Simbolizmi i gjirafës & Kuptimi

Jacob Morgan 01-08-2023
Jacob Morgan

Simbolizmi i gjirafës & Kuptimi

Simbolizmi dhe kuptimi i gjirafës janë të spikatur në kulturën afrikane. Megjithatë, Gjirafa Spirit ka shtrirë gjithashtu ndikimin e saj në mbarë globin.

A duket se i dini gjërat vetëm në bazë të intuitës suaj? Dëshironi të futeni në botën e njohurive të arritshme vetëm përtej velit? Gjirafa, si një Shpirt, Totem dhe Kafshë Fuqie, mund të ndihmojë! Gjirafa ju mëson se si të rritni vetëdijen tuaj psikike për të marrë përsipër ato detyra të larta duke mbajtur kokën lart. Thelloni thellë në simbolikën dhe kuptimin e gjirafës për të zbuluar se si ky Udhëzues i Shpirtit të Kafshëve mund t'ju mbështesë, ndriçojë dhe lartësojë.

  Simbolizmi i gjirafës & Kuptimi

  Simbolizmi dhe kuptimi i gjirafës ngjallin imazhe të njerëzimit që përpiqet të bashkohet me Hyjnoren.

  Gjirafa e butë, me qafën e saj të gjatë që arrin në qiej, simbolizon aftësia për të parë të ardhmen dhe për të marrë gjëra që duken të paarritshme. Kur jeta juaj është kaotike, Gjirafa ju kujton të mbani kokën lart dhe të shmangni përfshirjen në debate të panevojshme; Si një Aleat i Kafshëve, Gjirafa ju inkurajon të "marrëni rrugën e lartë". Krijesa nënkupton gjëra që frymëzojnë dhe ngrenë energjitë ose Shpirtin tuaj.

  Ka pak gjëra që provojnë një kërcënim për këtë krijesë gjigante pasi ajo arrin një lartësi të madhe deri në tetëmbëdhjetë këmbë; E vetmja dobësi e gjirafës është nevoja për të vënë kokën në ujë për të pirë. Është njëdhe vetëdija hyjnore.

  Sigurisht, qafa e zgjatur e gjirafës i jepet vetes që kjo kafshë të jetë subjekt i shumë miteve rreth evolucionit të saj nga një krijesë me qafë të shkurtër në kafshën që njohim sot. Disa tregime thonë se gjirafat evoluan për të arritur ushqimin më lart nga toka ku kishte më pak konkurrencë. Të tjerë thanë se qafa e gjatë e gjirafës ishte rezultat i ndërhyrjes hyjnore. Sipas llogarive të tjera ende, gjirafa ishte kafsha e fundit e krijuar dhe u formua nga pjesët e mbetura të kafshëve të tjera. Kjo shpjegon ngjashmërinë e Gjirafës me Leopardin, Devenë dhe krijesat e tjera.

  Një shëmbëlltyrë përdor gjirafën si një shëmbëlltyrë që shpjegon rëndësinë e të pasurit një ndjenjë qëllimi. Sipas kësaj historie, gjirafa ishte dikur e vetmja kafshë të cilës nuk iu dha një qëllim dhe kjo ishte një shkak për grindje. Por një ditë, qafa e tyre e gjatë dhe ndërtimi i pazakontë bëri që gjirafa të arrinte ushqimin e nevojshëm për të ndihmuar kafshët e tjera të mbijetonin. Kështu, nëse Gjirafa Spirit po punon me ju, mund të jetë koha për të eksploruar se si talentet dhe aftësitë tuaja unike mund të përfitojnë komunitetin. Nëse jeni ndjerë ndonjëherë i huaj për të qenë ndryshe, Gjirafa ju kujton se dhuratat tuaja unike janë në fakt pikat tuaja të forta.

  Populli Shona në Afrikën Jugore kanë një mit të krijimit të të gjitha kafshëve. Pasi ishte gjallë, Zoti filloi t'u fliste krijesave. Gjirafa, Twiga, shtriu qafën aq sa mundi për të dëgjuar gjithë Hyjnorenfjalët. Perëndia ishte mjaft i kënaqur dhe ia bëri qafën edhe më të gjatë, në mënyrë që ajo të mund të vazhdonte t'i dëgjonte me lehtësi fjalët e Tij. Përpjekja shtesë sjell shpërblime shtesë.

