Simbolika Gargoyle & Kuptimi

Jacob Morgan 04-10-2023
Jacob Morgan

Simbolika Gargoyle & Kuptimi

Doni të mbroni veten dhe atë që vlerësoni? Keni nevojë për pak qartësi në një situatë? Gargoyle, si një kafshë shpirtërore, totem dhe fuqie, mund të ndihmojë! Gargoyle ju mëson se si të shmangni negativitetin duke marrë një këndvështrim të ngritur! Zbulo thellë në simbolikën dhe kuptimin e Gargoyle për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju ndriçojë, fuqizojë dhe frymëzojë.

Shiko gjithashtu: Kuotat e Dragonfly & thënie

  Simbolika e Gargoylit & Kuptimi

  Ndryshe nga krijesat e tjera të çuditshme që dalin nga mitologjia, Gargoyles janë monstruozitete kimerike që shfaqen për herë të parë në dizajnet arkitekturore. Sipas njohurive, Gargoyles mbrojnë një vendndodhje dhe njerëzit në të nga negativiteti dhe shpirtrat e padëshiruar. Njerëzit i identifikuan Gargoyles si "Babewyns" gjatë Mesjetës, që do të thotë "Babuon." Etimologjia e Babewyns rrjedh nga frëngjishtja e vjetër "Babuin, " që do të thotë "grime." "Babewyns" rrjedh gjithashtu nga "Babuwynrie", që është një term në anglishten e mesme që do të thotë "diçka monstruoze."

  Gargoyles shpesh kanë fytyra të frikshme që duken për të tallur shikuesit dhe trupat e tyre të zgjatur e bëjnë pamjen e tyre fizike të çuditshme. Babuinët janë të mëdhenj, të fortë, mbrojtës dhe agresivë, të gjitha këto janë tipare që krijesa ndan me Gargoyle. Rishikimi i simbolizmit të babunit mund të sigurojë një pasqyrë shtesë.

  Etimologjia e fjalës "Gargoyle" zbulon më shumëkuptimet delikate të krijesës. "Gargoyle" rrjedh nga "Gargouille", që lidhet me "gurgulio ose arugula", që është latinisht për "fyt" ose "gull". Këtu, simbolika Gargoyle lidhet jo vetëm me zërin, por me çakrën e fytit ose "Vishuddha", që do të thotë "pastrim". Gargojlat shfaqen në grupe në struktura për të siguruar që çdo cep i ndërtesës të mbetet i pastër dhe i pandotur nga kushtet erozive. Chakra e fytit lidhet gjithashtu me aftësinë e dikujt për të shprehur veten dhe për të dëgjuar e dëgjuar të tjerët.

  Gargoyle shfaqet në pjesën e jashtme të një ndërtese si një gdhendje, bos ose grotesk. Një "bos" është një dëshirë për dru ose gur - Gargoyle mund të shfaqet si një zgjatje në gur ose material druri, duke i dhënë krijesës një pamje tre-dimensionale. Një "grotesk" është një krijesë në mit ose një qenie e imagjinuar. Ndonjëherë njerëzit i referohen groteskut si "Kimerë". Kur i referohemi Gargoyle, termi "Chimera" pasqyron se si krijesa është një përzierje e pjesëve të ndryshme të bashkuara në një qenie të vetme. Rishikimi i simbolikës dhe kuptimit të mitit Kimera mund t'ju ofrojë më shumë njohuri.

  Dizajnerët e ndërtesave shpesh vendosin Gargoyles në përfundime në mënyrë që të mund të shërbejnë për të drejtuar ujin jashtë dhe larg strukturës. Duke shërbyer si një grykë reshjesh, Gargoyle mbron strukturën duke parandaluar gërryerjen e mureve të ndërtesës, tullave dhe llaçit dhe themelet e saj. Një lugkalon nëpër shpinën e krijesës dhe del nga goja për të lejuar që uji të derdhet. Qëllimi i Gargoyles i lidh ato me simbolikën në lidhje me mbrojtjen, mbrojtjen, parandalimin dhe kushtet që kërkojnë mirëmbajtje afatgjatë. Duke shërbyer si burim reshjesh, Gargoyle gjithashtu ka lidhje me Elementin e Ujit. Së fundi, uji që del nga goja e Gargoyle simbolizon shprehjen e emocioneve dhe ëndrrave.

