ilustruan Sfinksin me krahë, dhe në Indi, imazhi i Sfinksit e pastronte një lutës nga pabarazia. Duke e përditësuar disi këtë ide, mund të vishni imazhin e një Sfinksi si mbrojtje kundër qëllimeve të këqija dhe energjive negative.

  Nuk ka dyshim se Sfinksi është një kafshë shpirtërore enigmatike. Ajri i fshehtësisë që rrethon këtë imazh ngjall një lidhje me të kaluarën tonë të lashtë dhe historitë gojore që zbulojnë se kush jemi dhe nga kemi ardhur. Disa punëtorë të dritës besojnë se Sfinksi ofron më shumë se një portë. Ekziston sfera tokësore e shkretëtirës, ​​por ka edhe dyer shpirtërore për marrjen e vetëdijes më të lartë dhe porta mendore që sfidojnë intelektin.

  Simbolizmi i sfinksit rishfaqet në mendjen e përbashkët kur ndodhin ndryshime të mëdha; funde një epoke; fillimi i një epoke të re Astrologjike, ose më personalisht ndoshta një kohë kur përparimi juaj shpirtëror merr një hap të madh. Sfinksi na kërkon gjëegjëzën tonë personale në çdo portë për t'u siguruar që ne jemi gati për atë transformim. Kërkoni dhe do të gjeni, dalloni gjëra të mëdha. Në mënyrë të pashmangshme gjëegjëza e Sfinksit qëndron në qendër të zgjuarsisë sonë frymëzuese.

  Kafsha shpirtërore e sfinksit

  Ka shumë arsye që Sfinksi mund t'ju vizitojë si një kafshë shpirtërore. Së pari, Sfinksi i sheh kërkuesit shumë tërheqës. Kjo qenie mbart shumë mistere të lashta në matricën e saj aurike. Këtu do të gjeni kujtime që mendonit se i keni humbur prej kohësh, ose aftësi që keni harruar se i keni pasur ndonjëherë. Përveç kësaj, Sfinksi sjell në fokus paraardhësit dhe pleqtë që kanë shumë për të na mësuar gjithashtu.

  Një arsye dytësore për hyrjen e Sfinksit në jetën tuaj është një transformim që po ju çon në një rol të ngritur në zyrën tuaj, në komunitetin tuaj , etj. Sfinksi ka energji të mëdha deri në dhe duke përfshirë mbretërinë. Sfinksi është një krijesë e diellit dhe kur afrohet mesdita, ai bëhet një fuqi e madhe për vetësigurimin në këtë rol të ri pa humbur përulësinë.

  Për disa në një rrugë shpirtërore, Sfinksi sjell mësimet e përkushtimit, dashuri dhe fitore. Qenia e përbërë ngrihet nga themelet e tokës drejt diellit, duke ndezur energjinë e suksesit. Ashtu si Sfinksi, ndiqni diellin në rritje drejt fatit tuaj.Thuhet se Sfinksi e do diellin aq shumë sa disku diellor përgjigjet duke u ngjitur lart në qiell duke lëvizur gjithnjë drejt qiejve.

  Përveç kësaj, njerëzit që përpiqen të kuptojnë atë të Zotit do ta gjejnë Sfinksin një kafshë shpirtërore të shkëlqyer dhe udhërrëfyes. Na kujtohet se ne jemi qenie shpirtërore që kemi një përvojë njerëzore. Sfinksi jep mësimin e çlirimit të ngadalshëm të dëshirave personale dhe vënies së mendimeve dhe veprimeve tona drejt një thirrjeje më të madhe – shërbimi i të gjithëve. Nuk është për t'u habitur të shohësh Sfinksin duke ecur me njerëz që hyjnë në një formë shërbimi.

  Kafsha Totem e Sfinksit

  Nëse keni lindur me një totem sfinksi, ju janë një kundërshtar i denjë në çdo betejë të jetës. Ndërsa ju preferoni angazhimin mendor, nuk jeni më tepër se duhet të përdorni forcë fizike në kohë shtrëngimi. Fëmija Sfinksi është shumë i zgjuar dhe mjaft sfidues për prindërit e saj; ky është një shpirt rinor që e do shahun dhe lojërat e tjera të intelektit dhe planifikimit. Ata gjithashtu mund të gjejnë një rrugëdalje në sportet konkurruese për gjithë atë zjarr diellor.

  Njerëzit e sfinksit kanë një sens humori të çuditshëm. Nëse kërkon një favor, ata mund të thonë po me një kusht (zgjidhja e një gjëegjëze, ofrimi i një lojë fjalësh lojërash, etj.); ky është një model i koduar në ADN-në e Sfinksit. Ndërsa ndonjëherë duket si një lojë, është diçka shumë më e rëndësishme për Sfinksin. Detyra e tyre është të ruajnë sekretet. Duke folur për këtë, nëse keni nevojë për njëme besim se keni besim në çështjet private, kërkoni dikë me një totem të Sfinksit.

  Shiko gjithashtu: Bigfoot, Sasquatch, & Simbolika Yeti & Kuptimi

  Totemi i Sfinksit inkurajon artet, aventurat dhe shumë ushtrime mendore, në mënyrë që çdo përvojë të ketë thellësi dhe të integrohet në vetë shpirtin. Si një manifestim i Hathor, njerëzit me këtë Totem mund ta gjejnë veten të tërhequr nga kjo perëndeshë, ose në studime diellore të një lloji, duke përfshirë magjinë e diellit. Pavarësisht se çfarë, këta njerëz nuk i duan vendet e frikshme të ftohta. Jepuni atyre diellin dhe ata mund të bëjnë gjithçka.