  Tregime të ngjashme nga Afrika e pikturojnë gjirafën si një hero paqësor dhe fisnik që shpëton të tjerët nëpërmjet përdorimit të qafës së tij unike të gjatë. Në një histori për një familje zogjsh që kishin ndërtuar folenë e tyre në një pemë që kërcënohej nga një zjarr në rritje, zogjtë thirrën për ndihmë. Por asnjë nga kafshët e tjera nuk ishte e përshtatshme për të shpëtuar folenë e tyre, me zogjtë e tyre brenda, nga zjarri që përparonte.

  Përveç, ju e keni marrë me mend, gjirafë.

  A jeni ju ai që jeni gjithmonë duke marrë telefonata në orën 3 të mëngjesit nga miqtë në nevojë? Supozoni se keni një natyrë të dhembshur, paqësore dhe jeni gjithmonë duke iu përgjigjur krizave të të tjerëve. Në atë rast, Gjirafa mund të jetë duke punuar me ju për të shprehur dhembshuri dhe për të zgjatur shërimin duke përdorur dhuratat tuaja unike. Në këtë drejtim, Gjirafa është e lidhur me mëshirën dhe dhembshurinë.

  Simbolizmi i Lindjes së Largët të Gjirafës

  Në shekullin e 17-të, gjirafat u transportuan në Kinë si dhurata për fisnikërinë. Ata shiheshin si paralajmërues magjikë të fatit të mirë dhe të lidhur me një periudhë të begatë dhe të suksesshme. Si të tillë, sundimtarët përdorën simbolikën e gjirafës për të projektuar statusin e tyre dhe për t'i përdorur ato si një emblemë paqeje dhe prosperiteti. Sundimtarët që kishin një gjirafë u bekuan me dhurata hyjnore. Por nëse sundimtari shkonte shumë larg, gjirafa u kthye në një ogure humbjes.

  Gjirafa lidhet me Zheng He, admiralin kinez që prezantoi i pari gjirafën në Kinë. Në këtë kulturë, lidhja midis gjirafës dhe hyjnores, e ilustruar nga qafa e gjatë, konsiderohej gjithashtu si një ogur që sundimtarët kishin ose një bekim hyjnor për të mbretëruar ose do të rrëzoheshin në humbje.

  Në përmbledhje. , Gjirafa u mirëprit si një simbol i individualitetit dhe lirisë në Lindjen e Largët. Kjo krijesë mund të shihte të gjithë botën pa asnjë pengesë. Nëse vini me përulësi në Shpirtin e gjirafës dhe kërkoni çlirim, ai mund ta japë atë. Ose, mund të japë urtësinë për të bërë ndryshimet e nevojshme për të arritur qëllimin tuaj dhe për të vepruar me vullnetin tuaj.

  Simbolizmi kelt i gjirafës

  Gjirafa nuk është një kafshë domethënëse në simbolikën kelt për arsye të dukshme . Ne mund të imagjinojmë se çfarë do të kishin menduar njerëzit e hershëm keltë nëse do të kishin hasur në një gjirafë, një qenie pa dyshim e çuditshme dhe larg shtëpisë.

  Megjithatë, ne mund të krijojmë lidhje midis simbolikës së gjirafës dhe elementëve të tjerë të dijes kelte. Nëse ndiheni të detyruar të punoni me energjinë dhe simbolikën e gjirafës, merrni parasysh natyrën e butë, të madhe, efikase, të shkathët dhe mbrojtëse të kafshës.

  Ndoshta, atëherë, gjirafa do t'ju vendosë në mendësinë e krijesave që gjenden më shpesh në dijet kelte si njëbrirëshi apo edhe kafshë mashtruese si Lepuri.

  Pse mashtrues?