  Gargoyle nuk është vetëm funksionale, por është edhe zbukuruese. Trupi i krijesës është një përzierje e kafshëve të botës reale dhe të imagjinuara, por bisha mund të ketë edhe tipare njerëzore. Pjesët e ndryshme që krijojnë pamjen fizike të Gargoyle kërkojnë konsideratë pasi pjesët individuale mund ta lidhin atë me elementë të tjerë ose të ofrojnë më shumë njohuri në mënyrën e kuptimit dhe simbolizmit. Për shembull, një Gargoyle me krahë ka lidhje me Elementin e Ajrit, ndërkohë që e bën krijesën të përfaqësojë intelektin dhe fluturimin e ideve.

  Vizuale mahnitëse, Gargoyle shërben për të tërhequr shikuesit dhe për të frymëzuar frikë ose habi. Këto kafshë tërheqëse vizualisht dalin nga çatia e një ndërtese. Pozicioni i lartë i Gargoyle nga lart e bën krijesën një simbol të shikimit të gjithçkaje, vëzhgimit, perspektivës së gjerë dhe mendjes së lartë.

  Kafsha shpirtërore Gargoyle

  Nëse Gargoyle vjen si kafsha juaj shpirtërore, ka ardhur për t'ju treguar se si të komunikoni më mirë. Urtësia e Gargoyle përfshin se si të dëgjosh çfarëtë tjerët thonë kur flasin, por edhe si të deshifrojnë shenjat joverbale që ofrojnë. Gargoyle të ndihmon të thuash atë që do të thuash me gjithë intensitetin në të cilin dëshiron të shprehesh.

  Gargoyle hyn në jetën tënde kur ndjen se po përballesh me kushte monstruoze. Nëse jeni duke kaluar nëpër një provë traumatike, Udhëzuesi juaj i Shpirtit të Kafshëve ju vjen në mbrojtje. Gargoyle ju mbështet derisa të jeni mjaftueshëm të fortë për të mbrojtur veten nga një sulm negativiteti.

  Gargoyle Totem Animal

  Nëse keni Gargoyle si një Totem lindjeje, ju jeni elokuent dhe nuk e keni problem të shprehni se si ndiheni. Ju e doni ujin, kështu që koha në plazh, noti, zhytja në skuba, shëtitja me varkë dhe skijimi në ujë ka të ngjarë në listën tuaj të gjërave të preferuara për të bërë. Njerëzit Gargoyle Totem janë të kujdesshëm dhe të dashuruar thellë; ata janë gjithashtu të ashpër në mbrojtjen e atyre që duan, atë që vlerësojnë dhe bindjet e tyre.

  Njerëzit me një Totem Gargoyle janë ëndërrimtarë, imagjinarë, emocionues dhe intuitivë. Shumë njerëz me Gargoyle Totem Animal i duan artet krijuese, veçanërisht muzikën, pasi ata shijojnë zbaticën dhe rrjedhën e notave muzikore duke punuar së bashku në harmoni të shkëlqyer.

  Gargoyle Power Animal

  Thirrni Gargoyle si një kafshë të fuqishme nëse keni nevojë për mbështetje për të parë një situatë nga një këndvështrim tjetër. Kur keni një investim emocional në një marrëdhënie, ndjenjat tuaja mund t'ju verbojnë që të mos shihni atë që keniduhet parë. Gargoyle mbërrin si një aleat i kafshëve për t'ju ndihmuar të konsideroni situatën tuaj nga një këndvështrim tjetër. Krijesa do t'ju mbështesë në arritjen e një këndvështrimi objektiv, në mënyrë që të merrni pamjen më të gjerë.

  Thirrni Gargoyle kur dëshironi të siguroni sigurinë e investimeve tuaja financiare ose të mbani të sigurt atë që keni ndërtuar nga rreziku. Gargoyle ju mbështet në mbrojtjen e asaj që është e juaja. E njëjta Kafshë Fuqie ju ndihmon të bllokoni energjitë negative ose njerëzit që të hyjnë në jetën tuaj dhe hapësirën e shenjtë.

