Simbolizmi Ram & Kuptimi

Jacob Morgan 03-10-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i dashit & Kuptimi

Rami është një dele mashkull, por ajo që është interesante është të vëzhgosh se si Rami dhe Delja kanë vlera simbolike të ndryshme. Dashi është i fortë, i fortë dhe disi i pacipë. Delet janë të buta, të ëmbla dhe (mirë) "dele". Merrni parasysh frazat si "përplasja me shpejtësi përpara" kundrejt "i butë si qengj" dhe do të merrni pamjen. Ekuilibri midis Ramit dhe Deleve luan në kuptimin e tyre shpirtëror dhe në mënyrën se si Aleati i Kafshëve prezantohet.

  Simbolizmi i dashit & Kuptimi

  Rreth 10,000 vjet më parë Delet u zbutën për herë të parë në Azinë Qendrore. Ka mbi 1 miliard dele në mbarë botën me Kinën që ka popullsinë më të madhe. Ata janë shumë shoqërorë, kullosin së bashku me pak bujë, përveç në sezonin e çiftëzimit kur Dashi bëhet dominues. Këtu shohim një shembull ku ndahen sjelljet e deleve dhe të dashit. Rami do të luftojë për bashkëshortin e tij, ndërsa Dele tregon një dashuri shumë më të butë. Ata drejtohen më lehtë se Desh në një tufë.

  Arti i tjerrjes së leshit erdhi shumë më vonë rreth 3500 pes. Delet shtëpiake nuk mund të heqin natyrshëm petkun e tyre të dimrit. Pra, pa qethje, palltot thjesht rriten dhe rriten, duke krijuar dele të mbinxehura në muajt e verës. Ata nuk mund të lëvizin aq shpejt me gjithë pjesën më të madhe, duke i bërë ata të prirur ndaj grabitqarëve. Njerëzit marrin rreth 8 kilogramë lesh nga rritja e një viti, dhe Delet mund të freskohen! Është një marrëdhënie harmonike kur bëhet siç duhet.

  Delet kanëlidhjet me Clairvoyance sepse kanë një fushë vizioni 300 gradë. Mos u rrëmbeni atyre. Ata do t'ju shohin pa e kthyer kokën. E vetmja herë kur shikimi i tyre dëmtohet është kur ata disi janë përmbysur. Një dele në shpinë nuk mund të ngrihet, kështu që nëse e shihni një të tillë, ndihmoni nëse është e sigurt për ta bërë këtë!

  Brirët e një dashi janë një tipar kryesor fizik i bërë nga keratin dhe kocka. Ata spirale nga jashtë, një shenjë e lashtë për spiritualitetin dhe ciklet e jetës. Megjithatë, ato janë gjithashtu një armë efektive. Forca dhe mbrojtja janë ndër atributet e Ramit.

  Delet dhe deshi njësoj na mësojnë rëndësinë e të qenit të sigurt në gjithçka që bëjmë. Ata kanë ekuilibër të mahnitshëm, kanë nevojë për pak hapësirë ​​për një bazë të fortë midis shkëmbinjve. Delet gravitojnë natyrshëm në parvazët e shmangura nga kafshët e tjera për siguri. Dhe pikërisht kur ju mendoni se ata do të gabojnë, ata lëvizin në një pozitë tjetër.

  Një thelb i bukur i simbolizmit të Deleve vjen tek ju nga një përrallë për fëmijë e quajtur Luani dhe Delja. Në tregim, Dashi ose Delja mbetet i sjellshëm me kafshët që qeshin ose e nënçmojnë atë. Krijesa qëndron e fortë përballë një dhunuesi pa dhunë.

  Pastaj është Delja e Zezë që shquhet si një shembull i dobët për të tjerët, shpesh përmes mosbindjes që përfundon me dëm. Ose, merrni parasysh "veshjet e deleve" - ​​një mësim që tregon se si një person si Delja e Zezë nuk mund ta fshehë përgjithmonë natyrën e tij të vërtetë. Së fundi, fraza"goditja e Ramit" tregon një angazhim të plotë për të kapërcyer çdo pengesë me të cilën përballemi.

  Kafsha shpirtërore e Ramit

  Kini parasysh nëse është një Ram ose Dele që hyn në vetëdijen tuaj. Të dy mbajnë mesazhe të vlefshme, por të ndryshme për shqyrtimin tuaj. Kafsha shpirtërore e deleve është e butë, duke iu afruar me delikatesë meditimeve tuaja. Ka një energji të ëmbël të bollshme, ajo që ju inkurajon të rilidheni me rininë tuaj dhe gëzimet në të. Kafsha shpirtërore e deleve jep durim kur je i frustruar, inkurajim kur je i dëshpëruar dhe rinovon nder kur ndihesh i tunduar të humbasësh gjithashtu.