  Sepse pavarësisht ngamadhësia e madhe, Gjirafa nuk ka gjasa të sjellë dëm. Nëse nuk jeni një bimë e shijshme. Lidhja midis qafës së gjatë të gjirafës dhe aftësisë për të parë në sfera të ndryshme mund të lidhet gjithashtu me parashikuesit e mëdhenj ose ndërruesit e formës së dijes keltike, edhe pse kjo kafshë nuk u gjet në mënyrë specifike në tokat kelt.

  Kuptimi i tatuazhit të gjirafës

  Gjirafa e këndshme krijon një tatuazh mbresëlënës. Për disa, krijuesi nënkupton harmoninë, fatin e mirë dhe pajtimin. Për të tjerët, portreti i gjirafës mund të veprojë si një kujtesë për të mbajtur një këmbë në tokë, edhe kur eksploroni qiejt. Nuk ka dyshim se Gjirafa është një përfaqësim pothuajse universal i lidhjes midis Shpirtit dhe Materialit, midis Hyjnores dhe njerëzimit.

  Ju mund të dëshironi të konsideroni një tatuazh gjirafë si një emblemë të qëndrueshme të njohjes së kufijve tuaj. Shtrije qafën vetëm deri tani. Edhe gjirafa mund të mbytet nëse ka ujë të mjaftueshëm.

  Përtej kësaj, gjigandi i butë simbolizon dhembshurinë, përkushtimin dhe butësinë. Ju mund të shikoni përmes syve të tij, përtej këtij momenti, dhe të përqafoni intuitën. Ju nuk jeni të kufizuar nga ajo që mund të shihni në kuptimin fizik.

  Fakte mbi gjirafën

  Një nga mënyrat më të mira për të njohur çdo kafshë shpirtërore është duke mësuar më shumë për homologun e tyre tokësor. Me gjirafën, do të fillojmë me të dukshmen. Ata janë gjitarët më të gjatë në tokë dhe mund të rriten deri në 18 metra të gjatë (si është moti atje lart?) Për të gjithëndikimi i tyre mbresëlënës, këto janë kafshë të ëmbla që nuk ndiejnë nevojën për të përdorur madhësinë e tyre për asgjë, veçse për të ngrënë, veçanërisht gjethe, manaferra dhe degë nga pemët e preferuara.

  A e dini se pemët kanë gjithashtu një kuptim? Klikoni këtu për të mësuar rreth simbolizmit të pemës & Do të thotë!

  Kërmues kundër diellit?

  Gjuha e errët e gjirafës e mbron atë nga djegia nga dielli! Kjo krijesë përdor gjuhën e saj për të mbledhur ushqim. Duke vepruar kështu, ai merr shumë ekspozim nga drita. Pra, kjo ngjyrosje ka kuptim të përsosur. Pyete veten nëse e ke "vesh" mbrojtjen e duhur kur je në pozicione të nxehta jashtë vëmendjes.

  Le të përzihemi!

  Lidhur me dinamikën e grupit, Gjirafa i ka deri në një art të bukur. Ata janë krijesa tepër sociale që kalojnë kohë me grupe prej 10-20 (të quajtura Kullë) rregullisht. Ata do të përzihen dhe përzihen pa problem me Kullat e tjera gjatë gjithë ditës. Territorializmi nuk ka vend në shoqërinë e tyre. Gjirafa Spirit i përmbahet motos: jeto dhe lëre të jetojë.

  Një kafshë e përbërë

  Në një moment të historisë, njerëzit mendonin se gjirafa ishte një kryqëzim midis një deveje dhe një leopard. Mes njollave dhe formës së gjirafës, kjo lidhje kishte meritën. Ju mund t'i konsideroni energjitë e këtyre dy kafshëve si pjesë të gjirafës. Deveja përfaqëson qëndrueshmërinë, vetë-mjaftueshmërinë dhe mençurinë. Leopardi simbolizon fuqinë, guximin dhe vendosmërinë.

  SpotMë

  Njerëzit kanë shenja gishtash, gjirafa ka njolla. Modeli i tyre është unik. Përveç ndarjes së tyre nga njëra-tjetra për t'u njohur, njollat ​​kanë enë gjaku poshtë tyre që rregullojnë nxehtësinë e trupit të Griaff. Pra, fitoni pikat tuaja dhe jini plotësisht JU.