  Ata me totemë sfinks kanë një anë të fortë erotike që mund të jetë shumë intensive për disa partnerë. Ata janë gjithashtu shumë mbrojtës ndaj të dashurve dhe atyre që kanë kapacitet më të ulët për vetëkujdes dhe siguri.

  Sphinx Power Animal

  Në angazhimin e një Sfinksi si një kafshë e fuqishme, mbani në mend se ka tre imazhe të Sfinksit dhe duhet të përqendroheni në atë që është më e përshtatshme për kërkesën tuaj. Criosphinx ka kokën e një Dashi, e cila e vendos atë nën ndikimin e Dashit. Androsfinksi është njerëzor dhe luan i diskutuar tashmë këtu. Ekziston edhe një Hierakosfinks me kokë skifteri dhe trup luani. Kjo krijesë përfaqëson Zotin egjiptian Horus që sundon qiellin.

  Si përgjithësi, komunikimi me Sfinksin ju ndihmon kur përpiqeni të mbani diçka të sigurt ose të ekspozoni një thesar të madh nëse shpresoni për këtë të fundit, jini gati për kthesa dhe kthesa së bashku. rruga. Kjo është natyra e Sfinksit dhe çdo lëvizjeka një qëllim.

  Kur keni nevojë për një ndërmjetës, përrallat na thonë se Sfinksi mund të udhëtojë mes mbretërive me mesazhe. Ajo është gjithashtu një shëruese.

  Kuptimi simbolik i sfinksit vendas të Amerikës

  Tregimet e vendasve amerikanë tregojnë kohë në të kaluarën e lashtë njerëzore ku njerëzit dhe kafshët ishin mjaft afër për t'u shndërruar në njërin ose tjetrin. Këta Shapeshifters shfaqen më shpesh në mitologjinë e fiseve veriperëndimore.

  Ne gjejmë gjithashtu njohuri për Hindën e Artë, e cila ka një kokë femre dhe një trup dre (ndryshe nga luani me të cilin jemi mësuar). Megjithatë, kjo tregon krijesa shpirtërore "të shkrira", të ngritura që kombinojnë atributet më të mira të dyve në një të shenjtë.

  Sfinksi si një simbol i kafshëve kelt

  Shumica e imazheve të Sfinksit në Traditat Kelte shfaqen në tumat e varreve etruske; kjo ndoshta ka lidhje me paraqitjen egjiptiane dhe greke të Sfinksit si një mbrojtës dhe kujdestar. Rilindja pa një ringjallje të statujave dhe artit që përshkruan Sfinksin.

  Ëndrrat e Sfinksit

  Ëndrrat e Sfinksit kanë një shumëllojshmëri interpretimesh të mundshme. Së pari, mund të përfaqësojë një pyetje pa përgjigje që të rëndon zemrën. Të them të vërtetën, ndoshta e dini përgjigjen, por nuk ju pëlqen. Së dyti, Phoenix mund të nënkuptojë një kohë në jetën tuaj kur keni disa momente "ah ha" që ofrojnë mençuri më të thellë.

  Nëse dikush po përpiqet haptazi të kontrollojë jetën tuaj, Sfinksi në ëndrra ju nxit të çliroheni. Atymund të jetë një lloj kërcënimi ose paralajmërimi, kështu që bëni planet tuaja me kujdes. Mos harroni se besimi fitohet.

  Historia na tregon se Sfinksi shfaqet në Zodiakun egjiptian pas vendosjes së ndikimeve greke. Datat për Sfinksin janë 27 dhjetor-25 janar. Të lindurit nën këtë shenjë janë shumë të adaptueshëm dhe kurioz . Ata kanë një ndjenjë krenarie dhe një sjellje mbretërore që vjen nga disiplina.

  Kuptimet simbolike të Sfinksit të Lindjes së Largët

  Azia Jugore dhe Lindore kanë të dyja krijesa të përbëra me kokë njeriu dhe trup luani. Këta quhen njeri-mace ose njeri-luan. Ajo që i veçon këto imazhe nga arkitektura e lashtë është se Lindja e Largët vazhdon traditën e Sfinksit.

  Arti budist, i ndikuar nga idealet helenistike, tregon Sfinksin, i cili mund të jetë sjellë në thembra të tregtarëve.

  Ngjashëm me Egjiptin dhe Greqinë, statujat e Sfinksit qëndrojnë të patundura në tempuj. Ndërsa besimtarët mbërrijnë në tempull, kalimi i Sfinksit i përgatit ata shpirtërisht për meditimet e tyre. Ndërsa brenda tempullit, Sfinksi qëndron roje duke vëzhguar të keqen.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi yjor & Kuptimi

  Në Indi, Sfinksi duket shumë si përshkrimet greke, por për të përmbledhur njeriun, luanin dhe zogun në një trup. Kjo formë u përdor nga Shiva për të penguar dhunën dhe për të mbrojtur besimtarët e tij.

  Kuptimet simbolike të sfinksitÇelësi

  • Autoriteti
  • Misteret
  • Mbrojtësi
  • Gegjëza
  • Fshehtësia
  • Shpirtërore
  • Forca
  • Transcendenca
  • Transformimi
  • Dituria

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.