  Afrikan & Kuptimet simbolike evropiane të Gargojlit

  Egjiptianët e lashtë gjithashtu kishin Gargoyle në disa nga strukturat e tyre, por shpesh ato përbëhen nga pjesë të ndryshme të kafshëve. Grykat ishin koka luani për shkak të egërsisë së bishës. Të njëjtat Gargojle ishin në tempuj në Greqinë e Lashtë, më së shumti në Tempullin e Zeusit, i cili përmbante 39 ujëra me kokë luani. Në të dyja rastet, Gargoyles janë mbrojtës të strukturave fizike, por janë gjithashtu krijesa të fuqishme që mbajnë larg çdo negativitet.

  Në të gjithë Evropën e lashtë, veçanërisht në vende si Franca, Spanja, Britania dhe Irlanda e Madhe, atje janë groteska mbi ndërtesat e identifikuara si Sheela na koncerte: Një imazh i një femre me një vulvë të hapur. Imazhi ishte në përdorim si një formë magjie apotropaike për të shmangur ndikimet negative.

  Kuptime simbolike franceze Gargoyle

  Tregime rreth Shën Romanitdalin nga Franca rreth viteve 631 deri në 641 p.e.s. Shenjtori i shpëton njerëzit e Rouen-it nga një krijesë e ngjashme me dragoin e quajtur "Goji" ose "Gargouille". Ishte një krijesë që merrte frymë nga zjarri, me qafë të gjatë, luspa dhe krahë si lakuriq nate. Shenjtori e shkatërron përbindëshin duke e djegur, por koka dhe qafa mbeten. Pastaj ai vendos mbetjet e krijesës në pjesën e jashtme të një kishe të re për të trembur shpirtrat e këqij. Përralla tregon se si Gargoyle bëhet një simbol i mbrojtjes që del nga ndërtesat, duke e lidhur gjithashtu Gargoyle me simbolizmin e Dragoit.

  Gargoyle Dreams

  Gargoyle në ëndrra shpesh simbolizojnë pastërtinë ose nevojën për të pastruar diçka. Nëse shihni ujë që derdhet nga goja e një Gargoyle, merrni parasysh fjalët që përdorni dhe mënyrën se si po e shprehni veten përmes gjuhës së trupit ose shenjave delikate. Nëse shihni Gargoyle pa ujë që derdhet prej tij, mund të nënkuptojë një humbje të fjalëve ose një ngjarje ku keni vështirësi të shprehni mendimin tuaj.

  Gargoyles shumë sipër jush simbolizon që gjërat së shpejti do të përmirësohen ose do të shikojnë lart. Nëse jeni në çati duke parë nga lart një Gargoyle, ëndrra mund të tregojë për një periudhë ku do t'ju duhet të merrni një pamje më të madhe ose të ndryshoni këndvështrimin tuaj. Nëse bie shi kur shihni Gargoyles në ëndërr, kjo sugjeron që së shpejti mund të përjetoni një katarsis.

  Kuptimet simbolike të Gargoyle të Lindjes së Largët

  Në arkitekturën japoneze, një Onigawara ose “ogretjegull” është një element dekorativ dhe mbrojtës që ndërtuesit shtojnë në çatinë e një strukture. Figura është një statujë ose një pllakë çatie që paraqet imazhin e një "Oni" që do të thotë "Ogre" ose një krijese alternative të egër. Ndonjëherë Onigawara shfaqet në tempujt budistë. Shachihoko ose Shachi gjithashtu e ka origjinën nga folklori japonez, i cili është një krijesë mitike që paraqet trupin e një krapi dhe një kokë tigri. Onigawara sjell shi, kështu që zbukurimet e çatisë në formën e bishës duhej të parandalonin zjarrin që të shkatërronte ndërtesën.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të Gargoyle

  • Kimera
  • Groteske
  • Kujdestaria
  • Paradoksi
  • Prakticiteti
  • Mbrojtja
  • Zëri i shenjtë
  • Tregimi
  • Çakra e fytit
  • Elementi i ujit
   • Merr Arkën!

    Hapni intuitën tuaj në mbretërinë e egër dhe lironi veten tuaj të vërtetë! Klikoni për bleni kuvertën tuaj tani !

    Shiko gjithashtu: Simbolika e lopës & Kuptimi

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.