  Factoid: Dita Botërore e Gjirafës është 21 qershori çdo vit. Pse? Sepse është dita më e gjatë e vitit!

  Thëniet e gjirafës & Idioma

  "Ndonjëherë përballja me mundësinë është si të shikosh gjunjët e një gjirafe".- Laurie Beth Jones.

  "Është një gjë tepër e vështirë të rrëzosh një gjirafë. Ata mund të vrasin një luan me një goditje të vetme nga këmbët e tyre.” – Joanna Lumley

  Gjirafat janë një metaforë e mirë edhe për nxënësit e zjarrtë, sepse ato mbajnë kokën lart dhe një ditë shpresojmë që nxënësit tanë të bëhen të rritur të gjatë, elegantë dhe fisnikë. – Paul Sevigny, PhD

  Ëndrrat e gjirafës

  Çfarë simbolizon një gjirafë kur shfaqen me hijeshi në një ëndërr?

  Ëndrrat për gjirafat shpesh vënë në dyshim perspektivat tuaja aktuale për një person apo situatë. Nëse pikëpamjet tuaja janë shumë të ngushta, do të humbisni diçka të rëndësishme. Përndryshe, ju mund të ndërmerrni rreziqe të pajustifikuara që kërkojnë një shqyrtim më të madh.

  Kur fokusoheni në qafën e gjirafës, ëndrra juaj mund të tregojë një situatë në jetën tuaj të zgjuar ku ndiheni deri në qafë në vështirësi. Imazhet e ëndrrave mund të simbolizojnë gjithashtu nevojën për të hequr dorë nga gjithçka tjetërkurseni qafën kur përballeni me kushte të vështira.

  Shiko gjithashtu: Simbolizmi i harabelit & Kuptimi

  Nëse gjirafa po godet diçka, ëndrra juaj parashikon një kohë kur duhet të mbroni veten ose të tjerët përreth jush. Sigurohuni që të keni parasysh sasinë e forcës që përdorni kur pohoni veten. Mbani mend, goditja e gjirafës ka një ndikim të fuqishëm dhe të qëndrueshëm.

  Nëse shihni një gjirafë të vogël në ëndërr, ju po përparoni në një nivel emocional ose shpirtëror, por ka ende vend për rritje. Një gjirafë e vogël simbolizon gjithashtu një përpjekje ose udhëtim të gjatë ku do të keni fat të mirë përballë sfidave ose pengesave.

  Mësoni më shumë rreth shpirtit të gjirafës duke lexuar Po sikur të ëndërroni për një gjirafë? në !

  Gjirafa në Astronomi

  Ka një plejadë të zbehtë dhe të madhe në qiellin verior të quajtur Camelopardis, Gjirafa. Ajo u prezantua për herë të parë si një formë e njohur rreth vitit 1612 nga një astronom holandez. Ashtu si me shumicën e yjësive, ajo ka një histori të pasme.

  Në agimin e krijimit, çdo kafshë kishte një detyrë, megjithatë, Gjiraferës nuk i ishte caktuar një - diçka që do ta bënte atë vërtet unik. Një ditë Gjirafa vuri re se Dielli po zhdukej në qiej dhe mendoi se ndoshta një udhërrëfyes do ta zgjidhte problemin. Kështu ndodhi që Gjirafa shikonte qiellin, duke e udhëhequr diellin që të mos humbiste kurrë. Detyra e tij u krye aq mirë sa yjet u vendosën në qiell për nder të gjirafës. Sot, ajo plejadë mban emrin eKryqi i Jugut.

  Çelësi i kuptimeve simbolike të gjirafës

  • Lutja
  • Fleksibiliteti
  • Intuitë
  • Rritja personale
  • Lidhjet hyjnore
  • Mundësi të mëdha
  • Vizioni & Largpamësia
  • Butësia
  • Mirësjellja
  • Perspektiva e ngritur & Ndërgjegjësimi
  mirë që Kafsha mund të përballojë mungesën e ujit për më shumë se një muaj. Këtu, lartësia e gjirafës simbolizon përdorimin e mençur të burimeve, duke qëndruar në tokë kur arrin lartësi të reja dhe duke u përshtatur me udhëzimet e Hyjnores duke ruajtur një perspektivë më të lartë.