  Nëse je në një lidhje, Guide Sheep Spirit mund do të thotë që ju ose partneri juaj nuk jeni të prekshëm dhe transparent. Çiftet ndonjëherë e kanë të vështirë të besojnë dhe të lirohen bazuar në përvojat e kaluara. Delet thotë se merreni ngadalë me njëra-tjetrën, por hapuni më shumë.

  Kur Rami vjen si kafsha juaj shpirtërore, është një forcë e vërtetë e natyrës. Rama nuk është me zemër të dobët. Ai do të hyjë pa asnjë dyshim për praninë e tij. Çfarëdo që po ndodh, ecni përpara me guxim dhe besim. Ju mund të përballeni me çdo pengesë me energjinë e Ramit pranë jush.

  Rami është një krijesë e vitalitetit, pjellorisë, frikës, vendosmërisë dhe mashkullores së shenjtë. Si vetja, cilët elementë të Kafshëve të Shpirtit Ram flasin më shumë për situatën tuaj aktuale. Përqafoni gjallërinë e Ramit për çdo detyrë që po ndërmerrni.Ai është aty për t'ju ndihmuar të arrini majat e përsosmërisë.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i rakunit & Kuptimi

  Si Kafsha Dele dhe Shpirti Ram pasqyrojnë një lloj fillimi të ri për ju. Ndryshimi është në horizont, ndaj përgatituni. Hidhni hapa të guximshëm përpara dhe qëndroni të palëkundur. Dije kur është më mirë t'i thërrasësh kafshës shpirtërore për çfarëdo tipari që dëshiron të evokosh.

  Kafsha Ram Totem

  Ka disa ngjashmëri midis individëve të lindur me një Kafshë Dele ose Ram Totem. Të dy shfaqin shpikje, një kthesë filozofike dhe përulësi. Njerëzit e deleve janë të butë, ndërsa njerëzit Ram janë më kokëfortë dhe më të ruajtur.

  Nëse Totemi juaj i lindjes është Dele, ju gjithmonë kërkoni mënyra për të ndihmuar të tjerët. Ju merrni parasysh nevojat e të gjithëve. Në mjediset e grupit, ju jeni shëruesi që mëson faljen dhe ofron një zgjidhje praktike për rivendosjen e harmonisë.

  Konflikti nuk ju përshtatet dhe është më mirë ta shmangni atë. Megjithatë, kur paraqiteni me një situatë kaotike, ju mbeteni të ftohtë dhe të ekuilibruar. Duhet shumë për t'ju rrëzuar nga këmbët. Zakonisht ju mund t'i dalloni këto probleme shumë kohë përpara se të ndodhin dhe të përpiqeni t'i rregulloni ato menjëherë dhe jo më vonë kur gjërat përkeqësohen.

  Kur Totemi juaj i lindjes është një Dash, ju keni ide madhështore gjithnjë në zhvillim. Ju shikoni botën e mundësive atje dhe dëshironi të kapni secilën prej tyre. Ti mendon i madh, jeton i madh dhe vepron I MADH.

  Të ecësh me Ramën do të thotë të jesh i ashpërkarakter. Ju mund të jeni kokëfortë me mendimet tuaja. Ju jeni gjithashtu të vullnetshëm kur dikush përpiqet t'ju shtyjë për një veprim ose zgjedhje specifike.

  Ram Power Animal

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi Phoenix & Kuptimi

  Kërkoni Kafshën tuaj të Deles ose Ram Power Animal kur ju janë në territor të rrezikshëm dhe duhet të ruani ekuilibrin tuaj me kaq kujdes. Është një kohë për të parë se ku ecni (ose jo). Delja dhe Rami e dinë rrugën nëpër të çarat, kështu që ju lëvizni të sigurt dhe me siguri.

  Thirrni delen tuaj të brendshme ose kafshën e fuqisë Ram kur mendoni se e keni humbur rrugën shpirtërisht. Në njëfarë mënyre ju e keni humbur veriun e vërtetë. Ram ju ndihmon të rifitoni etikën dhe moralin bazë duke mbështetur rritjen dhe aktualizimin personal. Vetëm për shkak se keni dalë nga shtegu nuk do të thotë që nuk mund të ktheheni dhe të gjeni tregues rrugësh në shkretëtirë.