  Një gjirafë nuk sulmon pa arsye, por kur kjo krijesë ndjen rrezik , është i shpejtë dhe i fuqishëm kur reagon. Ndërsa një gjirafë mund të mos duket kërcënuese, një goditje e shpejtë nga bisha mund të sakatojë ose të vrasë. Goditja me shkelm është mjeti që përdorin gjirafat për të mbrojtur viçat e tyre, duke i dhënë Aleatit të Kafshëve të Gjirafave simbolikën e sigurisë dhe forcës në kohë nevoje.

  Përhapja e gjirafave në Afrikë do të thotë se ato u shfaqën në histori, mite dhe mite të ndryshme dhe interpretime artistike në të gjithë vendin. Në kulturat afrikane, krijesa përfaqëson dallueshmërinë dhe individualitetin, sepse nuk ka dy modele të leshit me njolla të gjirafave të ngjashme. Gjirafa nënkupton të dalloheni dhe të shprehni identitetin tuaj me krenari.

  Njerëzit indigjenë kanë respekt të jashtëzakonshëm për gjirafat. Një shembull i këtij nderimi ndodh në vallëzimin e gjirafës. Praktika është kurative dhe bazohet në një vizion të gjirafave që vrapojnë nëpër shi.

  Kafsha shpirtërore e gjirafës

  Kur gjirafa shfaqet në jetën tuaj, mund të jetë një shenjë se do të nxirrni qafën për dikë. Aleati juaj i kafshëve ju inkurajon të përdorni vetëdijen, intuitën tuaj të rritur,dhe intelekt për të ndihmuar të tjerët që u mungon mprehtësia ose mençuria. Megjithatë, ndonjëherë kuptimi i gjirafës është një paralajmërim se duhet të shmangni vënien në qafë për individët që mund të përfitojnë ose ata që mund të mos e vlerësojnë gjestin.

  Kur gjirafa shfaqet si një udhëzues shpirtëror, shpesh, është kur duhet të jeni më të orientuar drejt së ardhmes. Aleati juaj i Kafshëve ngre kokën lart për të kërkuar bimësi nga pemët dhe merr një pamje të plotë, pothuajse ajrore të peizazhit. Ju gjithashtu mund të keni nevojë të rregulloni këndvështrimin tuaj ose të hapni mendjen tuaj për të zbuluar mundësi të reja përtej pikës suaj aktuale.

  Shpirti i Gjirafës vjen në jetën tuaj kur është koha që ju të pranoni aftësitë tuaja të lindura prognostike. Mund të zbuloni se dini gjëra që të tjerët nuk i dinë; Kjo "dije" është diçka që Gjirafa ju nxit ta përdorni me kujdes. Vështrimet dhe vizionet psikike shpesh i frikësojnë njerëzit nëse nuk përdorni takt dhe diplomaci kur jepni mesazhin. Gjirafa Spirit gjithashtu ju kujton që të mos kapeni nga iluzione. Nuk do të përfitoni nga kapja pas të shkuarës ose të shpenzoni gjithë kohën tuaj duke parashikuar të ardhmen në vend që ta jetoni atë.

  Kur gjirafa vjen tek ju, shpesh ndiheni të shkëputur nga Universi ose po vini në dyshim kuptimin e jetës. Folklori sugjeron që gjirafa të gjunjëzohet për të fjetur, dhe kur e bën këtë, krijesa është duke medituar ose duke u lutur. Udhëzuesi juaj i Shpirtit të Kafshëve ju nxit të pyesni nëseju keni qëndruar të lidhur me Veten tuaj të Lartë, Udhëzuesit, Engjëjt dhe Hyjnoren. Nëse jo, gjirafa duket se ju ndihmon të ngrini shpirtin tuaj duke ju treguar se si të lidheni me mbretërinë e Shpirtit. Jetoje jetën me lutje.

  Mesazhi tjetër i gjirafës ka të bëjë me fuqinë e heshtjes. Ndërsa ata kanë një gjuhë që shtrihet mbi njëzet centimetra, kjo krijesë bën zhurmë rrallë; të paktën asnjë tingull nuk mund të dëgjojë njerëzit. Më shpesh, Gjirafa komunikon me gjuhën e trupit, veçanërisht përmes bishtit të saj. Tek njerëzit, bishti korrespondon me çakrën e rrënjës, ku qëndron vetëdija, guximi dhe qëllimi. Meditimi i qetë është një mjet me të cilin mund ta aktivizoni atë Chakra. Është gjithashtu një kohë e qetë gjatë së cilës Zoti komunikon thellësisht.

  Kafshë Totem Gjirafë

  Nëse keni një gjirafë si totemin tuaj të lindjes, jeni të këndshëm, të qetë dhe preferoni një jetë të kënaqshme plot kënaqësi të thjeshta. Ju jeni më të lumtur kur përjetoni qetësi të plotë. Ecja e fjalimit tuaj ka rëndësi për ju dhe nuk përdorni fjalë pa menduar pas tyre. Si një person gjirafë, nuk e keni problem të qëndroni në turmë dhe jeni të rehatshëm në qendër të skenës.

  Gjatë gjithë jetës suaj, do të jeni më në gjendje të ndjeni atë që po vjen – veçanërisht kur ka të bëjë me ju dhe ata në rrethi juaj i brendshëm. Ju përdorni dhuratat tuaja të lindura psikike për t'ju udhëhequr nëpër kushte shqetësuese ose të komplikuaramarrëdhëniet. Nuk ju pëlqen konflikti, por kur nuk keni zgjidhje tjetër, do të përdorni çdo ons të forcës suaj për të mbrojtur atë që keni të çmuar dhe ata që doni.

  Një sfidë e madhe për njerëzit e gjirafës është se ndonjëherë i vendosin nevojat e të tjerëve para të tyret. Duke vepruar kështu, ndonjëherë ju duket se të ndihmoni të tjerët është në dëmin tuaj. Shihni, gjirafa Njerëzit shohin pamjen më të madhe; vetëdija dhe intelekti i tyre i lartë mund të shkaktojnë vështirësi në lidhjen emocionale dhe komunikimin. Siç thotë shprehja, është e vetmuar në krye, dhe vetmia të lë në dëshirën për lidhje të vërteta. Të bësh një milje shtesë kur të jesh i dobishëm është thjesht një mënyrë për të filluar lidhjen me të tjerët.

  Nëse një gjirafë është kafsha juaj Totem, mos e mbani veten poshtë për shkak të xhelozisë së të tjerëve. Arritni drejt qëllimeve tuaja dhe vazhdoni të ndiqni ëndrrat tuaja. Gjirafa është aty për t'ju mbështetur në udhëtim, duke u siguruar që do të arrini lartësitë më të larta!

  Shiko gjithashtu: Kuotat e Bear & thënie

  Kafsha e fuqisë së gjirafës

  Thirrni gjirafën si kafshën tuaj të fuqishme kur keni nevojë për ndihmë për të fituar nderin, respektin ose mirënjohjen e të tjerëve. Me gjirafën, shumë kafshë duhet t'i drejtohen krijesës sepse është shumë e gjatë. Puna me Giraffe Energy ju ndihmon të mbani kokën lart dhe të tjerët jo vetëm që do t'ju shikojnë, por gjithashtu do t'ju respektojnë, duke ju gjetur dinjitoz dhe të nderuar.

  Thirrni gjirafën tuaj të brendshme kur keni gjëra të rëndësishmevendimet për të marrë dhe kërkuar udhëzim. Gjirafa Spirit ju jep besimin për të ditur se jeni vetëm në veprimin tuaj ose duke marrë vendimet e duhura. Krijesa gjithashtu ju mbështet kur dëshironi të lidheni me Veten tuaj të Lartë ose të kërkoni ndihmë hyjnore. Këtu, Gjirafa ju kujton të vlerësoni atë që keni dhe të jepni me një zemër plot dashuri, duke mos pritur asgjë në këmbim. Ashtu si gjirafa e gjatë, këndvështrimi juaj i ngritur, këndvështrimi i ndritshëm dhe ndërgjegjësimi i rritur e ngrenë shpirtin tuaj më pranë qiejve.