  Ju mund të merrni parasysh të thërrisni një kafshë të fuqisë qengji kur është e këshillueshme të tërhiqeni. Qengjat janë të rezervuar dhe të qetë. Ata na kujtojnë se mund të dëgjojmë zërin e Shpirtit në momentet kur gjithçka është e heshtur. Kështu që largohuni nga zhurma, komunikoni me Qengjin dhe rinovoni paqen tuaj të brendshme.

  Ram Global Meanings

  Në të gjithë mitologjinë botërore, ju gjeni simbolizmin e deleve dhe dashit të shtuara në mënyrë të lirshme në përzierje. Dashi ishte një aspekt ose i shenjtë i Zeusit në Greqi, Indrës në Indi, Ea në Ball dhe Hermesit në Romë. Përshkrimet e Zotit të lashtë egjiptian, Amun Ra treguan se ai kishte një kokë Ram, një krijesë e nderuar përburrëri. Dhe në Skandinavi, Thor ka Rams duke tërhequr karrocën e tij duke ilustruar forcën, vetëm për të përmendur disa.

  Ram Dreams

  Të shohësh një Dash në plan të parë të ëndrrave të tua tregon se aftësitë e tua drejtuese janë mbresëlënëse. Përdoreni dhuratën me mençuri. Nëse Rami është i zi, merrni një moment për të ekzaminuar ambiciet tuaja dhe ndiqni rrugën më të mirë si në aspektin e përditshëm ashtu edhe shpirtëror.

  Nëse Rami në ëndrrën tuaj qëndron afër, ai mund të portretizojë një figurë të rëndësishme mashkullore në jetën tuaj. Shikoni për imazhe të tjera në ëndërr për më shumë informacion. Për shembull, nëse dashi duket i shqetësuar, ndoshta ka dikë me të cilin po grindeni dhe keni nevojë për pajtim.

  Të kapni një Dash në ëndërr është një ogur pozitiv. Së shpejti do të kapërceni një pengesë të frikshme. Nga ana tjetër, nëse një Dash ju godet me brirë, përgatituni për një debat.

  Ëndërrimi i një dash të premten në mbrëmje është një shenjë e mirë për biznes. Një avancim ose përmirësim profesional është në rrugën e tij.

  Delet në ëndrra janë pararojë e lumturisë dhe prosperitetit. Nëse Delja është e bardhë e pastër, një foshnjë është në rrugë, duke sjellë përmbushje për shumë njerëz.

  Një dele e zezë që shfaqet në ëndrrën tuaj është një shenjë e fatit të keq. Kur qëndron mes jush dhe partnerit tuaj në ëndërr, dikush po përpiqet të hyjë mes jush.

  Mbajtja e një dele me butësi në duar tregon se keni një qëllim të qartë në mendje dhe po shkoni në drejtimin e duhur . Gjërat do të ecin pa probleme.

  KurDelet ju rrethojnë në ëndërr, ajo përfaqëson shërimin.

  Dash në Astrologji & Shenjat e Zodiakut

  Delet ose Dashi shfaqen në dy Sisteme të ndryshme Astrologjike - Zodiakun Perëndimor dhe në Astrologjinë Kineze. Në Perëndim, Dashi është e para nga 12 shenjat e lindjes, të quajtur Dashi. Marsi qeveris këtë shenjë, duke treguar forcë, vrull, vullnet dhe besim të madh. Shenja e Dashit mbërrin në pranverë, stina e rinovimit dhe fillimeve të reja.

  Në Astrologjinë Kineze, nëse keni lindur në Vitin e Deles ose Dashit, jeni të ndjeshëm dhe këmbëngulës. Zakonisht, njerëzit e lindur në Vitin e Deleve kanë një jetë të lumtur familjare, siguri, paqe dhe miqësi të qëndrueshme. Delet gjithashtu duan të mësojnë gjëra të reja.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të dashit

  • Veprimi (Dash)
  • Shkëlqimi (të dyja)
  • butësi (dele)
  • Hyjnor mashkullor (Dash)
  • Fillime të reja (të dyja)
  • Jo dhunë (dele)
  • Pushteti (Ram)
  • Vetëpohim (Ram )
  • Vetëndërgjegjësimi (Dele)
  • Besimi (Delet)
  • Birësia (Dash)
  • Cenueshmëria (Dele)

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.