  Kuptimi shpirtëror i gjirafës

  Kuptimi shpirtëror i gjirafës i kapërcen të gjitha kulturat. Ai është ndërmjetësi midis rrafsheve të Qiellit dhe Tokës dhe gjithashtu midis Tokës dhe Elementit të Ajrit. Toka siguron tokëzim ndërsa ajri frymëzon. Toka ushqen trupin, ndërsa ajri rigjallëron mendjen. Gjirafa ilustron ekuilibrin në një mënyrë të fuqishme.

  Qafa e gjatë e gjirafës i ngjan shtyllës kurrizore të njeriut, ku gjenden çakrat. Kështu, kur mendoni për kuptimin shpirtëror të gjirafës, mund t'ju kujtohet lehtësisht rëndësia e harmonizimit dhe rreshtimit të çakrave (pikave të energjisë) përgjatë palcës kurrizore.

  Tendenca e gjirafës për të qenë të butë dhe paqedashëse bën Gjirafa një simbol ideal i harmonisë. Gjirafat janë pacifistë nëse nuk sfidohen nga një grabitqar. Ky Aleat i Kafshëve na kujton se të gjithë mund të jetojnë së bashku si një kur ne përdorim dhuratat dhe talentet tona në bashkëpunim. Punarreth pengesave në vend që të konkurrojnë apo të krijojnë mungesë. Tregimet rreth kësaj kafshe janë përkujtues për rëndësinë e bashkëpunimit dhe ndarjes. Njerëzimi nuk do të kishte ecur kurrë përpara pa këto dy përpjekje.

  Giraffe Spirit thuhet se ka arritur ushqimin nga degët më të larta, duke lënë fruta të varura më të ulëta për ata që kanë nevojë. Në këtë, Gjirafa mund të jetë gjithashtu një kujtesë simbolike e parimit pagan "Merr me drejtësi dhe jep me drejtësi". Mbani mend ndryshimin midis "dëshirave" dhe "nevojave".

  Ndërsa ecni me gjirafën, rezultati energjik fokusohet të mos bëni asnjë dëm dhe të mos lini asnjë gjurmë. Kur punoni me Gjirafën, kjo mëson nevojën për të qenë të vetëdijshëm për ndikimin që veprimet tona kanë te të tjerët dhe planetin tonë. Nga "gjurma jonë e karbonit" deri tek nëse po ecim apo jo nëpër botë me hir apo pakujdesi, Kafsha shpirtërore e gjirafës mund të udhëheqë rrugën.

  Kini kujdes ndërsa marrëdhënia juaj me gjirafën rritet, mprehtësia juaj ka të ngjarë të lulëzojë gjithashtu. Mendoni për lartësinë e kokës së kësaj krijese. Ajo kthehet rreth e rrotull, duke marrë perspektiva. Papritur e kuptoni rëndësinë e gjërave që nuk ishin të qarta më parë. Nëse je një udhëtar, sytë e gjirafës zbulojnë përvoja të mrekullueshme dhe njohuri për lidhjet globale.

  Duke parë një gjirafë, është e pamundur të humbasësh gjuhën e saj të madhe, një simbol i pagabueshëm i komunikimit. Megjithatë, Gjirafa nuk është një komunikues i hapur. Kur punoni meGjirafë, ki durim. Fjalët do të jenë të pakta, por kuptimplote dhe transformuese.

  Simbolizmi i krishterimit të gjirafës

  Simbolizmi i krishterë nuk është i pjekur me njohuritë e gjirafës, por këto krijesa mahnitëse shfaqen një ose dy. Për shembull, ishte një nga kafshët e shumta në Arkën e Noes. Disa histori thonë se Gjirafa fillimisht nuk kishte një bashkëshort dhe duhej të shkonte në kërkim të një partneri përpara se të hipte në arkë. Nga ky llogari, gjirafa mund të përfaqësojë gjatësinë deri në të cilat mund të shkoni për të gjetur partnerin e përsosur.

  Vepra artistike e hershme e krishterë dhe arti i Rilindjes priren t'i përshkruajnë gjirafat si bredh të lirë në vend që të mbahen në robëri. Gjirafa ka ardhur për të mishëruar simbolikën e gjithçkaje që është e egër dhe ekzotike, e pa zbutur ende.

  Termi "Zemer" që gjendet në Ligji i Përtërirë thuhet se është një përkthim nga termat grekë dhe latinë për Leopard dhe Deve. Ndoshta njerëzit në këtë epokë e shihnin gjirafën si një hibrid ose disi të lidhur me këto dy kafshë shumë të ndryshme. Kini parasysh, kjo është vetëm një teori.

  Ndërsa Gjirafa nuk është pjesë e Biblës, pamja e saj e pazakontë ua lë vendin ideve të krishtera për Hyjnoren. Në mënyrë të veçantë, gjirafa është një dëshmi madhështore e krijimtarisë së Zotit dhe planit hyjnor, pasi gjirafat janë ideale për mjedisin e tyre, falë qafës së tyre madhështore.

  Disa e lidhin formulimin e fjalëve të urta, duke paralajmëruar që dikush të mos bëhet "me qafë kokëfortë". si sinonim i qeniesinjorant ose i mbyllur ndaj urtësisë së Zotit. Për krahasim, gjirafa mishëron fleksibilitet. Në këtë drejtim, simbolika e gjirafës mund të lidhet me të mos qenit shumë kokëfortë.

  Simbolizmi Afrikan i Gjirafës

  Siç mund ta prisni, gjirafat që janë vendase në Afrikë i bën ato figura të shquara në dijen dhe shpirtëroren afrikane. I konsideruar si gjigantë të butë, gjirafa sfidon konceptin se më i madhi dhe më i forti duhet të jetë i dhunshëm ose agresiv për të treguar fuqi. Në fakt, gjirafa mund të shihet lehtësisht si emblematike e pajtimit dhe përulësisë. Ata as nuk gjuajnë kafshë të tjera për ushqim.

  Duke folur për madhësinë, dy nga gdhendjet më të mëdha në shkëmb në botë janë të gjirafave. Shembulli njihet si gjirafat Dabous dhe u gjet në Sahara. Ky art prehistorik tani po ruhet në mënyrë që të mund të kuptohet më shumë për njerëzit që e krijuan atë.

  Gdhendjet janë të largëta dhe nuk mund të shihen nga toka. Ka disa spekulime se nga të gjitha kafshët, një vëmendje e tillë iu kushtua gjirafës në artin parahistorik për shkak të pamjes jashtëzakonisht unike të kësaj kafshe. Të tjerë spekulojnë se shamanët dhe udhëheqësit fetarë ndjenin një lidhje të fortë me këtë krijesë të jashtëzakonshme. Ekzistojnë shembuj të gjirafave me një vijë të tërhequr që lidh kafshën me majat e kokave të figurave njerëzore, duke sugjeruar një lidhje shpirtërore ose intelektuale, ndryshim të formës ose besimin se gjirafat mishëronin përzierjen e njeriut

  Jacob Morgan

  Jacob Morgan është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast shpirtëror, i përkushtuar për të eksploruar botën e thellë të simbolizmit të kafshëve. Me vite kërkimore dhe përvojë personale, Jacob ka kultivuar një kuptim të thellë të rëndësisë shpirtërore pas kafshëve të ndryshme, totemeve të tyre dhe energjisë që ato mishërojnë. Perspektiva e tij unike mbi ndërlidhjen e natyrës dhe spiritualitetit u ofron lexuesve njohuri të vlefshme dhe udhëzime praktike për t'u lidhur me urtësinë hyjnore të botës sonë natyrore. Nëpërmjet blogut të tij, Qindra shpirtra të thella, toteme dhe kuptime të energjisë së kafshëve, Jacob vazhdimisht jep përmbajtje që provokon mendime që frymëzon individët të përdorin intuitën e tyre dhe të përqafojnë fuqinë transformuese të simbolizmit të kafshëve. Me stilin e tij tërheqës të të shkruarit dhe njohuritë e thella, Jacob i fuqizon lexuesit të nisin udhëtimet e tyre shpirtërore, duke zhbllokuar të vërtetat e fshehura dhe duke përqafuar udhëzimet e shokëve tanë të kafshëve.